Näin moni suomalainen on kokenut lomaromanssin

Noin kymmenen prosenttia lomaromansseista jatkuu vielä matkan päätyttyä.

Armi Suojanen

Kolmannes suomalaismatkailijoista kertoo kokeneensa ainakin kerran elämässään lomaromanssin. Kuitenkin vain joka kymmenes lomaromanssi johtaa pidempään suhteeseen.

Rantapallo.fi-matkailusivuston kyselyssä tiedusteltiin touko-kesäkuussa 1 400 suomalaiselta heidän kokemuksiaan ulkomaanmatkoilla syntyneistä suhteista.

Kyselyn mukaan 34 % vastaajista on kokenut jonkinlaisen lomaromanssin ainakin kerran elämässään.

Suurin osa lomaromansseista syntyy sinkkumatkailijoiden välille, mutta lomailu voi nostaa myös varattujen kiinnostusta vastakkaista sukupuolta kohtaan.

Vastaajista jopa seitsemän prosenttia tunnusti tehneensä lomamatkalla syrjähypyn ollessaan avioliitossa tai seurustelusuhteessa.

Lomahuumassa syntyvillä suhteilla on taipumus jäädä lyhyiksi.

Rantapallon kyselyn mukaan pääosa matkoilla alkaneista suhteista päättyi kotiinpaluun myötä. Silti kaukomailla voi syntyä myös pidempiä suhteita. Noin kymmenen prosenttia lomaromansseista jatkui vielä matkan päätyttyä.

Tutkimus suoritettiin verkkokyselynä Rantapallo.fi-matkailusivustolla touko-kesäkuussa 2012.

Kommentit

Olen sinkku ja koin lomaromanssin itseni kanssa. Aion nyt naimisiin samaisen itseni kanssa ja ensimmäinen syrjähyppykin on suunnitteilla. Tuleva ex-puolisoni on samaa mieltä kuin peilikuvani, joten hyvässä yhteisymmärryksessä ollaan, ainakin toistaiSEKSI. Kiitos onnitteluista jo etukäteen;) Takakäteen niitä ei tarvitakaan;)

Kesämorsio

Ole hyvä vaan. Onnittelut hyvästä suhteesta joka kestää taatusti koko elämän ajan.
Eikä tule riitaakaan, kun itsensä kanssa keskustelee ja pitää seuraa.
Saa joka päivä lempiruokaansakin ja ulkoilukin sujuu sen kummemitta seremonioita.
TV:stäkin saa katsoa, vain omaa ohjelmaansa ei tarvitse pelätä kenekään kääntelevän kanavaa, kun jääkaapilla käy.
Niin sitä pitää.

Ellinoora

No se ei ole loma eikä mikään jos ei vierasta saa , ei kai kukaan tosissaan paljastele romassejaan , kylläpä tuntuu uutiset olevan vähissä kun kaikista asioista tehdään tutkimuksia

makiaa mahan täydeltä