Eurovelat jäävät nuorten maksettaviksi

Euroopan velkakriisissä hoidetaan oireita eikä tautia. Kreikkaan on lapioitu kriisirahaa jo kaksi vuotta ja silti maa velkaantuu lisää.

Ylivelkaantumista parannetaan lisävelalla, kun tosiasioita ei tunnusteta. Eurovaltiot ovat eläneet yli varojensa kuluttamalla enemmän kuin pystyvät tienaamaan. Kunnallinen velkaneuvoja ratkaisisi valtioiden velkaongelman leikkaamalla luottokortin, sopeuttamalla menot tuloihin ja käskemällä tekemään mitä tahansa työtä. Se auttaisi.

Kilpailukyvyn heikentyminen on velkaantumisen syy. Kiina tuottaa halvempia tavaroita ja kouluttaa kyvykkäämpiä osaajia. Näin se hakkaa Euroopan ja ottaa tulot.

Äänestäjät eivät hyväksy kilpailukyvyn alentumisesta johtuvaa elintason laskua. He ottavat mieluummin lisävelkaa kuin vyönkiristyksiä. Kun poliitikot nimittävät velkakierrettä elvytykseksi, itsensä pettäminen onnistuu.

Suomi selätti 1990-luvun laman,kun pääministeri Esko Aho (Kesk.) ja valtiovarainministeri Iiro Viinanen (Kok.) panivat suut säkkiä myöden ja yrityksissä tehtiin töitä aikaisempaa tuottavammin. Kuurista maksettiin kallis hinta suurtyöttömyytenä ja konkursseina, mutta Suomi ei ajautunut ulkopuolisten määrättäväksi kuten Kreikka, Irlanti, Portugali ja Espanja.

Suomen osuus EU-maiden takaamasta velasta on suhteellisesti suurempi kuin suomalaisten saatavat kriisimaista. Tosiasia hiertää pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen sisällä. Myös hallitus ja presidentti ovat eri linjoilla, sillä Sauli Niinistö ei hyväksy euroakaan lisävelkaa.

Kukaan ei tiedä Suomen vastuiden määrää. Valtiovarainministeriön korkea virkamies arvioi summaksi jo yli 35 miljardia euroa, kun huomioidaan suorat lainat, korkokulut, takaukset, Euroopan keskuspankin ja Euroopan jälleenrakennuspankin kautta kiertyvät vastuut. Summa vastaa yli puolta valtion tämän vuoden budjetista.

Espanjan auttamisessa ei ole kyse yhteisvastuuseen osallistumisesta vaan siitä, pystyykö nykynuoriso omalla työllään palauttamaan Suomen kilpailukyvyn, jotta tämän päivän sitoumuksista selvitään.

Kommentit

Mitäpä tuota niin kauheasti stressaamaan. Heti kun saan tutkinnon taskuun, jätän tämän velkavankilan taakseni ja muutan kauas itään. Siellä sentään on vielä työ arvossaan ja tulonsiirrot tuntematon suuruus.

Tyhmä maksaa

Veronmaksajien ei pidä maksaa tuhlailevien poliitikkojen velanottoja. Kyllä se on niin että poliitikot jotka ovat menneet lupaamaan rahaa muihin maihin saavat itse maksaa aiheuttamansa ongelmat. Jos eivät pysty maksamaan, niin tuomittakoot syylliset poliitikot vankilaan.

Pelleilyyn kyllästynyt

Sitä minä ihmettelen, kun Suomen politiikot ovat rikkaan ja ahneen Saksan Merkkelin vietävissä, Merkkeli huutaa naama punaisena, että Suomen on maksettava ja Katainen & kumppanit menee tähän lankaan ja alkavat "vihoissaan" huutaa Suomen kansalle, että maksaa täytyy, tukea täytyy, Kreikka pelastettava (lue Saksan ja Ranskan pankit). Suomalaiset politiikot ovat niin kunnianhimoisia, että leveilevät maailmalla, kuinka meillä on kaikki hyvin ja kaikkea yllin kyllin. Sitten tulee näytön paikka niin eihän "Kroisos" voi köyhyyttään näyttää, vaan riskejä kansan selkänahoilla leveillään edelleenkin.
Mutta kaikkein kauheinta näissä Kreikan ja Espanjan tapauksissa on, että Suomalaisten osto voima on ollut ja on alhaisempi,kuin näiden joita Suomi tukee auttaa! Eli he saavat palkallaan enemmän tavaraa ja ruokaa, kuin me Suomalaiset!! Suomalaiset varsinkin nuoret täällä kituuttaa, ei saa töitä, oma asunto on monelle kaukainen haave, matkustaminen, harrastukset kalliitta, Suomeahan täällä täytyisi tukea ja auttaa! Kai se seuraava Brysselin ovien takana kolkuttaja onkin, sitten Suomi! Mutta Suomea ei kukaan ole auttanut eikä auta!

