Dekkareita ja ajatteluopas – näitä kirjoja luetaan kesällä

Psykoterapeutti Maaret Kallion elämänajatteluopas Lujasti lempeä on suosittua kesälukemista.

Johanna Erjonsalo

Kesä on kirjojen ja pokkareiden myynnin suurimpia sesonkeja.

Kirjoja ostetaan aiempaa enemmän myös päivittäisasioinnin yhteydessä. Esimerkiksi K-citymarketeissa kirjamyynti kasvoi viime vuonna kappalemääräisesti 19 prosenttia.

Kesäkuuhun 2016 mennessä kirjojen myynti on kasvanut kappalemääräisesti viime vuoteen verrattuna yli 32 prosenttia ja kasvun odotetaan jatkuvan edelleen.

Kesälukemiseksi suomalaiset ostavat kotimaisia dekkareita, uutuuskirjoja ja helppolukuisia pokkareita.

Uutuuskirjoista valitaan pääsääntöisesti tuttujen kotimaisten kirjailijoiden dekkareita, kuten Reijo Mäkeä, Seppo Jokista ja Jarkko Sipilää.

Kesäkirjojen top 10:ssä on mukana kuitenkin myös muutamia yllättäjiä kuten Maaret Kallion Lujasti lempeä ”elämänajatteluopas”, kertoo Keskon kirjojen valikoimapäällikkö Sirpa Havusela.

– Niin ikään pokkareissa myynti painottuu kotimaiseen tuotantoon ja tuttuihin kirjailijoihin. Kesällä pokkari on helppo pakata matkalle mukaan, mutta pienen koon ja painon lisäksi pokkarin suosiota selittää myös sen pieni hinta, jatkaa Havusela.

Jukka Oksaharju

Jukka Oksaharju on Nordnetin osakestrategi ja sijoituskirjailija. Hänen omassa sijoitussalkussaan on osakkeita runsaan puolen miljoonan arvosta ja kaksi asuntoa. Oksaharju kommentoi tässä blogissa talouden menoa piensijoittajan näkökulmasta.