”Kierros golfia perheen kanssa on parasta laatuaikaa”

Suomen Golfliiton toiminnanjohtajan Petri Peltoniemen mukaan suomalaisten golfareiden tasoituksen keskiarvo on 31. Golfin ajokortin eli green gardin suorittajien lähtötasoitus on 54, josta tasoitusta lähdetään pudottamaan.

Kai Kilappa

Liekö syynä kilpailuvietti, hyvä seura vai lajin terveysvaikutukset, mutta viheriöt houkuttelevat yhä useampia suomalaisia golfkentille. Jäsenmäärillä mitattuna Golfliitto on jo Suomen suurin urheilun lajiliitto 145 000 jäsenellään.

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi kertoo ilahtuneena, että useimmat suomalaiset golfkentät talvehtivat suotuisissa olosuhteissa. Nyt valtaosa kentistä on paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten.

Peltoniemi paljastaa alkajaisiksi pari mielenkiintoista tilastoa. Yksi neljän viiden tunnin pelikierros kuluttaa noin tuhat kilokaloria.

– Se tarkoittaa, että viime vuonna suomalaiset kuluttivat kentällä yhden Airbus 380:n verran rasvaa.

Karoliinisen instituutin tutkimuksen mukaan golfarit elävät viisi vuotta pidempään. Tähän vaikuttavat muun muassa lajin vaikutus niin henkiseen hyvinvointiin kuin kuntoon.

Golfiin tutustuminen ei Peltonimen mukaan maksa paljon.

– Korillisen harjoitteluun tarkoitettuja lyöntipalloja saa 2–3 eurolla ja mailan voi vuokrata. Alkeiskurssien hinnat vaihtelevat sisällön ja tuntimäärän mukaan 120–200 eurolla.

 

Suomalaiset kuluttivat kentällä yhden Airbus 380:n verran rasvaa.”

Seurat järjestävät aloittelijoille myös avoimien ovien päiviä ja erilaisia tapahtumia.

 

Uuden Aloittelijan polku -teeman ajatuksena on pelitaitojen kehittäminen myös golfin ajokortin eli green cardin suorittamisen jälkeen.

Minkä tasoisia pelaajia suomalaiset sitten ovat?

Peltoniemi kertoo, että suomalaisten golfareiden tasoituksen keski-arvo on 31. Suomalaisten ei pidä hänen mielestään häpeillä taitojaan, nimittäin täällä kierretään keskimäärin enemmän kierroksia kuin Keski-Euroopassa.

– Vaikka Suomessa kausi on lyhyt, se on intensiivinen. Valoisat illat ovat merkittävä etu, sillä ne mahdollistavat pelikierroksen myös työpäivän jälkeen. Kun kierrokselle lähtee seitsemältä, ehtii viimeiselle väylälle vielä valoisaan aikaan yhdeltätoista.

 

Valoisat illat ovat merkittävä etu.”

Myös yritykset ovat oivaltaneet lajin hyödyn järjestäessään tapahtumiaan. Peltoniemi kertoo, että golfin tiimoilta asiakkaille ja yhteistyökumppaneille järjestetään erillisiä pienempiä ja isompia tapahtumia yhä enemmän.

 

– Bisneksen teon kannalta golf on erinomainen laji. Suurten yrityskauppojen solmiminen pelikierroksella tosin on legendaa. Sen sijaan pelikierros paljastaa ihmisestä paljon. Kierroksen aikana selviää muun muassa, miten liikekumppani suhtautuu esimerkiksi epäonnistumisiin ja onnistumisiin.

Mikä sinua henkilökohtaisesti viehättää golfissa?

– Lajiin ei voi kyllästyä koskaan. Koska lapsenikin harrastavat golfia, meillä on mahdollisuus viettää perheen kanssa erityistä laatuaikaa kuntoillen. Tämä on laji, jota kolmekin sukupolvea voi harrastaa yhdessä, Peltoniemi korostaa.

– Golf on myös edullisempi harrastus kuin monesti luullaan. Omat lapsemme harrastavat eri lajeja, eivätkä he ole vielä löytäneet edullisempaa lajia. Juniorin kausikustannus on edullisimmillaan alle 300 euroa ja aikuisten keskimäärin 600 euroa, lajin nokkamies kumoaa harhaluuloja.

