Piilota X Palauta

Ylimääräinen torikokous ja suuri kivisota

Kolumnit Kommentoi

Minäkin jo luulin, ettei tarvitse enää tähän toraparkkiin puuttua, mutta niin vain kaupungin tädit ja sedät veivät taas kerran pelin jatkoajalle. Nyt kun valtuusto pitää sitten tästä souvista uuden kokouksen ja valtuuston kokoontumispaikka on remontissa, niin pitäisikö tällä kertaa kokoontua ihan asioiden ytimeen eli Kauppatorille. Sitä vatkaamista saisivat sitten seurata kaikki kynnelle kykenevät kaupunkilaiset. Voisivat ottaa vielä pussillisen parhaat päivänsä nähneitä tomaatteja mukaan, niin homma olisi yhtä historian siipien havinaa kuten on koko päätöksentekokin tässä kylässä.

Ja jos ei taaskaan saada selvää päätöstä aikaan, niin miten olisi alkaneiden jalkapallon EM-kisojen kunniaksi rangaistuspotkukisa? Saisi asia arvoisensa ratkaisun.

***

Ei ole nyt menneet ihan putkeen insinöörien laskelmat Telakkarannan työmaalla, kun kallion räjäytykset aiheuttivat kunnon kivisateen joen toisella rannalla. Ja olipa jokunen kivi osunut liki Suomen Joutsentakin. Kimmon serkkupoika, joka sattuu asustelemaan jokirannassa, kertoi, että tunnelma koiraa lenkittäessä oli melkein kuin Raunistulan viimeisessä suuressa kivisodassa.

No, siinäpä sitä riitti ihmeteltävää rantapulevardia suhaaville turistiryhmillekin. Ehkä he ajattelivat, että mihin rikokseen he nyt syyllistyivät, kun näin joutuvat kivitetyksi.

***

Se on nyt sitten se aika vuodesta, että kaikki aviisit ovat täynnä jos jonkinnäköistä tarinaa tulevista kesätapahtumista. On rokkifestaria ja kaiken maailman akankantoa ja mutapainia. Sitä minä vaan en ymmärrä, että miten näihin kaikkiin riittää väkeä. Minun nuoruudessani ei tapahtumia ollut eikä niitä osattu edes haikailla. Tekemistä riitti kyllä muutenkin. Ehkä se onkin näiden nössökaupunkinuorten ongelma, että vapaa-aikaa on vähän liiaksikin. Ainahan sitä voisi tehdä vähän töitäkin kaupungilla maleksimisen sijaan.

Portsan pormestari

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.