Piilota X Palauta

Lyödään hanskat tiskiin

Kolumnit 2 Kommentoi

Pirut hyppivät seinille muuallakin kuin Helsingin Kallion kirkossa, jossa maallikkosaarnaaja manaa paholaisia.

Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen hallitus on pirullisessa raossa, kun välttämättömiä päätöksiä ei voi enää lykätä. Hallitusohjelman saatanalliset säkeet velvoittavat toimimaan, mutta yhteinen usko puuttuu.

Pelkkä uskokaan ei riitä, kun hallitusohjelman talousluvuilta on pudonnut pohja. Nyt on pakko päättää, nostetaanko vai lasketaanko veroja? Nyt on myös ratkaistava, annetaanko velkaantumisen jatkua, patistetaanko kotiäidit osapäivätöihin ja tarjotaanko nuorille töitä kokeneempia työntekijöitä alhaisemmilla palkoilla.

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) tarjoaa palkkaratkaisuksi yhä uudelleen tulopoliittista kokonaispakettia, vaikka hänelle on lyöty raamit kaulaan jo monta kertaa.

Yrityksiä houkutellaan korottamaan palkkoja lupaamalla pudotusta yritysveroihin. Näin ay-liike saisi tuponsa. Palkkioksi yritykset pääsisivät samalle verotasolle Ruotsin ja Viron kanssa. Suomen verokilpailukyky kohenisi.

Tupo-paketin ehtona ovat kolme koulutuspäivää. Työnantajille koulutusvapaiden hyväksyminen olisi sama kuin syöttäisi matoja Etelärannan patruunoille.

Jos yritysten veroja lasketaan, on muita veroja, kuten arvonlisäveroja korotettava. ALV:n korotus söisi matalat palkankorotukset. Loppupeleissä ainoaksi hyödyksi jäisi yritysverojen laskeminen. Se ei kelpaa vasemmistolle.

ALV:n korottamisen voisi välttää vain karsimalla julkisia menoja. Se johtaisi irtisanomisiin valtiolla ja kunnissa, joiden työntekijöistä iso osa äänestää demareita.

Hallituksessa riidellään nyt enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin. Se on ymmärrettävää, sillä hallituspuolueissa ei uskottu, että yhteiseloa riittäisi puolivälin tarkistukseen saakka.

Hallituksen kaatumista ja uusia vaaleja pidettiin varmana. Siksi mikään puolue ei varautunut ikävien päätösten tuomaan epäsuosioon. Kaikki halusivat valtaan ja ministeriauton takapenkille, mutta ei vastuuseen hallitusohjelman toteuttamisesta.Helpointa on lyödä hanskat tiskiin.

2 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän A-P. Pietilä kuva
A-P. Pietilä

Kommentit

5.3.2013 21:23

On se kumma, kun kunnioittamani kolumnisti A-P:kin väittää, että NYT on päätettävä. NYT ei tarvitse päättää vielä mitään, sillä Katainenhan sanoi Jutan hyväksymällä naamanilmeellä, että kolmen viikon kuluttua KEHITYSRIIHESSÄ sitten tehdään nämä päätökset. So, ei mitään hätää. Kataista on joskus väitetty valehtelijaksi, mutta saapas nähdä mites A-P Pietilän naama venähtääkään kun sen aika on. Siis, vajaa kolme viikkoa enää tätä epävarmuuden aikaa. Saas nähdä!?

6.3.2013 09:53

Uudet vaalit kiitos.Hallitus on täysin kykenemätön tekemään yhtään päätöstä.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.