Kuka?

Petri Peltoniemi

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja

Luonnehdittu Suomen kokeneimmaksi golfjohtajaksi, diplomaatiksi ja lajin positiiviseksi sanansaattajaksi.

Aloitti uransa syntymäkaupungissaan Kokkolassa.

Toiminut useiden eri golfosakeyhtiöiden toimitusjohtajana ympäri Suomea.

Kommentit

Business on taas business.
Mistäs näitä golfjuttuja pukkaa, kun Hausjärvellä kenttää bygataan?!
Meinaan, että ilmaista markkinointia.

Hausjärven Mummo

Voi liirum laarum sentään. Golf on maailman tyhmin ja naurettavin pallireikään-peli!!
Golfaajat kun ovat hyviä veljiä, niin saavat toki ilmaismainoksensa businesmyönteisiin lehtiin.

Golfkärryt ja polvihousut ovat naurettava näky!

Kyllähän ne elintasoihmiset, jotka tuota hupsua lajia harrastavat, väittävät että siinä tulee pallon perässä käveltyä kilometritolkulla, mutta miksi niillä sitten pitää olla alaisinaan ne naurettavat golfkärryt?? Kävelisivät!

Kävelemistä voi harrastaa ilman kenttiä, palloja ja mailojakin.
Itse kävelen 10-20 km/pv. - enkä tarvitse siihen erikseen varattuja maa-alueita, yleinen kävelytie riittää vallan hyvin, autottomana liikun luontevasti - mutta minä olenkin rahvasta kansaa.

Sikariportaan pitää keksiä keinotekoista liikuntaa, kuten GOLF, pitääkseen öky-illallisten ravitsemat mahansa kurissa.

Golfkärryt ja polvihousut ovat naurettava näky!

Rahvas kansa, pysykää vaan siellä metsäpoluillanne! Me golfaajat nautitaan upeasta harrastuksesta kaltaistemme hyvässä seurassa! Suurin osa mahtavan lajimme harrastajista todellakin kävelee väylillä, harvat ajavat.

tuulipukukansa mettään

Golf on kyllä hyvä liikuntalaji, koska se motivoi todella neljän tunnin kävelyyn ja samalla tulee tehtyä erilaisia venytyksiä. Kuntoahan se ei hirveästi kohota, jos nyt ei satu olemaan ihan rapakunto. Jos ei höyrähdä lajiin niin siitä selviä parhaimmillaan alle 600€ kustannuksilla vuodessa. Vanhoja mailoja saa vaikka ilmaiseksi himoharrastajilta.
Jäsenmäärän kasvu kylläkin johtuu siitä, että lajia ei saa harrastaa kuulumatta liittoon. Lähes kaikkia muita lajeja voi harrastaa kuulumatta mihinkään liittoon.
On huvittavaa seurata miten mustavalkoista suhtautuminen tähän lajiin on. Mielestäni kaikki lajit jotka edistävät liikkumista ja terveyden ylläpitoa ovat meille hyväksi. Koirien ulkoiluttaminenkin edistää liikuntaa ja tulee vuosittain kyllä yhtä kalliiksi kuin Golf, mutta on ihan mukava liikuntalaji sekin.
Peltoniemen lausunto on kylläkin huonoa mainosta lajille, kun hän heti tavanomaisesti vetää esiin Golfin vaikutukset bisnekseen.

TAMA

Voiko 145 000 ihmistä olla väärässä. Kyllä voi. Golfin lajiliittoon on tosiaan pakolla kuuluttava, jos aikoo harrastaa lajia! Haiskahtaa jo ammattijärjestöjen painostukselta. Ei tulisi mieleenkään pakkoliittyä seuraan, jonka harrastus turmelee paitsi Suomen ihanan luonnon, korruptoi terveen yksilön verkkoonsa, josta on todella vaikea pyristellä ulos. Kroketti on pelinä mielenkiintoisempi ja ympäristöystävällisempi ja sitä saa pelata ihan ilmaiseksi kaikkien kanssa kaiken aikaa.

Tieto lisää tuskaa

Eipä tuo laji näytä ainakaan korvien välistä rataa kasvattavan. Siellä ei liiku mikään!!

