Tee pizzasta piirun verran parempi näillä ohjeilla

Pizzan voi täyttää myös laadukkailla - tai mielikuvituksellisilla - raaka-aineilla.

Aniko Lehtinen

Pizza ei ole vain nopea arkiruoka. Siitä syntyy tarvittaessa juhla-ateria tai romanttisen illallisen pääruoka, kun satsaat laadukkaisiin raaka-aineisiin ja näet hieman vaivaa pizzaa tehdessäsi.

Aloitetaan taikinasta.

Käyttämällä laadukasta oliiviöljyä taikinaan saat pohjaan makua, joka erottuu paiston jälkeenkin.

Taikinaan kannattaa laittaa ripaus myös sokeria, koska sokerin avulla hiiva käy paremmin ja kohottaa taikinaa enemmän.

Hyvälaatuinen suola taas korostaa pizzataikinan muita makuja, joten suolaa ei kannata taikinassa säästellä.

Tomaattikastike on olennainen osa pizzaa.

Kastike kannattaa tehdä itse. Laiskempi vaihtoehto luksuspizzan kastikkeeksi on käyttää kaupan pastakastikkeita, joissa on valmiiksi yrttejä ja valkosipulia. Silläkin selviät mainiosti.

Amerikkalaiset ovat pitkään olleet niin fiksuja, että tarjoavat pizzaa myös ilman tomaattikastiketta, jolloin saadaan aikaan ihan uusia makuelämyksiä.

Amerikkalainen vinkki on sekoittaa jo kastikkeeseen juustoa, jolloin juusto tukee pizzan muita aromeja.

Ennakkoluuloton kokeilija kokeilee pizzan päälle amerikkalaistyylistä barbeque-kastiketta, aasialaiseen tyyliin teriyaki-kastiketta tai vaikka italialaisittain pestoa.

Jos oikein katsotaan, pizzahan on ikään kuin tarjotin, jonka päälle voi kasata mitä vaan, maanosien mauista riippumatta!

Hyvän pizzan perusteet:

kunnolla vaivattu taikina

pitkä kohotusaika

juuston lisääminen jo kastikkeeseen, jolloin juuston rasva ja mehukkuus tuntuu myös täytteiden alla

tuoreiden, laadukkaiden raaka-aineiden käytteiden käyttäminen

Written by:

Anikó Lehtinen

Ota yhteyttä

Kommentit

Osallistu keskusteluun