Turussa kännätään muuta maata enemmän

Alkoholi maistuu turkulaisille.

Arkisto

Turussa käytetään yhä enemmän alkoholia kuin maassa keskimäärin. Kun alkoholinkulutus Suomessa vuonna 2011 oli 10,1 litraa asukasta kohden, turkulaiset joivat kymmenen prosenttiyksikköä keskiarvoa enemmän.

Korkea alkoholinkulutus näkyy konkreettisesti myös Turun kaupungin päihdepalvelujen tilastoissa. Turku käytti viime vuonna reilut 11 miljoonaa euroa päihdepalvelujen järjestämiseen. Summa on noin 1,6 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.

– Päihdehuollon omien ja ostettujen asumispalveluiden sekä kuntoutumishoitojen kustannukset nousivat huomattavasti vuonna 2011. Asumispalveluiden korotus oli noin 680 000 euroa ja kuntoutushoitojen 420 000 euroa, toteaa ehkäisevän päihdetyön suunnittelija Minttu Ojanen Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen terveyden edistämisen yksiköstä.

 Myös katkaisuhoitopalveluihin käytettiin noin 415 000 euroa edellistä vuotta enemmän.

Turun päihdepalvelujärjestelmä on pysynyt pääpiirteissään ennallaan. Pieniä muutoksia palveluihin hakeutumisessa kuitenkin tapahtui.

Suonensisäisesti huumeita käyttävien terveysneuvontapiste Millin asiakasmäärä nousi 42:lla edelliseen vuoteen verrattuna ja jaettujen ruiskujen määrä nousi 60 000:lla. Päihdepsykiatrian poliklinikan asiakasmäärä nousi edellisestä vuodesta 75:llä. Lasten ja nuorten nuorisopoliklinikalle kannabiskokeilujen vuoksi ohjautuneiden määrä kasvoi 66,7 prosenttia.

Kommentit

Ravintolalaivoja plus baareja on kohta enemmän kuin bussipysäkkejä Turussa, hieno asiahan se on. Viina on viisasten juoma...turkulaiset sen tietävät:)

Helinä-keiju

Ou my gaad, itse en juo hirveesti, koska mulla on siihen este, enkä muutenkaan välitä siitä hirveesti. eikä se edes tee elimistölle hirveen hyvää. Känniääliöt ovat ällöttäviä. Ja kaverin sanojen mukaan: no huh huh. Saisivat nuo nuoret ja muutkin vähän rajoittaa!

Lope

Viihdytän itseäni katselemalla kuudennen kerroksen asunnostani viikonloppuisin Brahenkadulla toikkaroivia juopuneita. Käsittämättömään kuntoon kyllä ihminen voi itsensä juoda. Ja miksi? Ketä palvelee se, että tytöt ja pojat konttaa ja hoipertelee täysin järki poissa tuolla? Tulee sitä itsekin juotua, mutta kyllähän se nyt pitää osata lopettaa ajoissa, jotta pystyy kävelemään edes suoraan :D

Don H

Turun osuuskauppahan myy 1€ salmareita teineille, omistavat keskustan ravintoloista suurimman osan. Yksityiset harvoin pystyvät myymään viinaa omakustannus hintaan. Eikä TOK:in putiikeissa alkoholitarkastajia näy, poliiseja kyllä näkyy öisin kutsuttavan usein heidän paikkoihin...

PRo.com

Onkohan tässä huomioitu, että Turussa on maan laajin viinibaarikulttuuri? Näiss paikoissa on alkohon kulutus korkealla, mutta kännäystä näkee vähemmän.

Viinin ystävä

"Lasten ja nuorten nuorisopoliklinikalle kannabiskokeilujen vuoksi ohjautuneiden määrä kasvoi 66,7 prosenttia."

Eli sinne ohjattiin viisi henkilöä entisen kolmen sijaan? Vai 25 henkilöä 15:n sijaan? Miksi tämä on ainoa kohta, jossa tilastoituja lukuja ei mainita? Prosentti-ilmaisu ei kerro todellisesta tilanteesta mitään.

Tilastoija

Jonkin verran Euroopassa matkustellaana täytyy sanoa että olen ERITTÄIN surullinen, etteivät suomalaiset osaa juoda niin, että kaikilla olisi hauskaa. Suomalainen melankolia,itsemurhien ja masennuksen luvattu maa. Herätkää nuoret, me itse pidämme yllä tätä käsitystä toimimalla jatkuvasti sen mukaan!!

ennemmin överit kuin vajarit?

Ja taas unohdetaan viinaralli Virosta. Sieltä tuotiin kesä-elokuuta 2012 yhtä paljon olut ja siideriä mitä ravintolat myivät yhteensä suomessa. Niin, älkääkö syyttäkö koko ajan ravintoloita.

Ravintolat?

Tä on vitun naurettavaa ku ei oo nuorille minkäänlaisia aktiiviteetteja.
Ja sit on lastenkodit täys nuorten "kannabiskokeilujen" takia ja lapsia pistetää ympäri suomee ku loppuu tilat oman alueen lastenkodeista ja kaikki yhteydet katkaistaan koska nuori on liian "päihdealtis"... Täyttä paskaa sanon minä!
Nuori masentuu tollasis tilanteissa ja voi tehdä tyhmiä päätöksiä minkä seurauksena esim. Ei käydä koulua. Laillistakaa kannabis ja jättäkää lastenkodit niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat. (kaliforniassakin kannabiksen laillistaminen romahdutti nuorisorikollisuuden). Ja ihmisten skitsoamisen "kannabiksen haitoista" voisi lopettaa ei se olisi laillista missään jos se olisi niin haitallinen ku kaikkitietävät väittävät. Ihme ku maissa missä kannabis on laillista ei ihmiset ole jatkuvasti psykoosissa vaikka väkiluku on huomattavasti suurempi kuin suomessa ja kannabista käytetäänki enemmän.

pois tyhmät lait!

Mielenkiintoista, että kaikki olettavat automaattisesti, että vika on nuorissa vaikka uutisessa ei oteta kantaa minkä ikäiset henkilöt sitä alkoholia kuluttavat. Nuorten alkoholin kulutus on jo muutaman vuoden laskussa koko Suomessa, kun taas eläkeikäisten alkoholin kulutus on nousussa.

Syyttävä sormi

No mitä? :D eihä elämä oo mitää ilman alkoholii ainakaa Suomes. Nii monet nuoretkin juo ja ilmeisesti eteenki turkulaiset. Allekirjoitan tämän myös näkemäni perusteella. Minähän juon tällä hetkelläkin :D. En kuitenkaan pilaa sinun maksaasi ja mielenterveyttäsi, vaan omaani. Jotkut meistä suomalaisista (eikä pelkästään turkulaiset) ovat täysin riippuvaisia onnesta jonkun päihdyttävän aineen kautta, koska he eivät saa riittäävää tyydytystä normaaleista arjen askareista. Monet ja luultavasti suurin osa populaatiosta osaavat elää arkeaan onnellisesti ilman päihdyttäviä aineita. Toivon ainakin niin. En ole asiaa sen enempää tutkinut. Olen onnellinen heidän puolesta :).

Mistää mitää tiedä

Turun lukuisat ulkoilmaravintolat antavat loistavsn mahdollisuuden nauttia juomia viihtyisässä ympäristössä. Suurin terassi löytyy Tuomiokirkkosillan ja Myllysillan väliltä, hinnat ovat edulliset eikä pukeutumisesta tarvitse välittää. Vähätorilla Lidl tarjoilee melkein rannassa ja Vikken Alkokin on vain vedenheiton päässä.

Santalainen