Luulisi noin hienon ja "amerikkalaisen" elämän tyylin harrastajilla olevan vähän sivistyneempi tapa suhtautua kanssaeläjiinsä kuin tuon nimimerkin: Tuulipukukansa mettään.
On todella ajattelematon ja tyhmä tyyppi!! Märkäkorva työtön, rikkaan perheen öykkärikersa sopii hyvin kuvaan!

Nämä tyypit ovat vaara demokratialle.
He tuijoittavat vain sitä omaa napanöyhtäänsä näkemättä reaalimaailman ongelmia ja välittämättä mitään muista ihmisistä.
Tämä porukka on oikea vaara!!
MULLE KAIKKI HETI- porukkaa nämä GOLFAAJAT!!

Öykkäri-jälkeläiset ovat todellinen vaara

Ei golf ole mikään yläluokan laji. Itse pidän jääkiekkoa yläluokan lajina koska se maksaa kauden aikana melkein 10 kertaaa enemmän kuin golf.
Mielestäni golf on tavallisen ihmisen laji eikä bisneksellä ole sen kanssa mielestäni mitään tekemistä.

Jos katsoo ammattilaisia niin enemmän näyttäisi olevan muoti joka golfkentille on tulossa. Onneksi näin, saadaan nuo vanhan kansan etiketit uusittua.

sd

SD, sosiaalidemokraatit ovat hyväosaisia!
Kokoomuksesta oikealla oleva köyhän kusettaja-puolue!!
Esiintyvät valheellisesti aivan väärässä värissä!

Eipä ihme, että siellä golfataan!
Onhan siellä sikariportaan porhoja pilvin pimein.

Valkosipulin ystävä

Siinä se on golfin peluu harrastus, kuin mikä tahansa muukin. Tuskin golffarit mitään suuria tuhoja saavat aikaan. Itse en golffaa,mutta muutama tuttuni kylläkin. Ihan mukavia ihmisiä ovat. Antaa ihmisten tehdä sitä,mikä mukavalta tuntuu,kunhan ei ole laitonta tai vahingoksi kanssaihmisille. Yksi elämähän tässä kaikilla on.

Ulkoilija

Eikös uskovaisilla ole monta elämää, lukumäärä uskontokunnista riippuen.

Ei se nyt ihan noin joviaalia ole tuo harrastusten saatavuus kuin esität!
Jos ei ole kasvanut eliittiperheessä, jos on ikänsä ollut köyhä ja minimituloilla, ei ole mitään mahiksia johonkin golfiin.
Toivoisi niiltä golfareiltakin jotain ymmärtämystä vähempiosaisia kohtaan.

Valkosipulin ystävä

En ole kasvanut eliittiperheessä. Olen alle keskituloinen. Pelaan golfia. Harrastus maksaa minulle noin 500 euroa vuodessa ja tällä hinnalla saan pelata niin paljon kuin jaksan.
Jos polttaisin tupakkaa esimerkiksi kaksi askia viikossa menisi minulla tupakointiin rahaa sama määrä.

Golf ei ole eliittilaji, se vain luonnetaan sellaiseksi. Sitä en kiistä etteikö sieltä löydy myös rikkaampaa luokkaa. Mutta mistä lajista ei löytyisi. Harrastin aikoinani uintia, vanhemmat maksoivat koko harrastuksen ja jouduin sen lopettamaan koska se kävi aika kalliiksi. Vanhempani olivat aika vähätuloisia. Ne jotka uintia jatkoivat olivat lääkäriperheen lapsia tms. Oliko se sitten eliittilaji, no ei mielestäni.

Entä tuo jääkiekko. Mitä mieltä olet siitä?

koijari

Valkosipilille! Vaikka nyt asiani menee golfista kauas, mutta on meidän jokaisen elämäämme, golfiakin tärkeämpää! Nimittäin kaikilla on "kaksi elämää"; tämänpuoleinen ja tuonpoleinen1 On vain yksi totuus, jäljitelmiä monta! Ihminen on iankaikkisuusolento; oikeastaan tämä elämä jatkuu vain kuoleman jälkeen, toisenlaisena!
Siellä paratiisin puolella on mahdollisuus kaikilla pelata golfiakin-jos ei ole parempaa tekemistä!

