Äärioikeisto tunkee kotiisi postiluukusta

Mainoslehteä on jaettu Varissuolla muutamia satoja per viikko.

Varissuolla on jaettu viikoilla 5-8 postiluukkuihin yli tuhat mainoslehtistä, joissa pääotsikkona lukee: ”Nyt riittää maahanmuuttajarikollisuus!”. Lapun tekijä ja jakaja on Suomen Vastarintaliike.

Pamfletti toitottaa, että ”hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena rikollisuus Varissuolla on muuttunut yhä röyhkeämmäksi”. Lappu määrittelee myös termin white flight, joka tarkoittaa sitä, että ”varakkaat valkoiset muuttavat pakoon väkivaltaisten värillisten hallitsemilta alueilta”.

– Poismuutto, pakeneminen ja hiljentyminen eivät ole vaihtoehtoja! Meidän on aika tunnustaa, että Turulla on maahanmuutto-ongelma ja että jokaisella turkulaisella on vastuu turvata suomalaisten koskemattomuus, mainoslehtisessä lukee. Lappu kehottaa turkulaisia tukemaan Suomen Vastarintaliikettä esimerkiksi liittymällä mukaan toimintaan.

Alareunassa oleva patriootti.com -linkkivinkki viittaa sivustoon, jolla kerrotaan, miten Turussa on harjoitettu aktivismia viime viikkoina. Mainoslehtisten jakamisen lisäksi on järjestetty itsepuolustusharjoituksia. Vastarintaliike on pitänyt erimuotoisia aktivismitempauksia Turun lisäksi ainakin pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Oulussa ja Mikkelissä. Äärioikeistollinen Suomen Vastarintaliike on yhdistetty Jyväskylässä tammikuun lopussa tapahtuneeseen kirjastopuukotukseen.

Apulaispoliisipäällikkö Jukka Mäkilähde Turun poliisilaitokselta kertoo, että heille on tehty rikosilmoitus Varissuon mainoslehtisten jakamisesta. Pientä ääriliikkeiden aktivismia on Turussa ollut ennenkin, mutta Mäkilähteen mukaan satojen mainoslehtisten jakaminen on mittakaavaltaan aivan uutta.

Sisäasiainministeriön sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen ei ollut ennen Turkulaisesta tullutta yhteydenottoa kuullut Vastarintaliikkeen mainoslehtisten jakamisesta missään kaupungissa. Hän on sittemmin keskustellut tilanteesta Turun poliisipäällikkö Tapio Huttusen kanssa.

– Nyt olisi hyvä, että paikallispoliisi antaisi ihmisille tietoa Varissuon rikollisuustilanteesta. Huttunen aikoo kuulemma näin tehdä. On tärkeää, että asukkaat saavat viranomaisilta tietoa alueensa turvallisuudesta.

– Olisi myös tärkeää, että asukkailla olisi tietoa ääriliikkeistä ja niiden tavoitteista. Tätä varten on esimerkiksi ryhdytty julkaisemaan väkivaltaisia ekstremistisiä ryhmiä käsitteleviä tilannekatsauksia, Mankkinen sanoo.

Written by:

Teemu Nurmi

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

"Pamfletti toitottaa, että ”hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena rikollisuus Varissuolla on muuttunut yhä röyhkeämmäksi”."

Miten niin "toitottaa"? Eikö näin sitten muka ole?

Junes Lokka (ei varmistettu)

Mieluummin minä ns. äärioikeistolaista propagandaa vastaanotan postiluukkuuni kuin naurettavan sinisilmäisen maahanmuuttomyönteistä vihreää propagandaa.

Pate (ei varmistettu)

Siis mitä? Suomessahan on hyvinkin hallittu maahanmuuttu, toisin kuin lappunen väittää, mutta ei nyt puututa siihen, vaan siihen, miksi asiasta on ilmoitettu poliisille. Siis mikä rikos on kyseessä, minkä rikoksen tunnusmerkit täyttyvät tuollaisten lappujen jakelemisessa?

Uskomatontasoopaa (ei varmistettu)

Näitähän flaikkujahan on ollut vuosikausia alueittain jaossa. Pieni marginaaliryhmä, joka ei varsinaisesti uhkaa kuin korkeintaan sanallisesti ketään. Joutavaa öyhöttämistä kuten äärivasurien antifa-toimintakin.

Kon Daivulaakso (ei varmistettu)

Tällaiset ääriliikkeet saavat voimaa, koska alueen asukkaat eivä enää tunne olevansa turvassa, eikä tasa-arvoisia omassa maassaan.
Poliisi ei anna rehellistä, suodattamatonta tietoa alueella tapahtuvista rikoksista, eikä rikollisten taustoista.
Hullukin, katsellessaan ympärilleen, huomaa, ettei asiat ole Varissuolla kohdallaan.
Alueen alkuperäisväestöä ja maahanmuuttajaväestöä ei todellakaan kohdella tasa-arvoisesti, millään viranomaistaholla. Kun tämän väittämän joutuu allekirjoittamaan omalla kohdallaan päivittäin, voimatta puuttua asiaan mitenkään, on soppa pian ylitse kuohuvaa.
Asioista ei oikeaa tietoa saa mistään, eikä asukas saa omia näkemyksiään julki missään mediassa, jos se poikkeaa "virallisesta" viher-vasemmiston ja demarien näkemyksistä. Tämä sama koskee aluetta hallitsevaa isännöintitoimintaa. Maahamnmuuttajataustaisten juttuja hyssytellään, kun alkuperäisten asioita ei hoida kukaan, eikä mikään taho.
Suomalaisilla on pitkä pinna. Nyrkkiä puidaan taskussa, jos koetaan väärää kohtelua. Auta armias, jos suomalainen joutuu sen nyrkin ottamaan pois taskusta. silloin alkaa tapahtumaan, seurauksista piittaamatta.

