Food & Funissa keittiömestarikisaa ja baarimestarien näytös

Leo Olafsson nähdään Marina Palace Barissa.

Food & Fun

Rosterin Food & Fun -vieras on Megan Barnes.

Food & Fun

Food & Fun alkaa ensi viikolla erikoismenuilla ja drinkeillä ympäri Turun kaupunkia. Kansainväliset vieraat tulevat Yhdysvalloista, Islannista, Norjasta, Tanskasta, Englannista, Baskimaasta, Italiasta ja Singaporesta. He saapuvat kokkaamaan ja ravistamaan drinkkejä keskiviikosta lauantaihin. Juomat ja osa menuista ovat tarjolla vielä sunnuntainakin.

Viikon aikana riittää koettavaa, sillä kaupungissa ovat käynnissä myös Stand Up, Turku! ja Jazz City Turku.

Esimakua festivaalista saa jo tänä viikonloppuna, kun Icebreakers of Mixology -ryhmään kuuluva Milosz Omachel tulee Marina Bar & Loungeen valmistamaan drinkkejä.

Varsinaisella Food & Fun -viikolla vieraaksi saadaan palkittu kiinalaiskokki Zhao Yingbing. Hän kokkaa paikallisen Lindrothin Puutarhan vihanneksista ja kotimaisesta lihasta kiinalaista Hot Pot ruokaa. Keittiömestarilla on oma pop-up ravintola Marina Bar & Loungessa.

Zhao on voittanut muun muassa Kiinan Seafood Cuisine – kilpailun, pokannut ”Kiinan kultainen kokki”-palkinnon ja hän on Kiinassa maan kuuluisin kokkiopettaja.

Keskiviikkona Aalto Yökerhossa kaikki vierailevat baarimikot tekevät maistiaisia viikon drinkkimenuistaan. Iltaan on vapaa pääsy.

Lauantaina järjestetään kello 12–14 keittiömestareiden kilpailu Hansatorilla. Kansainvälinen tuomariraati kiertää viikon aikana ravintolat ja valitsevat kourallisen keittiömestareita esiintymään ja valmistavaan annoksen menultaan.

Myöhemmin iltapäivällä kello 15–17.30 on baarimestarien näytös ja kilpailu Aalto Yökerhossa. Tapahtuman kuusi baarimestaria esittelee taitojaan ja kertoo työskentelystään Aalto yökerhon lavalla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Food & Funin päätösbileet ovat Aallossa kello 23–0.30.

Written by:

Ota yhteyttä