Kyyhkynen

Golfia paratiisissa? Epäilen. En usko, että luojamme sallisi moista, luontoa turmelevaa lajia huomassaan. Kumpaakohan mainitsemaansa elämää nimierkki Nyyhkynen mahtaa elää: tätä todellista eli totuudellista, vai sitä halpaa jäjitelmää...

Mies kuin mies

Älä sinä epäile yhtään, kyllä golffarille taivaassa on taivaalliset gofradat ja se joka ei pidä golfista, sille on jotain mistä hän pitää ja mikä on juuri hänelle tärkeintä ja ihaninta.
Katsos taivas eli paratiisi ei olisi taivas jos siellä ei olisi juuri persoonakohtaista hyvää ja ihanuutta.
Siellä kaikille kaikkea usko ihan, vaikka huvikses.
Minä en uskalla olla uskomatta, sillä silloin en ainakaan tule pettymään, vaikka olisin väärässäkin, niin mitä sitten enpähän mitään häviäkään, mutta jos olen oikeassa niin taivaassa tavataan.

Xantippa

Tarkoitit varmaan parasiittia, eikä paratiisia, taivaallisista golfradoista puhuessasi. Nämä maanpäälliset myyränkolot kun tuppaavat näin sateella täyttymään vedestä ja ajavat parasiititkin koloistaan, ihan persoonakohtaisesti. Golfkenttien tehohoito rikkaruohomyrkkyineen on omiaan lähettämään taivaaseen lukuisan määrän viattomia eläimiä ja muuta elollista, pelkästään eräiden itsekkäiden lajiharrastajien lyhytnäköisen golfnautinnon vuoksi. Pääsevätkö itsekkäätkin ihmisetkin taivaaseen? En usko.

Tieto lisää tuskaa

En lajittelisi näitä taivaaseen menijöitä, kun korkeimmalla on vain täysi tieto.
Eikä meistä kukaan ole täydellinen, mutta hyvä olisi jos me itse kukin katsoisimme omaan peiliimme. Niin täällä maanpäällä kaikki onkin epätäydellistä, mutta taivas on täydellinen.

Xantippa

Paratiisissakin siis voi olla parasiitteja? Luokittelisitko ne golfaajakastiin vai sitten niihin jäljittelijöihin? Ihan näin maallisella järjellä ajatellen, tieto lisää tuskaa, eikö totta;)

Tieto lisää tuskaa

Minä en ole kenenkään luokittelija, mutta uskoni elämän jatkumiseen uudessa olomuodossaan on vankka ja niinkuin sanoin silloin tuonpuoleisessa "suomut" aukeavat silmistämme ja näemme täydellisyyden.
Siellä ei ole tuskaa ei kipua ei sairautta ja minä olen (on Jumalan nimi) pyyhkivä kaikki kyyneleet silmistäsi. Ja kaikki on täydelliseksi tullut.

Xantippa

Lieneekö tämä uusi olomuotosi sitten kala tai muu vedeneläjä, kun kertomuksesi perusteella sillä on suomut. En haluaisi tässä yhteydessä mennä syvemmälle sielunvaellusoppiin, kun se ei alkuunkaan kuulu kristinuskoon, mutta sinulla on näköjään asiasta vankka näkemys. Omalla kohdallani olen kyllä uskonut ihan perinteisesti kristinopin ruumiin ylösnousemukseen ja iankaikkiseen elämään. Saapas nähdä mitä kenkä tekee. Golfin peluu tuskin on ikuisuusaihe kuitenkaan, vaikka siitä meinasi sellainen tulla;)

Tieto lisää tuskaa

Joo ei tämä aihe kyllä golfiin kuulukaan ja voimme lopettaakin ko. aiheen, mutta sen verran, että suomut silmiltä putoamisella tarkoitetaan kristinopissa, että näkee selkeästi salatut asiat. Siis se on sanonta!
Hyvää kesää.