Pois oli muutettava (ei varmistettu)

Enpä muuta sano kuin että jos media ei provosoisi äärikäyttäytymiseen noin voimalla kuin nykyään tekee (salaten, vääristellen ja jopa valheilla) niin ehkä olisi mahdollisuus vielä saada jotain tolkkua hommaan. Lueskelin eilen yhdestä aatamista (jonk avaimo on eeva) jonka tarinan on media onnistunut verhoamaan julkisuudelta lähes vanhan liiton tyyliin joka on mielestäni suuri häpeä. Siinä lasten asialla ei taatusti olla kun noita salaillaan. Mutta juu, ääriporukkaa on aina ja molemmilla laidoilla, periaatteessa ne on samanlaisia mutta eri puolilla kenttää vain. Hyvä esimerkki mielestäni pitkän uran yhteiskuntavastaista työtä tehneestä on nykyinen ulkoministerimme, hän on paljon vaarallisempikin kuin nämä ns. yhdenasian liikehtijät joilla ei ole todennäköisesti mitään kykyä hoitaa maahanmuuttoasioita sen enempää kuin tarjota ratkaisuja muihinkaan yhteiskunnan ongelmiin. Niin, ei ääriliike tuommoisilla toimilla tee kuin itselleen haittaa. Kaikki keskustelu loppuu. Se on vähän sama kuin palstoilla on uutinen pedofiilista niin heti on sata (pedofiilitko niitä itte kirjoittelee?) lynkkausviestiä - tietää sen että on turha esittää että ne pedofiilit pitää saada tietoon että voi vahtia ettei omat eikä muitten lapset joudu liian läheisiin tekemisiin niiden kanssa. Ääriliike toimii itseään vastaan ja tuokin vastarintaliikkeen nootti menee vastustajan hyväksi...

Huomihoijaa (ei varmistettu)

”hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena rikollisuus Varissuolla on muuttunut yhä röyhkeämmäksi”

No en nyt sanois, muutin Varissuon Pihkalankadulle syksyllä 2007, ja asuin samassa paikassa aina vuoden 2012 joulukuuhun. Koskaan en kokenut oloani uhatuksi, en päivällä enkä yöllä. Avopuolisoni on samaa mieltä. Koskaan en viiden vuoden aikan nähnyt rikosta tehtävän ellei julkisesti juopottelua oteta lukuun, mutta sen hoitavat suomalaiset. Maahanmuuttajia toki on suhteessa paljon, mutta onko heidän osuutensa rikoksista sitten niin valtaisa? En tiedä...
Vanhuksien ja mamujen kaupunginosahan tuo on, halpaahan siellä on asua.
Mamujakin suurempi ongelma mielestäni on pulsut, kadun varsilla kaljoittelevat joukot mitkä meluavat, huutavat ja tappelevat, ja minua itseäni eniten häiritsevä asia Varissuolla.

Viihdyin kyllä sen 5 vuotta ihan ok. Pois muutin vain koska työpaikkani muutti sellaiseen paikkaa että olisi pitänyt kahdella bussilla kulkea. Nyt asun aivan toisella puolen kaupunkia. En sano että takaisin välttämättä muuttaisin mutta 5 vuotta ihan viihdyin enkä koskaan ongelmia/rikoksia kohdannut ainakaan niill'ä alueilla joilla liikuin.

Limpester (ei varmistettu)

nämä jakajat ovat muuten kaikki sivareita. semmosia "patriootteja" siis. kalja ja syrjäytyminen on ajanut nämä resupekat vihaamaan maahanmuuttoa. hyvä, että näistä pelleistä on tehty rikosilmoitus

tunnen tyypit (ei varmistettu)

Omalla asuinalueellani eniten pelottaa suomalaiset hörhö-narkkarit ja humalaiset sekä myös rasisistit, jotka ovat uhkailleet perhettäni. Puolisoni on maahanmuuttaja ja olemme saaneet kehotuksia muuttaa ulos suomesta. Joka oman talon asukkaat ovat kännissä näin tehneet. Pieni lapsemme on suomen kansalainen ja suomessa syntynyt. Häneenkin valitettavasti jo syli-vauvasta asti osoitettiin rasismia.

konsultaattori (ei varmistettu)

Saatat olla yksittäistapaus. Suurinta osaa suomalaisia häiritsee ulkomaalaiset eikä toisin päin.

Mikä on kantasi tähän: http://www.turkulainen.fi/artikkeli/215027-nuorten-porukka-tekee-ryostoj...

Käsittääkseni ei ole ollut ikinä missään uutista, että suomalaiset ryöstelisivät ulkomaalaisia. Tai ylipäänsä, että suomalaisista olisi haittaa ulkomaalaisille. Ulkomaalaisten aiheuttamista haitoista taas on raskaasta mediasensuurista huolimatta jatkuvasti uutisissa.

Junes Lokka (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun