Elokuva-arvio: Suuruudenhullua avaruusrobottipainia

Viidennessä Transformers-leffassa tehdään tutuksi avaruusrobottien historiaa.

Paramount Pictures International

Lelufiguureista ja 1980-luvun animaatiosarjasta inspiroituneet Transformers-elokuvat ovat tahkonneet tekijöittensä kassaan miljardeja euroja. Joten eipä ihme, että jatko-osia pukkaa.

Elokuvasarjan viides osa The Last Knight (Viimeinen ritari) on massiivista ja meluisaa hölynpölyä, siis sitä samaa koneellista avaruusrobottipainia kuin edellisetkin osat.

Juonella ei kai ole niin väliä, kun ideana on vain viskellä kamaa valkokankaan täydeltä.

Ohjaaja Michael Bay on suuruudenhullun toiminnan ystävä, ja se näkyy jälleen maailmantuhon kolossaalisissa mittasuhteissa. Robotit ja ihmiset mellastavat niin, että mannerlaatat, avaruuden oudot planeetat, suurkaupungit ja myös ihmiskunnan historian näyttämöt jytisevät erikoistehostemyrskyissä.

Näyttelijä ja performanssitaiteilija Shia LeBeouf keräsi aiempien osien päärooleista sievoisen omaisuuden ja hyppäsi pois. Edellisessä osassa mukaan tullut Mark Wahlberg esittää nyt pääosassa mekaanikko-sankaria nimeltä Cadea Yeager, jonka harteilla on pelastaa sekä ihmisten että robottien kotiplaneetat. Se on hankala homma, sillä koko ihmiskunta on sodassa Autobots- ja Decepticons-robottiheimojen kanssa.

Fyysisen voiman lisäksi herra Yeager tarvitsee seksikkään Oxford-professorin (Laura Haddock) hoksottimia ja englantilaisen lordin keräämää salaista tietoa siitä, miten robotit ovat yllättäen kuuluneet ihmiskunnan historiaan kautta aikain. Salatieto ei vakuuta logiikallaan, vaikka sen tarjoileekin 79-vuotias sir Anthony Hopkins arrogantilla arvovallallaan.

Juonenpätkät lentelevät romun seassa.

Mittaa kertyy lopulta 2 tuntia ja 29 minuuttia, kun yleisö survotaan loputtoman loppuottelun limboon, jossa katsojan aivoista tehdään vatkulia taattuun Bay-tyyliin.

* *

 

Transformers: Viimeinen ritari

Ohjaus: Michael Bay.

Käsikirjoitus: Art Marcum, Matt Holloway, Ken Nolan.

Näyttelijät: Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Isabela Moner, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Laura Haddock, Anthony Hopkins, Santiago Cabrera, Liam Garrigan, Jerrod Carmichael, Mitch Pileggi.

Tyylilaji: 3D-toiminta.

K-12.

Lisää aiheesta

Peliarvio: Uusi Transformers on loputonta robottien välistä tulitusta
Written by:

Ota yhteyttä