Juopot ovat vallanneet Kauppatorin bussipysäkit - mikä avuksi?

Käyn lähes päivittäin ruokaostoksilla Kauppatorilla, Kauppahallissa tai keskustan ruokakaupoissa. Käytän autottomana 2:n ja 2A:n bussipysäkkiä torilla.

Esimerkiksi viime viikolla kello 11 toisella bussipysäkin penkeistä makasi humalainen nainen ja toisen penkin istuinpaikkoja jonotti kaksi täysin seilissä olevaa miestä. Toinen vakioistuja oli virtsannut housuunsa.

Nämä istuskelijat/makoilijat eivät odota busseja vaan viettävät penkeillä aikaansa. Myös seuraavien pysäkkien istumapaikat olivat juoppojen valloittamia oleskeluun.

Tämän kaltainen tilanne on tosi yleinen käyttämilläni pysäkeillä, varsinkin kauniilla säällä. Me vanhukset seisomme ostoksinemme. Jos jokin penkkien istumapaikoista on vapaana, ei näiden juoppojen viereen todellakaan uskalla mennä, kun kuuntelee heidän väkivaltaisia juttujaan.

Henkilöiden humalatilat ovat usein niin vahvoja, että he putoilevat penkeiltä. Ambulanssi vie heidät paikattavaksi ja usein kuulee busseja odottavien happamina toteavan kuinka heidän terveyspalveluiden aikoja näin viedään ja veroeuroja kuluu humalaisten kuljetuksiin ja paikkauksiin.

Poliisit käyvät välillä hätyyttämässä näitä istuskelijoita/makaajia, mutta usein ne vain siirtyvät kadun toiselle puolelle. Säälin ravintolan asiakkaita, jotka kauniina ksäpäivänä ravintolan seinäikkunoiden ollessa auki saavat nämä örisevät juopot viereensä.

Torilla lorvivat juopot häiritsevät huomattavasti enemmän kuin romanialaiset kerjäläiset. He eivät vie levähdyspaikkojamme eikä heille ole pakko antaa mitään. Suomalaisetkin osaavat kerjätä, osa varmaan tarpeeseensa, mutta osan kerjuuseen suhtaudun varauksella.

Toivon todella, että keksittäisiin jokin ratkaisu yllä olevan tilanteen muuttamiseksi. Se olisi meidän pysäkkiä käyttävien ja keskustayrittäjien etu.

Kommentit (1)

Kommentit

Kauppatorin kansi tuli laittaa kuntoon Turkulaisten veromaksajien ja lopultakin kaupunkilaisten ja siellä vierailevien turistien yms käyttöön. Jätehuolto piste kunnolliseksi (eikä tälläinen rähjäinen mikä se nyt on) kuntoon myös torimyyjille peseytymispisteet ja wc:t sekä kunnon katettu kahvilarakennus ja lipunmyyntipiste yms Turun eri tapahtumiin. Istutuksia ja elämää jotta saadaan nämä juopot pois. heitä on linja-autopysäkeiltä ja muillakin torin penkeiltä, todella vastenmielisen näköistä ja turistit ihmettelee moista näkyä, joka antaa huonon kaupunkikuvan ja ei palvele ympärillä olevia kauppoja ja yrityksiä. Vähätorin penkeillä ja kauniin kirjaston edessä myös majailee juoppokuntia, Lidlistä et pääse kunnolla ulos, kun heti oven edessä on kerjäläinen, hyvä ettei kompastu tuohon tyypppiin ja torilla heitä notkuu myös, näin pienessä kaupungissa se on todella näkyvää ja on todella häiritsevää, kun tullaan aivan nenän eteen, ei voi rauhassa olla edes bussipysäkillä, kun kauppakassiensa kanssa, kun siihen ryntää jo kerjäläinen. Molempiin ilmiöihin ihmiset ovat aivan väsyneitä, juoppoihin ja kerjäläisiin, kuten itsekin. On se ihme ettei tälle ole mitään tehty. Eipä pääse lasten kanssa istumaan penkille tai puhumattakaan vanhukset lepuuttamaan jalkojaan, torilla eikä sen läheisyydessä, Yliopiston kadulla sama meno. Nyt päättäjiltä toimia pikapikaa asian hoitamiseksi ja käsien levittely loputtava.

Punainen

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.