Xantippa

Xantippa, samaa mieltä minäkin olen. Ei varmaan tule muualta apua, kun niin hyvin näyttää olevan asiat meillä ulkomaalaisten mielestä, joten on kummallista, miksi ei muka kyettäisi nousemaan kriisistä.

S.H

No niin Kreikassa oli vaalit ja sama peli jatkuu kolmatta tulipakettia odotellaan jo. Saksa on jo luvannut, että joustetaan Kreikkaa maksuajoissa, siis eivät joudu maksamaan mitään, ihmetellä pitää miten Saksa voi mitään yksinään luvata, eikös eurossa ole 17 VIELÄ itsenäistä maata. Suomenkin vellihousu neuvottelija Katainen on kuin vahaa, kun Merkel silittää Jygän päätä, sekä kehuu kuinka hyvä mallioppilas Jygä on, lahjoittaa vaikka kaikki verotulot Saksan, Ranskan, Espanjan pankkikriisin hoitoon, sekä lahjoittaa avokätisesti Kreikkalle Portugalille ym, tulijoita tulee lisää, mutta Käteinen ja urputtaja Urpulainen lupaavat, että täältä pesee. Viis oma kansa, siis me suomalaiset, kiristetään suomipojan-tytön vöitä, kyllä ne maksaa, ne on niin tunnollisia ja solidaarisia. Törkeää ja järkyttävää, mutta totta, miten meitä suomalaisia vedätetään.

Kiukkuinen veronmaksaja

Asiantilan korjaamisen voi aloittaa äänestämällä syksyn kunnallisvaaleissa oikeaa puoluetta - varmaan lukijat jo ymmärtävätkin - mitä.

Asiaa pähkäillyt.

Islanin pankkikriisi.Sijoittajat,keinottelijat,nurkanvaltaajat putsasivat pankit tyhjiksi,oli Suomi ensimmäisenä lahjoittamassa rahaa pankkien tukemiseen.

Sitten oli vuorossa Latvia ja sama homma.
Molemmille annettiin avokätisesti 300 000000€

Sitten oli vuorossa Irlanti.Kreikka.Portugali.Espanja.
Miljarditolkulla tungettu valuuttaa,joita ei koskaan tulla saamaan takaisin.

Nyt on Kreikka pannut rahat haisemaan ja on jo kolmatta tukipakettia pyytämässä.samoin Irlanti,sieltäkin on valuutat kadonneet sijoittajien ja keinottelijoiden taskuihin ja sama meno jatkuu.

Kypros on jo mankunut tukia,kun maan pankit on putsattu tyhjiksi.

Jonossa on seuraavana Italia,Unkari,mitä vielä,se jono ei lyhene,vaan pitenee ja summat kasvaa kasvamistaan.

Saksan ja Ranskan valtionjohtajat pakottavat muut maksamaan heidän pankkiensa tappiot,
ja niitähän riittää.

Mitkään valtiosopimukset,EU direktiivit,ym eivät sido meitä,eikä muitakaan maksamaan toisten valtioiden itse holtittomalla varainkäytällä aiheutettuja tappioita.

Kun J Katainen oli valtionvarain ministerinä,niin hän mainitsi,että kun maksetaan näitä sardiinivaltioiden pankkitakuita,niin se parantaa Suomen kilpailukykyä ja lisää työllisyyttä.

Montako työpaikkaa Suomeen on tullut,ei yhtään ja loputkin ovat katoamassa Intiaan ja Kiinaan.

Nykyinen rahaministeri Urpilainen räksyttää samaa saarnaa,demarit lupaa 100 000 uutta työpaikkaa,niitähän jo aijemmin lupaili myös Paavo Lipponen.

Eivät tosiaankaan sanoneet koska ne tulee ja minne tulee.
Varmaankin tarkoittivat,että noi työpaikat tulevat kiinaan ja Intiaan.

Täältähän katoaa kohta kaikki työpaikat,nokia taas näytti esimerkkiä.

Yt neuvotteluja käydään jatkuvasti,yrityksilä on kilpailu keskenään,kuka vähentää 50,kuka 500,kuka 5000 työpaikka,eniten vähennyksiä aikaansaaneet yritysjohtajat palkitaan hulppeilla optioilla ja osingoilla,sitoutumispalkkioilla,niissä ei pihistellä.Ja nämä yritysjohtajat ovat valtion johdon erityis-suojeluksessa,
katoavana kansanperinteenä.

