Milloin viimeksi kävit golfkentällä – syömässä?

Julkkiskokki Mika Jokela golfaa itse vajaa parikymmentä kierrosta vuodessa. Töiden jälkeen kierrettyjä ysejä ei lasketa. Tasoitus on herralla nyt seitsemän, mutta neljässäkin tasoitus on alimmillaan käväissyt.

Heli Koivuniemi

Keittiömestari Mika Jokela on makean elämän suosija. Cupcake ja mangopohjainen smoothie maistuvat miehelle kentän laidalla. Makeita herkkuja hän suosittelee auliisti myös muille.

Heli Koivuniemi

Julkkiskokki Mika Jokelan pallo lentää suoraan ja aivan rangen takarajalle.

– Autotie näin lähellä rangea hiukan pelottaa, pitkälyöntinen mies tähyilee lyöntipaikalla.

Työpäivän jälkeen Jokela kertoo usein kiertävänsä yhdeksän reikää, mutta täydet kierrokset jäävät kiireisen sesongin aikana vähiin.

Välissä keittiömestari hörppää tekemänsä mangopohjaisen smoothien.

– Jogurttia, marjoja tai hedelmiä ja mehua sisältävä smoothie kestää kuumanakin päivänä pilaantumatta.

Golfbägiinsä mies pakkaa myös myslipatukan, banaanin ja energiajuoman.

– Myslipatukassa suklaa ei saa olla päällä. Muuten se sulaa käsiin, hän huomauttaa.

Ennen kierrosta Jokela syö mielellään kevyen, orientalhenkisen keiton.

– Ruotsissa tehtiin maukkaita keittoja. Niissä oli muun muassa riittävästi suolaa, naapurissa jonkin aikaa asunut Jokela sanoo.

Kaikki lähtee raaka-aineista.”

Intohimoinen golfari, liikuntaneuvos Pentti Katainen neuvoo tilamaan golfklubilla clubsandwichin. Siitä tunnistaa hänen mielestään ravintolan laadun.

Mitä mieltä olet Kataisen neuvosta?

– Kyllä siinä on perää. Kaikki lähtee raaka-aineista. Leivällä on iso merkitys, Jokela sanoo ja kertoo itse kehittäneensä grillattua kylmäsavulohta saaristolaisleivällä, kanaciabattaa ja kinkkubikiniä tomaatti-sipulihöystöllä.

– Maalaisranskalaiset chilimajoneesilla kuuluvat aina annokseen, hän lisää.

Jokelan sandwichejä kävi eräs espanjalaisherra maistelemassa. Oli tyytyväinen, ja kuvasi leivät.

– Mies kertoi ihan suoraan, että kopioi reseptit omalle klubilleen. Sanoin, että siitä vaan. Joten kyllä suomalaiset sandwichit pärjäävät mainiosti ulkomaisille klubeille.

Golfklubeilla käy Jokelan mukaan paljon asiakkaita, jotka eivät pelaa golfia.

– Parasta klubeissa on, että ne ovat auki myös sunnuntaisin. Joten kannattaa rohkeasti testata paikallinen tai vieraspaikkakunnan klubi, jos ohi ajaa, hän rohkaisee.

Kuka?

Mika Jokela

Vanajalinnan ja Linna Golfin keittiömestari

Nousi julkisuuteen TopChef -ohjelmasta keväällä 2011.

Hän kilpaili TopChefin finaalikolmikossa.

Mika Jokela nähdään jälleen TV 5:n Pallon viemää -ohjelman kakkoskaudella, joka alkaa 27.5. klo 16.30.

Ohjelmassa keittiömestari vierailee viinitiloilla, kala- ja vihannestoreilla ja tutustuu paikalliseen ruokakulttuuriin samalla, kun golf-ummikko Lorenz Backman kiertää Riku Aarnion opastuksella golfkenttiä.

Written by:

Heli Koivuniemi

Ota yhteyttä