Xantippa

Tuota noin, mistähän päin Pyhää Kirjaa lainauksesi oikein on? Minulla ei ainakaan ole tiedossa mitään nakit silmillä -vertausta Raamatusta, puhumattakaan suomujen putoamisesta. Eikös se ollut vasta Charles Darwin 1800-luvulla, joka puhui ihmisen polveutuvan alkeellisemmista eläimistä, niinkuin meren kaloista, affenasta (heh) ym. Sitä darwinismia kutsutaan myös kehitysopiksi. Ei sillä ainakaan kristinopin kanssa ole mitään tekemistä, päinvastoin. Raamatussahan sanotaan että Jumala loi taivaan ja maan. Siellä sanotaan myös jotenkin näin: Nyt näette kuin kuvastimessa, mutta silloin näette kasvoista kasvoihin.

Tieto lisää tuskaa

Tuon kirjoituksesi lopussa oivalsit mistä on kyse. Minä yritinkin kertoa sinulle, että kristityissä piireissä on paljon keskustelua ko. aiheestakin ja siellä on sanonta kuin suomut putoaisivat silmiltä me näemme kokonaisuuden, koska täällä maanpäällä tietomme on rajallinen, mutta taivaassa Jumalan luona näemme kokonaisuuden. Olisiko parempi sanonta, kuin verhot avattaisiin ja kaikki mikä on ollut salattua tulee tietoisuuteemme.
Ota hyvä ihminen selvää, käy keskustelua koreasti oppineiden kanssa, mene tilaisuuksiin missä puhutaan aiheesta. Näitä ovat kaikki ev.lut, helluntai,Gideonit, Raamattuopisto, jne. heillä kaikillla yhteiset näkemykset tietoa jota kysytään ja annetaan, sekä otetaan selvää, on niitäkin jotka hallitsevat vanhaa kreikkaa ja pystyvät tulkitsemaan alkuperäiskirjoituksia. Tietoa saa jos etsii ja etsivä löytää, hyvää jatkoa ja onnea tiedonjanon sammuttamiseen.

Xantippa

Hausjärven mummon havainto on selvä.
Pikku googlaamisella katsoin, että tuonkin H:järven golf -pisneksen takana on
Veljekset Häti, jolla takuuvarmasti on suhteet kunnossa tämän lehden omistajatahoon.
Kuinka muuten on selitettävissä, että yhdestä kälysestä kentästä tehdään valtavia
otsikoita; lyhyessä ajassa viitisen juttua pikaisesti laskien.
Kuinka muuten ollakaan, niin molempien veljesten ykköshobby on tämä herrojen herkku...
Ei siinä mitään, toivottavasti hanke onnistuu; mitä epäilen.

putteri, patteri mieluumin

Sitä lapsellista peli minulla ei ole sinänsä ole mitään vastaan, vain sen oheisvaikutuksiin.

Sitä - golfia - harrastavat miehet ja naiset, jotka lukeutuvat vaikutusvaltaisiin kuppikuntiin, joissa viritellään meitä tavallisia, katujen tallaajia koskevia päätöksiä

Eliitti päättää meidän liikkumismahdollisuuksista niillä golf- kentillä!!
Näin karrikoidusti!! Mutta tottahan tämä on!!

Valkosipulin ystävä

Golf on yksi ökyilyn muoto. Nurmikentillä voi käyskennellä ilman mailojakin ja se on urheilua, no ainakin liikuntaa. Laatuaikaa ei ole. On joko perheellinen ja elää lastensa kanssa, päivittäin, arjessa. Tai sitten ulkoistaa itsensä perheestä ja viettää aikaansa mieluiten itsensä kanssa puuhastellen vaikka golfia.

Myy

Olet 100 %:sesti oikeassa. Itsekkäämpää ja epäsosiaalisempaa lajia ei voi olla, kuin golf. Eristäytyminen omiin pikkulokeroihin ei anna jälkikasvullekaan järin hyvää kuvaa aikuisten maailmasta. Minigolf riittää hyvin suomalaisen turvenuijan taidoille;)

Tieto lisää tuskaa

Mitkä ovat vuosikustannukset?:
- golfinpeluu
- uiminen uimahallissa
- jalkapallon pelaaminen
- jääkiekon pelaaminen
- lentopallon pelaaminen
- tenniksen pelaaminen
- koripallon pelaaminen
- jne.

mitä maksaa

Ota huomioon myös ympäristövaikutukset!!
Minä, joka autottomana ja muutenkin kävelen 10-20 km päivässä, en suuremmin saastuta, en rasita tiestöä, en kuluta luonnonvaroja paikasta toiseen pääsemiseen!!!!!!!
Minun luontainen liikkumiseni ei vaadi valtakunnalta yhtään mitään muuta kuin muille rakennetun tieverkoston.

