Piilota X Palauta

Naantalin Ida kiri Junior MasterChefin kärkitusinaan

Viihde Kommentoi

Poikavaltainen joukko tavoittelee Suomen ensimmäisen Junior MasterChefin titteliä.

Nelosen ohjelmaan haki 1 200 lasta, joista ensimmäiseen ohjelmaan valittiin mukaan 24. Ensimmäinen karsinta pudotti puolet pois.

Kisaa jatkaa ensi sunnuntaina 8 poikaa ja 4 tyttöä. Naantalista mukana on 13-vuotias Ida O´Mahoney.

Kotimainen Junior MasterChef alkoi Nelosella 19. elokuuta. Suositussa tv-formaatissa 8–13-vuotiaat lapset kisaavat Junior MasterChef -tittelistä.

Kilpailijat

Aleksi Jokiniemi 12 v Hyvinkää

Eemeli Hiekkaharju 10 v Nokia

Jalmari Virta 13 v Hämeenlinna

Ida Kinnunen 13 v Kangasala

Ida O´Mahoney 13 v Naantali

Emmi Majala 12 v Jyväskylä

Johannes Jeskanen 11 v Joensuu

Jasmin Koljonen 12 v Villähde

Aleksi Alanko 12 v Ala-Temmes

Oliver Hemminki 13 v Helsinki

Julius Tuomala 11 v Riihimäki

Tuukka Pallonen 9 v Vantaa

Junior MasterChefissä tuomaroivat aikuisten MasterChefistä tuttu ravintoloitsija, keittiömestari Tomi Björck ja ruoka-alan ammattilainen Meri-Tuuli Lindström.

– Intohimoni ruoanlaittoa kohtaan on suuri, ja pidän eri mauista. Aiemmat MasterChef-ohjelmat innostivat minua oppimaan enemmän, ja isänikin on opastanut minua. Osaan parhaiten tehdä jälkiruokia, esimerkiksi kakkuja ja kohokkaita. Isona minusta tulee jalkapalloilija, kokki tai juristi, kertoo Idan kilpakumppani, 13-vuotias Oliver Hemminki.

Vapaa ajallaan helsinkiläinen Oliver harrastaa jalkapalloa, gofia ja painia.

Hänen suosikkiruokalajinsa ovat lampaankare, crème brûlée ja suklaa-soufflé.

– Nämä ovat melko vaikeita, mutta harjoittelulla niistä tulee hyviä ja hienoja aterioita. Ravintoiloissa ne ovat ihania, Oliver luonnehtii.

 

Kampa-simpukoista tuli niin hyviä, että äiti halusi niitä aina vain lisää.”

 

12 kilpailijan joukkoon ylsi myös 9-vuotias Tuukka Pallonen, joka harrastaa ruoanlaiton lisäksi jalkapalloa, jääkiekkoa ja kitaransoittoa. Tulevaisuuden haaveammattinaan hän mainitsee ammattikokin, jääkiekkoilijan tai jalkapalloilijan työn.

– Katsoin Australian Junior MasterChef -ohjelmaa, ja siinä tehtiin kiinalaisia höyrytettyjä nyyttejä. Päätin kokeilla niitä itse. Kerran, kun laitoin kampasimpukoita äidille, niistä tuli niin maukkaita, että äiti halusi niitä aina vain lisää. Leipomisbravuurini ovat ranskanleipä ja pähkinäkakku, Tuukka kertoo.

Tuukan suosikit ovat poron sisäfile puikulapyreen ja punaviinikastikkeen kera, almond financier, mansikka-consomme ja vaniljajäätelö sekä lohta Dhom Cha ja aasialaista salaattia.

– Poroa on mukava tehdä; teen usein skandinaavista ruokaa, Tuukka paljastaa.

 

Ohjelma tekee hyvää Suomen ruoka-kulttuurille.”

 

Meri-Tuuli Lindströmin mielestä on hienoa, että katsojat pääsevät näkemään, miten hyviä kokkaajia lapsetkin ovat.

– Junior MasterChef -ohjelma tekee hyvää Suomen ruokakulttuurille. Se on osoitus siitä, että kuka tahansa voi oppia tekemään hyvää ruokaa, hän arvioi.

– Tykkään lapsista. Tämä on kilpailu, mutta osallistujat pääsevät kokeilemaan uusia raaka-aineita, saavat inspiroitua keittiössä ja temmeltää siellä. Olisin itse ilman muuta hakenut tällaiseen kisaan, jos näitä olisi ollut silloin kun olin lapsi, hän kertoo.

Tomi Björk kertoo, että Junior MasterChefiltä vaaditaan samanlaisia ominaisuuksia kuin aikuisiltakin. On otettava oppia ja neuvoja vastaan, ja vaikka ei olisikaan vielä huippu, pitää olla monipuolinen ja innostunut. Harjoittelu on tärkeää, koska vain tekemisen ja toistojen kautta oppii.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.