Uusi Kembuz Cafe Makutuomarin syynissä: Trendikkäitä kahvilaherkkuja laadun ystäville

Hämeenkadulla sijaitseva Kembuz tarjoilee ravitsevaa ja herkullista välipalaa pieneen ja suurempaankin nälkään.

Makutuomari

Makutuomari

Summer slice -piirakka on kesän erikoisuus.

Makutuomari

makutuomari Käsintehdyt suolaiset ja makeat välipalat sekä erikoiskahvit pitävät Kembuzin kiireisenä.

Hämeenkadun varteen toukokuun lopussa avattu Kembuz Café kiinnittää vilkkaan kadun varrella liikkuvan huomion.

Paikka näyttää löytäneensä asiakaskuntansa, sillä vilinää pienessä kahvilassa riittää myös lähellä sen sulkemisaikaa.

Kembuzin tarjonta saattaa tuntua erikoiselta, mutta kahvilan yrittäjäkaksikko iskee kiinni tämän hetken kuumimpiin ruokatrendeihin: Erikoiskahvien sekä tavallisemman kahvilaevään lisäksi tarjolla on vegaanista raakaruokaa, jota ei kypsennetä valmistuksen aikana. Kahvilan tarjonnasta ei myöskään löydy tavallista sokeria tai maitotuotteita.

Tarjolla on muun muassa salaatteja 10-12 euron hintaan (lounasaikaan), raakaleivoksia, power bread -leipää sekä tamperelaisen paahtimon kahvia ja teetä.

Vitriinistä valikoituu tällä kertaa houkuttelevan näköiset banana bread -muffinsi ja summer slice -piirakkapala latte-kahvin kera.

Siemen- ja kaurapohjainen avokadoa, mansikkaa, tomaattia ja nektariinia sisältävä piirakkapala osoittautuu herkulliseksi yhdistelmäksi suolaista ja makeaa. Palan 7,20 euron hinta voi alkuun tuntua korkealta, mutta laadukkaan raaka-aineet ja panostus näkyvät ja maistuvat.

Muffinsi on melko pieni, mutta runsas ja makoisa. Itse leivos hieman kuiva ja irtoaa huonosti kääreestä, mutta pähkinät, siemenet ja herkullinen kinuskimainen kuorrute pelastavat kokonaisuuden.

Latte juuri jauhetuista pavuista on täyteläinen ja maittavan riittoisa, mitä 4,20 euron hinnalla sopii odottaakin.

Pienen kahvilan omistajakaksikko tekee kaiken ruoasta ja kahvin jauhannasta alkaen käsin, mikä tekee Kembuzin tunnelmasta läheisen ja kotoisan. Kahvilan agendana on puhdas ruoka, mitä jokainen voi syödä, sillä gluteenittomuus, vegaanivaihtoehdot ja maidottomuus on huomioitu.

Kembuz on selkeästi nuorten ja opiskelijoiden suosiossa, mutta sopii tarjonnaltaan kaikille. Sijaintinsa vuoksi kahvilaan tulo autolla vaatii suunnittelua, mutta muuten se toimii hyvän olon herkuttelupaikkana, jonka lämmin fiilis tarttuu asiakkaaseen.

Yhteenveto

+ Tarjonta ja tunnelma

+ Ystävällinen palvelu

+ Erityisruokavaliot

+ Juomapuolella kotimaisen paahtimon tuotteita

± Hintava, mutta tarjonnassa panostettu laatuun

– Sijainti autoilevalle

– Tarjonta hieman suppea

– Pienen koon myötä helposti ruuhkainen

Kouluarvosana: 9

Written by:

Ota yhteyttä