Kaikki nuo edellä mainitut lajit kuluttavat luontoa ja luonnonvaroja, uusiutumattomia ja uusiutuvia!!

Noissa lajeissa myöskin usein vammaudutaan, joten lasku hienoista harrastuksista saattaa olla yhteiskunnalle loppupelissä suurempi kuin hyöty.
Vakuutukset eivät selitä mitään, sillä kaikki maksavat makuutusten hinnoissa urheiluvammatkin!

Valkosipulin ystävä

Miksi ihmeessä ei ole mitään mahollisuuksia Golfiin.
Aika usein nuo "ei eliittiperheessä syntyneet" , ikänsä köyhät ja minimituloilla olevat kuitenkin pystyvät käymään baareissa ja polttamaan tupakkaa.
Röökikustannus askin päivässä polttavalle on reilut 1600€ vuodessa.
Golfin harrastuskustannus on ekana vuonna ehkä luokkaa 800-1000€, ja sen jälkeen 500-600€ vuosi. Eli pelkkä tupakointi on lähes 3 kertaa kalliimpaa kuin golf. 2-3 baari iltaa vuodessa kustantaa helposti saman mitä vuoden golf harrastaminen.
Taitaa olla tänäpäivänä golf yksi halvimpia harrastuksia mitä on, jos ei mukaan oteta pelkkää kävelyä.

"mutta miksi niillä sitten pitää olla alaisinaan ne naurettavat golfkärryt?? Kävelisivät!"

Golf kärryä vedetään perässä tai työnnetään edellä ja KÄVELLÄÄN..

"Golfaajat kun ovat hyviä veljiä, niin saavat toki ilmaismainoksensa businesmyönteisiin lehtiin."

Tosiasiassa golfista on kaikkein vähiten juttuja lehdissä..

Jos nyt puhutaan mikä näyttää miltäkin niin kyllähän joku jääkiekko ja amerikkalainen jalkapallo vasta naurettavilta näyttää... ja pelkkää tappelua kun pitäisi pelata.

Anzzi

Lue edellinen kommenttini. Se saattaa hieman valaista sitä, mitä tarkoitan eliittiurheilun vastaisuudellani.
Itse en tunne kaljabaarikulttuuria, johon ilmeisesti viittasit.

Köyhiäkin on monenlaisia. Älä yleistä!!
On oikeasti köyhiä ja on mielenköyhiä, kuten monesti golfaajat ovat!

Valkosipulin ystävä

"Sitä lapsellista peli minulla ei ole sinänsä ole mitään vastaan, vain sen oheisvaikutuksiin.

Sitä - golfia - harrastavat miehet ja naiset, jotka lukeutuvat vaikutusvaltaisiin kuppikuntiin, joissa viritellään meitä tavallisia, katujen tallaajia koskevia päätöksiä

Eliitti päättää meidän liikkumismahdollisuuksista niillä golf- kentillä!!
Näin karrikoidusti!! Mutta tottahan tämä on!!""

Mitkähän on niitä oheisvaikutuksia mitä vastaan valkosipulin ystävä on?
- kunnon ylläpito, raitis ilma, mukava rento seura , tappelua ei ole kuten esim. jääkiekossa.. ei niin huonoja asioita.

En kuulu mihinkään vaikutusvaltaiseen kuppikuntaan eikä kyllä kukaan muukaan jonka henkilökohtaisesti tunnen, pääosa pelaajista on ihan tavallisia Suomalaisia miehiä,naisia,nuoria,vanhoja, on siivoojaa, kokkia, linja-autonkuljettajaa, taksikuskia, varastomiestä, huoltomiestä ja toki myös ohtoportaan porukkaa,, vaan golfkentällä tittelit sivuutetaan.
- Eliitti ei päätä kenenkään liikkumismahdollisuuksista niillä kentillä vaan kenttien osakkaat joihin isolta osin jo edellä mainitut kuuluvat. Kentät ovat pääsääntöisesti yhtiöitä joiden osakkeita kuka tahansa voi hankkia ja siten osallistua päätöksen tekoon... Porvoon lähiseudullakin golf osakkeita saa aivan pilkkahintaan, joten eikun valkosipulin ystäväkin ostamaan e osake ja seuraavaan yhtiökokoukseen "eliitiksi" päättämään.

