Yllätä vieraasi kesäkurpitsaletuilla - katso herkullinen resepti

Rapea pekoni antaa kesäkurpitsaletulle makua. Taikinan sekaan voit laittaa voimakkaan makuista juustoraastetta tai vaikka pekonimuruja. Koristele pihvi tuoreilla yrteillä.

Heli Koivuniemi

Älä jätä kesäkurpitsaa jääkaappiin lojumaan. Pyöräytä siitä yllätysvieraillesi letut. Jos pidät tujuimmista mauista, mausta lettutaikinaa reippaasti, sillä miedonmakuinen kesäkurpitsa ei mausteita pelkää.

Kesäkurpitsaletut

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

2–3 munaa

1 dl kaurahiutaleita

noin 0,5 dl vehnäjauhoja

yrttisuolaa

1–2 valkosipulinkynttä

mustapippuria

cayennepippuria tai tabascoa

Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Lisää munat, hiutaleet ja jauhot. Mausta seos yrttisuolalla, murskatuilla valkosipulinkynsillä, mustapippurilla ja ripauksella tabascoa tai cayennepippuria. Paista taikinasta ohukaispannulla lettuja. Voit ripotella kuumien lettujen päälle vähän juustoraastetta.

Resepti: martat.fi

Kesäkurpitsakakku

3 munaa

3 dl fariinisokeria

½ dl öljyä

4 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa

puolikkaan sitruunan kuori ja mehu

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

1 tl muskottipähkinää

pinnalle auringonkukansiemeniä tai mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muut aineet. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan noin 24 sentin kokoiseen vuokaan. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä tai mantelirouhetta.

Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Mehevän makuisen kakun saat myös korvaamalla noin puolet kesäkurpitsaraasteesta ananasmurskalla.

Reseptit: martat.fi

Written by:

Heli Koivuniemi

Ota yhteyttä