Piilota X Palauta

Arve lupaa että salailua karsitaan

Paikalliset 1 Kommentoi

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve (kok.) on Facebookissa kommentoinut kaupungin salassapitoasioita.

Arve korostaa muun muassa mittakaavaa, josta on kyse. Hän toteaa, että Turun kaupunginhallitus käsittelee vuosittain lähes 700 pykälää. Turun Sanomien mukaan Turun kaupunki on salannut reilun kuuden vuoden aikana noin sata asiaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja antaa ymmärtää, ettei salailu yleensä ole edes tietoista.

–  Virhettä on tapahtunut siinä, että kun pitkän prosessin hankintapäätös on valmistunut ja asia on tullut julkiseksi, kaikkien asiakirjojen salausta ei ole huomattu poistaa. Siinä on ollut toimintatavoissa puutteita ja se on nyt korjattu, hän vakuuttaa.

Arven mielestä kassaraportointia kassatilanteesta olisi järkevää harventaa. Näin asioita olisi myös helpompi avata julkisuudessa.

– Palkka-asioiden osalta täytyy hallituksenkin olla tarkkana, että riitävä tieto on esillä. Tässä on tapahtunut selvä virhe.

1 kommentti Kommentoi
toimitus

Kommentit

28.8.2012 14:04

Demarikokoomus on Suomen hallituksessakin, sekä myös Turun kaupungin johdossa puolueet, jotka noudattavat vuodesta toiseen samaa salailua, pimittämistä, silti Katainenkin kehtaa puhua avoimuudesta. Kokoomuslaisen johdosta salattiin huikea 37 miljoonan vuonna 2009 , pakolais-mamujen kotouttamis terveydenhoito kuluista, jotka pitisi mitä suuremmissa määrin julkistaa, koska meidän verotulojemme käytöstä siis on kyse, ei siis mikään pikkuseikka. Demarikokoomus hyväveli verkosto voi Turussa erinomaisesti, suhmurointia kähmintää, hulppeapalkkaisia tehtyjä virkoja demarikokoomuslaisille, sulle-mulle periaatteella.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.