Piilota X Palauta

Tässä on tosiäijän salaatti! Testaa tätä tuhtia pekoni-avokadosalaattia

Ruoka 1 Kommentoi

Kun miehet valittelevat, ettei nälkä lähde salaatilla, niin kokeilkaapa tätä karppaajillekin soveltuvaa muna-pekoni-avokadosalaattia, jossa vihertävät salaatit jäävät sivurooliin. Raaka-aineita voit pudotella tai lisätä omien makutottumuksiesi mukaan.

Tuhti Cobbin salaatti

1 kerä jäävuorisalaattia

1 tomaatti kuutioina

1 broilerin rintaleike paistettuna ja kuutioituna

Avokado (Persea americana)

Avokado on kotoisin Väli-Amerikasta. Avokadoja arvellaan syödyn Etelä-Meksikossa jo 8 000 vuotta sitten, ja viljellynkin 7 000 vuotta sitten. Euroopaan avokado tuli kuitenkin vasta 1900-luvulla.

Avokado syödään aina kypsänä, jolloin sen pinta antaa periksi painettaessa. Avokadon voi kypsyttää muovipussissa huoneenlämmössä.

Avokado säilytetään +10 – +14 asteessa. Avokado tuottaa runsaasti etyleeniä, jota syntyy kasvien hengityksessä. Avokadoa ei siis kannata säilyttää sellaisten kasvisten läheisyydessä, jotka kärsivät etyleenistä.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset

4 viipaletta paistettua pekonia murusina

1 avokado kuutioina

1 kovaksi keitetty muna kuutioina

75 g sinihomejuustoa murusina

Kastike:

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

2 tl sinappia

1 tl sokeria

0,75 dl punaviinietikkaa

1,5 dl oliiviöljyä

Huuhdo ja kuivaa salaatti. Revi salaatinlehdet pieneksi ja asettele laakeaan kulhoon. Asettele tomaatti, broileri, pekoni, avokado, muna ja homejuusto sektoreiksi salaatin päälle. Sekoita murskattu valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa. Lisää joukkoon sinappi, sokeri ja punaviinietikka. Vatkaa sitten öljy muiden aineiden joukkoon. Tarjoa kastike salaatin kera, mutta älä kaada sitä valmiiksi salaatin päälle.

Resepti: paperitahti.blogspot.fi

1 kommentti Kommentoi
toimitus

Kommentit

9.7.2012 10:21

Näin kaiken kokeneena avokadon käyttäjille suosittelen, että jos murusenkin ruskeaa vihreän seassa näette, leikatkaatten se pois poikkeen ja roskiin. Se ruskea siis.

Ja ilman suolaa ja sitruunaa on joittenkin mielestä avokadon maku löllö. Lisäämällä tuohonkin ohjeeseen vaikka rucolaa tai hienoksi hakattua kiinankaalia, on ruokaisan tuhti lopputulos varma ilman avokadoa.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.