Anzzi

Porvoon lähiseudullakin golf osakkeita saa aivan pilkkahintaan, joten eikun valkosipulin ystäväkin ostamaan e osake ja seuraavaan yhtiökokoukseen "eliitiksi" päättämään.

Kiitos kohteliaisuudesta Anzzi, mutta olen ollut aina pennusta asti itseäni isompien ja yrityselämän "hyväksikäyttämä", jopa raajojani myöten, enkä tunne mitään sympatiaa jenkeistä rantautunutta golfia kohtaan.

"Iloiset perheet" pelaavat viheriöllä: Voiko ällöttävämpää kesäkuvaa olla?

Valkosipulin ystävä

Onko paljon muita harrastuksia, joille täytyy hyväveli-järjestojen kautta vallata viheriö?

Joille tullaan autoilla, joilla hölmöillään kärryjen kanssa ja joissa pitää olla joku tietty pukukoodi?

Putti ja tii

Ratsastus ja raviurheilu. (Siinä ainakin on todellinen hyväveli-järjestö)
Kaikki autourheilu. (Pakollinen turvapukukoodi)
Viron laivamatka (Siinä varsinkin hölmöillään niiden kärryjen kanssa)
Jalkapallo (Pilataan hyvä luonnonnurmi täydellisesti nappulakengillä)

MitoKondrio

Bambi on aivan oikeassa. Nämä eläinten murhanhimoisten kiilto silmissään olevien metsästäjäporukan (lue tappaja) harrastus muka urheilua! Se on mielestäni turhinta ja kamalinta mitä kaupunkilainen voi harrastaa!

Xantippa

Käykääs piruuttanne vaikka Kytäjä Golfin parkkipaikalla,
niin tulkaa sen jälkeen kirjoittamaan tänne, etteikö tämä typerä pallopeli
olisi varakkaamman kansanosan harrastus.
Golfkentälle on mukava hurauttaa BMW:n 6-sarjan coupélla. Koeja nyt!
- googlaa: golfaaja (kohderyhmämainontaa)spL

sitikka

Golf on yhtä vierastuote jenkeistä kuin Halloweenit, Äitien- ja Isäinpäivät.

Ihmisille on keksitty TURHAKKEITA hyödyttämään businesta!!

Nämä kaikki huuhaat ja paljon muuta on kauppias keksinyt tavista koukuttamaan!

Täysin turhaa

Golfarit kuuluvat ylempään keskiluokkaan, jossa ei näennäistä hätää ole, muttei hyvä elintaso poista alkoholiongelmaa - johon "lenkkiasuisia köyhiä" väheksyä nimimerkki täällä viittasi.
Golfariluokka ryyppää kabineteissa ja harjoittaa kotiväkivaltaa kulissiseissa.

Golf-kentillä esiintyy aina onnellinen perhe!

Kulissit kohdallaan golfadessa

Moni ei taida tietää, miten paljon golfkentille kylvetään rikkaruohomyrkkyjä ym. viikoittain ja vuosittain. Tonneittain näitä myrkkyjä sinne ajetaan, jotta viheriölle ei ilmaantuisi rikkaruohoja. Nämä myrkyt eivät voi olla vaikuttamatta kentillä tuntikausia liikuviin pelaajiin. Eräs tuttavani kuoli hiljattain hengitettyään kuumassa auringonpaisteessa golfkentän myrkkyhöyryjä vuosikaupalla. Emme tiedä, kuinka paljon näitä myrkkyasioita salaillaan harratuksen piirissä, mutta on jo korkea aika tiedottaa asiasta harrastajille. Tuttavallani ei ollut juurikaan muita harrastuksia kuin golfaaminen, joten hän oleili pitkiä aikoja viheriöillä. Rikkakasvien torjuntaan käytetyt myrkyt ja lannoitteet valuvat kentiltä luontoon ja saastuttavat ja tappavat vähitellen kaiken puhtaan luonnon ja vesistöt. Monilla kentillä täällä Helsingissä kulkee joki tai puro suoraan mereen kentän halki, joten kuorimitus Itä-Mereen on merkittävä. Golffaajista tosin harvoilla on varaa purjeveneeseen, joten heitä asia ei varmaan kiinnosta, mutta oman terveyden kustannuksella ei kannattaisi leikkiä. Olen kuullut myös useiden miespuolisten pelaajien valitelleen erektiovaikeuksia pelaamissession jälkeen. Mikä osuus rikkakasvien torjuntaan käytetyillä myrkyillä on siittiöntuotantoon, on vielä pimennossa.