Suomen valtion budjetti noin 54 miljardia V2012
Valtion velka noin 85 miljardia.
Ympäri eurooppaa maksettu pankkitukia,ym n 30 miljardia.
Ja nämä summat vaan lisääntyvät,eivät vähene.

http://www.velkakello.fi/

Ubuntu-10

Asumisen hintakin nousee ensi vuonna kun huoneistojen varainsiirtovero nousee 1,6 prosentista 2 prosenttiin ja varainsiirtoveroa joutuu maksamaan myös asunnon velkaosuudesta. Eli jos tänä vuonna vielä saat ostettua uuden asunnon 100000 eurolla, maksat 1600 euroa varainsiirtoveroa, mutta ensi vuonna verosumma onkin 4800 euroa jos asunnon velaton hinta on 300000 euroa. Aika moni ihminen saa tehdä pitkään töitä saadakseen kasaan tuon määrän rahaa ja kaikkien aikojen kelvottomin hallitus vain pahentaa tällä tavalla ihmisten oloja. Oma asunto on jokaisen perusoikeus, paitsi hallituksen ministereiden mielestä.

Pelleilyyn kyllästynyt

Suomi paljon köyhempi maa kun nämä autettavat maat ja silti työntää kaikken lisäksi velaksi apua.Eihän kukaan voi olla niin hullu ei ainakaan pohjoismaissa.Ruotsi ,Tanska,Norja ja jopa kohta Islanti menee ohi meitä taloudessa eivätkä osallistu tähän hulluun rahan jakamiseen.Suomen apu turhaa ja silti meille valtava ongelma kun tulevat maksuun.Katainen ja Urpilaisen linja täyttä itsemurhaa Suomen taloudelle vaikka väittvät toista.

yrittäjä

Eikä yksin nämä sardiinivaltioiden velkojen maksut.Suomihan on myös maksanut muiden EU maiden vuotuisia jäsenmaksuja.Englanti.Saksa.Itävalta.Ruotsi.Hollanti.Useilla sadoilla miljoonilla vuosittain.Nämä periytyy jo vuosia sitten tehdyistä EU sopimuksista.
Ja maksaa edelleenkin.

Valtion tilinpäätöksissä näistä maksuasioista vaietaan täysin.
Näin taas kansalaisia kyykytetään ja kustaan linssiin oikein urakalla.

Eikä tässä vielä kaikkea.

Kun nämä pankkitukien avoimet jakotilaisuudet alkoivat Suomen osalta.
Ensiksi oli Islanti ja Latvia.Silloin perusteltiin,ettei kriisi enään leviä.

Sitten tuli vuoroon Irlanti ja rahaa paloi.Taas perusteltiin,ettei kriisi enään leviä.

Tuli seuraavaksi Portugali ja taas perusteltiin " valehdeltiin " ettei kriisi tästä enään leviä.

Tulipa vuoroon Kreikka ja taas perustelut olivat samat valheet kuin aijemminkin.
Kreikan kohdalla ollaan jo kohta kolmatta kierrosta vetämässä.

Tulipa jonoon Espanja ja taas valheita leviteltiin jostain kriisin leviämisen estämisestä.

Niin se oli palomuuri,mitä Urpilainen räksytti,palomuurilla piti estää taas kriisin leviäminen.

Noi urpilaisen neuvottelemat takuut Kreikan osalta ovat täyttä soopaa,Urpilainen ei niitä todellisuudessa neuvotellut,vaan Englantilainen konsulttitoimisto joka lähetti miljoonalaskun Suomen valtiolle.Urpilainen toimi siinä vaan kumileimasimena.

Suomi EU,n mallioppilaana on tunnettu velkojen maksaja.
Siinä sivussa maksetaan myös muidenkin velat.

Ubuntu-10

Pankkitukimaitten pitäisi kuulua pankkitoiminta-alueeseen.
Mantereen Pohjoismailla ja Baltian mailla on yhteiset isot liikepankit (esim. Nordea), siten nämä maat muodostavat yhteisen pankkitoiminta-alueen. - Tältä pohjalta on perusteltua, että Suomi osallistui Latvian pankkitukeen.
Mutta pankkitoiminta-alueen valtioitten pitäisi sopia yhteistoiminnasta: pankkien valvonta, vastuu pankkituesta jne.
- Pankkien pääomittamisessa valtiot saavat myöhemmin ainakin osan tuesta takaisin. Lisäksi keinottelijat menettävät pankkiosakkeensa.
- Sen sijaan pankkien roskalainojen ostaminen johtaa siihen, että keinottelijat antavat hyväkorkoisia riskilainoja, koska lainatappiot sosialisoidaan.

