Suomalaista designia Ikean runkoihin – "Sisustajat hakevat yksilöllisiä ratkaisuja"

Sebastian Schaumanin (vas.) ja Anssi Jokisen yritys A.S. Helsingö hyödyntää innovatiivisesti Ikean runkoja omissa huonekaluissaan.

Mikko Turklin

Sebastian Schaumanin (vas.) ja Anssi Jokisen yritys A.S. Helsingö hyödyntää innovatiivisesti Ikean runkoja omissa huonekaluissaan.

Mikko Turklin

Sebastian Schaumanin (vas.) ja Anssi Jokisen yritys A.S. Helsingö hyödyntää innovatiivisesti Ikean runkoja omissa huonekaluissaan.

Mikko Turklin

ASUMINEN Ihmiset haluavat sisustaa kotinsa yksilöllisesti. Vaikutteita haetaan monista eri kanavista.

Sebastian Schauman ja Anssi Jokinen kyllästyivät siihen, että laadukkaat designkalusteet markkinoilla ovat kalliita. Keittiön uusimisen hinnan saattoi laskea kymppitonneissa.

Miehet pistivät päänsä yhteen ja keksivät, että mitä jos tunnustettujen arkkitehtien suunnittelemat ja Suomessa valmistetut kalusteet hyödyntäisivät Ikean runkoja. Näin kustannukset pysyisivät kurissa.

– Ikean hinta-laatu-suhde hakee vertaistaan. Huonekalujätin ostovoima on globaaleilla markkinoilla niin kova, että se kykenee hommaamaan raaka-aineet edullisesti ja myymään tuotteita eteenpäin kohtuuhinnalla, Schauman ja Jokinen pohtivat.

Syntyi keittiökalusteita, vaatekaappeja ja senkkejä myyvä A.S. Helsingö. Yrityksen konsepti on simppeli: asiakas tilaa Ikeasta kaapinrungot ja A.S. Helsingöstä ovet, vetimet, hanat, altaat sekä tasot. Tuotteet voi tilata verkosta ja ne toimitetaan kotiovelle. Kokoaminen on asiakkaan vastuulla.

A.S. Helsingön valikoimissa on tällä hetkellä kolme ovi- ja vedinmallia, mutta eri materiaaleilla ja väreillä onkin sitten mahdollista leikkiä loputtomiin. Schaumanin mukaan ihmiset tykkäävät siitä, että he saavat rakentaa omanlaisensa vaatekaapin tai keittiön.

– Ihmiset hakevat yksilöllisiä ratkaisuja. Meidän ansiostamme nyt itseään voi toteuttaa edullisemmin, kaksikko toteaa.

Schaumanin mukaan ihmiset saavat vaikutteita monista eri kanavista: sisustuslehdistä, -blogeista ja esimerkiksi kuvapalvelu Pinterestistä.

– Kyllä mekin saatamme pallotella asiakkaan kanssa ideoita, vaikka varsinaisia suunnitelmia keittiön ehostamiseksi emme teekään. Meidän asiakkaillamme on itselläänkin visuaalista silmää. Ainakin bloggarit, arkkitehdit sekä muut edelläkävijät ovat löytäneet tämän konseptin omakseen.

Entä se tyylisuunta? Schaumanin mukaan puolentoista vuoden ajan toimineen A.S. Helsingön tuoteperhettä voi kuvailla ajattomaksi.

– Keittiötä uusitaan ehkä kymmenen vuoden välein, joten mitään kovin ronskia meidän mallistostamme ei löydy, että siihen ei heti pääse kyllästymään. Ovet, vetimet, hanat ja altaat mukailevat klassista tyyliä. Ne ovat varsin yksinkertaisia ja käytännöllisiä, kuten Ikean design muutenkin on.

A.S. Helsingön designtuotteet valmistetaan Järvi-Suomessa, vaikka yrityksen konttori sijaitseekin Helsingin keskustassa. Helmikuussa avautuu myös yrityksen ensimmäinen showroom Kasarmitorin läheisyyteen.

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Ammattilainen vastaa: Näin sisustaminen on muuttunut 10 vuodessa