Piilota X Palauta

Tami: Pelaajien otettava vastuu väkivallasta

Paikalliset Kommentoi

TUTOn valmentaja Juhani Tamminen on kyllästynyt liigajääkiekon tilaan. Kautta on leimannut kaukaloväkivalta, josta on seurannut niin pelaajien loukkaantumisia kuin myös pitkiä pelikieltoja. Tamminen tuomitsee jyrkästi pelin saamat sävyt.

– Liigakiekko on nyt mennyt suuntaan, josta en välitä pätkääkään. Tämä kausi liigassa on ollut sirkus, missä ei ole päätä eikä häntää kurinpidossa ja johtajuudessa.

Tamminen ihmettelee sitä, miksi pelaajat ja SM-liigan hallitus eivät näytä ymmärtävän ongelmaa.

– Pelillä on nyt ongelma, ja se pitää nähdä. Ensinnäkin ongelma lähtee pelaajista. Me kannoimme aikanaan pelaajina vastuumme. Myös tämä polvi voisi kanssa kantaa vastuunsa, vai ovatko he tulleet peliin vain tehdäkseen tiliä, Tamminen kysyy.

– Hallitukselta ei ole tullut yhtään ulostuloa. Ellei siellä ole selvillä, että pelillä on ongelma, kenen tehtävänä on tehdä korjaus, Tami jatkaa.

Tammisen mukaan Ville Peltosen toivuttua viime viikonlopun pelissä saamastaan lievästä aivovammasta hänen pitäisi istua alas kahden muun konkarin, Toni Söderholmin ja Jarkko Ruudun kanssa. Kun nämä kokeneet pelaajat tulisivat yhdessä siihen tulokseen, että jotain on tehtävä, saataisiin myös muutos aikaan.

– He voisivat tulla yhdessä kertomaan, että tämä on mennyt liian pitkälle, koska niin kuin tiedetään, mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Toinen Tamin toimenpide koskisi kurinpitoryhmän toimintaa. Hänen mukaansa SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorisen ja liigan hallituksen pitäisi kääntyä entisten pelaajien puoleen.

– Vuorisen ja hallituksen pitäisi ottaa lakki kouraan ja pyytää Vellu Ketola ja Juha Rantasila kahville. Heidät pitäisi saada jeesaamaan ja vetämään vuodeksi kurinpitoryhmää.

Tamin on vakuuttunut, että konkarikaksikko saisi kurinpidon linjat kuntoon.

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva
Tomi Kangasniemi

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.