Suomi on antanut tukea vieraitten pankkitoiminta-alueitten valtioille: Islanti, Kreikka (2 x), Irlanti ja Portugali. Espanjalle on jo luvattu pankkitukea.
UK on lintsannut Kreikan tukemisesta, vaikka sitä kautta tuettu myös UK:n pankkeja.

pankkituki järkeväksi

Suomella olisi kyllä omia rahareikiä paikattavana.Kun ajaa yli 100 km pois pääkaupunki seudusta niin rupeaa jo tämän maan köyhyys näkymään kuolevine kaupunkeineen ja ylivanhoilla kauppa rakenuksilla ja palvelujen puuttena kuin ei mikään kanatta.Suomessa on valtava maaseutu kuolema,teollisuuden karkaaminen muihin maihin ja kaikki ongelmat vaan kasvaa kasvaamista niin mitä tekee Urpilainen ja Katainen jakaa vielä viimeisetkin rahat pois muille maille.Miten joku voi äänestä kokoomusta ja demareitta.Onko Suomessa viisaita ihmisiä kun kannustavat näitä kahta puoluetta jotka kaatavat Suomen tasan tarkkaan.

yrittäjä

Tuolta löytyy hyvää textiä,miten on kansaa kusetettu.
Katainen & Urpilainen kavalsivat Suomelta 800 miljoonaa Kreikalle.

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=11314198

Talouselämä ja Talousmedia.

Eikä yksistään nämä nykyiset politrukit.

EX pääministeri M.Vanhanen aloitti toinen EX pääministeri M.Kiviniemi jatkoi.
Sen jälkeen vakuuttavaa jälkeä on tehneet Katainen & Urpilainen parivaljakko.

Ubuntu-10

UBUNTU, aivan oikein, kun muistutit kuka tämän oikein aloitti.
Kyllä se näin on, että Vanhanen ja Kiviniemi tämän jo aloittivat, mutta Kiviniemi kiukuissaan pyörtää nyt kaiken, eikä ole muistavinaankaan itse olleensa pääministerinä, kun tämä muiden maiden pankkien tukeminen jo aloittettiin!

Xantippa

Yrittäjä. Näin on. Nämä henkilöt ja heidän kannustajansa, kenen etua tällä haetaan?
Suomi viedään konkurssiin ja kuka meitä auttaa?
Jo historiasta sen tiedämme jäävämme yksin.
Siksi olisikin aika viheltää peli poikki, vaikka kuinka koskisi, niinkuin Oulussa vanha rouva sanoi Kataiselle, että:"kyllä me siitäkin selviämme, olemme me sodastakin selvinneet".

Xantippa

Noi porukat ,nykyinen hallitus ja eduskunta,sekä pari,kolme aijempaa hallitusta,sekä eduskuntaa.

Pitäis laittaa syytteeseen.Valtionvarain haaskauksesta,petoksesta,kavalluksesta,omanedun tavoittelusta,lahjuksien vastaaotosta,siitä saaduista etuuksista.Näyttöä löytyy.

KGB

Kyse on näistä pankkien Blindenberg:in kautta ojatuista NS. Soumen kermasta.
Muistion mukaan ainakin seuraavat henkilöt ovat osallistuneet kokouksiin

Krister Ahlström (1994)

Esko Aho (1994)

Martti Ahtisaari (1994, 1995, 1996)

Antti Blåfield (2008, 2010)

Georg Ehrnrooth (1994)

Aatos Erkko (1994)

Jukka Harmaja (1995)

Eero Heinäluoma (2006)

Olli-Pekka Heinonen (2001)

Seppo Honkapohja (2008)

Sirkka Hämäläinen (1994)

Jaakko Ihamuotila (1994)

Jaakko Iloniemi (1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997)

Max Jakobson (1994)

Atte Jääskeläinen (2007)

Jyrki Katainen (2007, 2009, 2010)

Sixten Korkman (2006)

Olli Kivinen (2003)

Jarl Köhler (1992, 1993, 1994)

Johannes Koroma (1993)

Paula Lehtomäki (2004)

Erkki Liikanen (2005)

Paavo Lipponen (1998, 2000, 2001, 2003, 2004)

Björn Mattsson (1995)

Sauli Niinistö (1997)

Johan Nykopp (1962, 1964)

Jorma Ollila (1994, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012)

Mikael Pentikäinen (2005, 2011)

Ulf Sundqvist (1992)

Christoffer Taxell (2002)

Teija Tiilikainen (2002, 2005, 2007)

Björn Wahlroos (2003, 2010)

Klaus Waris (1980)

Matti Vanhala (1999)

Matti Vanhanen (2009)

Pentti Vartia (1999)

Gerhard Wendt (1994)

Janne Virkkunen (1998, 2001)

Pertti Voutilainen (1995)

Raimo Väyrynen (2008)

Hanna Rajalahti (2009)

Matti Apunen (2011, 2012)

Ole Johansson (2011)

Jutta Urpilainen (2012)

Risto Siilasmaa (2012)

Ode