Piilota X Palauta

Munkkikahvia Martinsillan mailla

Vuoden koti Kommentoi

Martinsillan kupeessa sijaitsevassa kahvilassa on oikean kesäkahvilan tuntua. Lokit kirkuvat ja kahvin lomassa voi seurata vastarannan hälinää.

Tiskillä odottaa ensimmäinen mukava yllätys. Itse paistettuja munkkeja. Näitä ei nykyisin liian monesta paikasta saakaan.

Koska aurinko paistaa sen verran kuumasti, levähdän mieluusti varjolla suojatussa pöydässä. Ainakin näin päiväsaikaan kahvila tuntuu olevan suosiossa - vain yksi pöytä seisoo tyhjillään.

Jo hetken istuskelun jälkeen tämän kesäkahvilan plussat piirtyvät paperille. Harvassa kahvilassa Turussa pääsee näin lähelle jokea. Ilmapiiri on mukavan leppoisa, ja tuntuu, että tässä kahvilassa voi sekä seurustella että myös istua ihan itsekseen. Paikka tuntuu olevan myös koiranomistajien suosiossa. Ja mikäs siinä, kun lemmikit pääsevät normaalien terassilautojen sijaan makoilemaan oikealla maalla.

Rantakahvila tuntuu olevan jo hyvin joen tätä puolta kulkevien tiedossa. Istuskelun aikana kahville poikkeaa useampikin rantaa pitkin pyöräilevä. Asiakkaiden ikäkirjo on varsin vaihteleva, ja kantiksiakin taitaa lähellä asuvista löytyä.

Miinuspuolena kahvilassa on oikeastaan vain sillalta kantautuva liikenteen melu. Aamu- ja iltapäiväruuhkissa myös Itäisen Rantakadun autokolonnat ärsyttävät. Koska kysymyksessä on pelkkä terassi, pitää myös varautua siihen, että kahvilan luukut pysyvät kiinni huonommalla ilmalla. Silloin kahville mielivää tervehtii vain kyltti: Se sataa koht kumminki.

Mutta paikalliset tietävät kertoa, että jos ilma on hyvä ja luukut ovat kiinni, niin pian on odotettavissa sadetta. Tässä paikassa tuntosarvet tuntuvat osaavan ennustaa sateen ilman säätiedotuksiakin.

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva
Tomi Kangasniemi

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.