Tieto lisää tuskaa

Golfaajien sukupuutto on vain iloinen asia, mutta heidän luonnolle tekemänsä vahingot ovat täysin tuomittavia.
Tämä hyönteisparvi, golfaajat, saastuttavat luontoa monin eri tavoin.
Heillä kun tapana matkustaa sen pallonsa perässä milloin minnekin leikkikentille osoittaakseen statustaan ja maksukykyisyyttään.

Golfaajat ovat eräs punkkilaji

Onpas kiivasta keskustelua liikunnasta. Harrastan monenlaista liikuntaa ja pikkuisen Golfiakin. Liikuntapiireissä tosi harva vastustaa Golfia, mutta olen huomannut, että kaljaporukoissa kaikenlaisen liikunnan vastustus on voimakkainta. Monen keskustelijan liikunta rajoittuu jääkiekko- tai pesäpallokatsomossa istumiseen. Väliajalla sitten otetaan pari olutta niin käsivarsi saa koukistusliikuntaa. Katsomoon siirtymisenkin voi välttää television ääressä.
Useimman vyötäröä katsoessa voi uskoa tämänkin tahallaan provosoivan kirjoituksen. Niinpä sanon, että kaikki liikunta on hyväksi uskokaa vain ja hyväksykää toistenne liikuntatavat.

TAMA

Golfaajissa löytyy käsivarren koukistajia, joille kuppi maistuu!

Työhistoriassani on ollut monta työnantajaa, joilla on ollut alkoholiongelma, mutta heitähän ei voi erottaa, joten sellaiset hirviöt saavat kiusata alaisiaan itsemurhan partaalle asti.

Yritysjohtajat useinkin harrastavat jenkkikulttiin sijoittuvaa golfia.
Sen kultin takana saattaa olla kaikkea muuta kuin onnellinen perhe!

Nähkää pintaa syvemmälle!

Kuka keksi tällaiset hörhö-termit kuin "laatuaikaa" ?
Ilmeisesti se, jolla ei ollut oravanpyörässä killuessaan ja rahaa kahmiessaan muuta aikaa kuin silloin tällöin tunti tai toinen toteuttaa itseään.

Aika on kuitenkin ihmisen ainut pääoma, sitä ei raha korvaa.
Sen ajan useimmiten varastaa kapitalisti omiin tarkoituksiinsa.

Golfaajat ovat yleensä heitä, jotka painavat pitkää päivää yrityksissään niska limassa ja lähtevät kiireisen päivän päätteeksi viheriölle.
He ovat niitä, jotka vievät voitot muiden tekemistä töistä.

Kun se yrittäjä leikkii pallon kanssa viheriöllä, minä pesen sen ukon yritystä noin kympin euron tuntipalkalla!!

On se niin kivaa, se GOLF!!

Golf on kivaa kun itse pelaa!

Olishan se ihanaa, jos voisi päivästään 4-8 tuntia kävellä hyvin hoidetuilla nurmikoilla ja lyödä pientä palloa kivoissa kuiteissa... Harmi vaan, kun pitää hoitaa lapset, työ, koti ja ehkä jotain muutakin pientä puuhdetta, joten kuntoiluun jää ehkä tunti päivässä, eikä aina edes joka päivä... Tosi harmillista...Golffin harrastus kertoo mielestäni hyvin ihmisen arvomaailmasta...aika itsekkäästä sellaisesta.

Jotainhan se kertoo ihmisestä

Sivut