Turun keskustaan tuli pyörien pumppauspiste

Pumppauspisteessä pystyy muun muassa mittaamaan renkaitten ilmanpaineen. Vastaavia pumppauspisteitä on myös Helsingissä ja Tampereella.

Lukijan kuva

Pyöräpumppuasemaa ehdotti valtuutettu Jukka Vornanen (vihr.).

Teija Uitto

Turkulainen kaupunginvaltuutettu Jukka Vornanen (vihr.) teki viime syksynä aloitteen pyöränpumppauspisteestä. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta kuittasi Vornasen idean liitettäväksi ”toriparkkisuunnitteluun” ja Facebookissa idealle jopa naureskeltiin.

Eipä naureskella enää, sillä Vornasen aloite on nyt toteutettu ja uusi pumppauspiste palvelee turkulaisia pyöräilijöitä Turun keskustassa.

Pyörän pumppauspiste löytyy Turun kirjastopihalta.

– Eihän tuo mikään kummoisen näköinen laite ole, mutta pieni lisäpalvelu pyöräilijöille, idean isä, Jukka Vornanen, toteaa tyytyväisenä.

Pumppauspiste on yksi etappi pyöräilyolosuhteiden parantamisessa Turussa. Pyöräilyyn on satsattu tänä kesänä Turussa myös rakentamalla uusi pyöräväylä torilta Kirjastosillalle.

Kommentit

Niin kyllä tuolla voi ilmeisesti myös Audin renkaat pumpata, eikös nykyajan pyörien venttiilit ole samanlaiset kuin autoissa? Kyllä tästä on siis muillekin hyötyä kuin matalapalkkaisille.

Ropo

Heippa. Vielä löytyy Dunloppia (perinteinen pyörän venttiili) ja Prestaa (kapeampi venttiili maantiepyöriin(kö?)) sen auton venttiilin lisäksi. Toivottavasti tuo hökötys mahdollistaa näiden kaikkien käyttämisen! Kiitos Vornaselle joka tapauksessa tästä.

Turun topi

Eiköhän se pumppu palvele tuloihin katsomatta. Mun mielestä kiva kädenojennus kaikille pyöräilijöille. Sitä sen sijaan ihmettelen, että missä kulkee tuo kirjastosillan ja torin välinen uusi pyöräreitti. Käsittääkseni Kauppiaskatu on edelleen yksisuuntainen ja pyöräväylätön.

Aura

Tarkennen aiempaa: siis käsittääkseni Kauppiaskadun pyöräkaista on torin mittainen eikä siis ulotu Eerikinkadulta Linnankadulle.

Aura