Nyt on sanottava suoraan

Kaiken pahan pitäisi alkaa, kun Donald Trump ottaa vallan USA:n presidenttinä.

Trumpin valinta oli shokki Euroopan johtajille, useille suomalaisille ja monille amerikkalaisille.

Kukaan ei tiedä, mihin Trumpin kovat puheet johtavat. Muuttuuko USA:n politiikkaa Euroopan ja Suomen suhteen? Jatkuuko läntinen puolustusyhteistyömme?

Koplaako Trump Suomen turvaamisen siihen, että ostamme Hornet-hävittäjien seuraajat amerikkalaiselta valmistajalta?

Ostaako Trump lentokoneiden vastakauppana rannikkovartiostolleen jäänmurtajia Suomesta? Meillä on arktista osaamista ja maakaasulla käyviä laivamoottoreita. Yhdysvaltojen laivasto on maailman suurin fossiilisten polttoaineiden kuluttaja, joka on kiinnostunut kaasumoottoreista. Sopiiko se Trumpin ilmastopolitiikkaan?

Pieni Suomi ei voi valita ystäviään, vaan isot valitsevat ystävänsä mistä haluavat. Presidentti Sauli Niinistö on painottanut Euroopan unionin yhteisen puolustuksen tärkeyttä. Suomen pitää kuulua eurooppalaisten porukkaan, jotta emme jäisi yksin kuten talvisodan kynnyksellä 1939.

Mitä Trumpin valinnasta voi päätellä? Ainakin sen, että kansanäänestykset ovat arvaamattomia. Suurilla lupauksilla voi puhua ympäri vaikka koko kansan. Siitä on monta huonoa esimerkkiä historiassa.

Trumpin valinnan opetuksena on myös se, että suuren enemmistön, työntekijöiden ja toimihenkilöiden mielipiteitä on kuunneltava tarkkaan. Trump puhui rekkamiesten ronskia kieltä. Hän vastasi vihaisen ja tyytymättömän kadunmiehen odotuksiin.

Trump sanoi suoraan sen, mistä Hillary Clintonille demokraattien esivaalissa hävinnyt senaattori Bernie Sanders lausui sivistyneesti. Trump voitti, koska hän lupasi leipää ja raja-aitoja.

Suuren huudon maailmassa vaikenevaa Suomea ei kuulla."

Ruma sana sanotaan niin kuin se on. Trump pitää siitä huolen. Suora puhe on haaste Suomen politiikalle, joka kieltää ilmiselvät asiat ja tosiasioiden tunnustamisen kansalle.

Suuren huudon maailmassa vaikenevaa Suomea ei kuulla.

Kommentit (14)

Kommentit

Trump voi silti olla parasta mitä on tapahtunut annetaan miehen edes näyttää mihin on aika näyttää.Suomessa ei pitäisi niin hirveästi puhua Trumpista onhan meilläkin aikamoinen pääministeri arvaamaton kuin mikä yrittää rikkoa perustuslakia jatkuvasti on median kimpussa kuin diktaattori ja epäselvät yrityskuviot edunsaaja asioissa.

Tatu

Tatu ei taida oikein ymmärtää sitä miksi Suomessa on noussut valtaeliitillä suuri vastustus Trumpia kohtaan. Tatu, se johtuu siitä, että on pelko siitä että Euroopassa tulee niin isot muutokset, että ne muutokset tulee myös Suomeen. Suomen valtaa pitävät, eivät pelkää Suomen kansaa, kun Suomen kansa on yhtä kuin ORJA, se tekee ja menee sinne minne HERRA käskee. On se sitten Berner, joka nyt hallitsee Suomea, tai oli se sitten Saksalaiset, Venäläiset tai Ruotsalaiset. Suomen kansan päälle saa vaikka paskia, kuten nyt tapahtuu, niin täällä ei tapahdu muutosta. KAnsalle annetaan "Perussuomalaiset" ja kansa luulee, että nyt tulee ja tuli sitten isot muutokset, mutta sama politiikka jatkuu edelleen, kansalaisia ryöstetään.

Nyt on herännyt pelko siitä, jos Trump aate lähtee leviämään ympäri maailmaa ja saavuttaa Euroopan. Suomen rahoituslaitokset pelkäävät, jos heiltä lähteekin mersut alta.

Kerrotakoon Sipilälle ja Bernerille, Herliinille lohdutuksen sana, ei ole syytä pelkoon, Suomessa ei tule tapahtumaan mitään sellaista mitä teidän tarvitsisi pelätä, Libyassa tai Tunisiassa te olisitte joutuneet pylväisiin roikkumaan, Suomalainen on sellainen että aivan vapaasti saa paskia päälle, se ei ärähdä. Hitler aikoinaan sanoi, että monella tummalla on ollut korkeampitasoinen kulttuuri, kuin Suomalaisilla, ja Hitler piti Suomalaisia orja kansana.

ma_vaan

Kerroit tuolla ettei nykyinen hallitus aja kansan etua. Kysynkin sinulta mikä hallitus ajaisi kansan asia? ja myös perustelut.

Minä sanon aivan suoraan, että mikään nykyisistä eduskunta puolueista ei aja kansan asiaa.

Jos haluatte muutosta niin taktikoikaa, kun äänestätte kunnalisvaaleissa, niistä pystyy myös tekemään eduskuntavaalit, siten että pistää eduskunnan miettimään kahdesti, myös oppositiopuolueet joutuu silloin tuli linjalle. Se vaan on ongelma, että te osaatte valittaa, mutta te ette kykene toimimaan, edes yksinkertaisella tavalla.

Ainoa taktiikka mitä nyt voi käyttää on KOMMARIT, eihän kommunismi mikään ratkaisu ole, kyllä se on demokratia, mutta nykyiset puolueet eivät välitä siitä, kun heillä ei ole pelättävää. Mutta KOMMUNISMIN pelko ja vvarsinkin BERNER joutuisi miettimään, onko pelkoa että %% nousee siihen valtaan ,että hän tulee menettämään kaiken sen minkä hän ministeri aikana on pedannut tulevaisuuden sijoituksia varten.

Ja ajatelkaa, mikä vaikutus sillä on Whalroos, hän saisi sen puolueen kiusaksi minkä toimintaa oli tukemassa teininä, mutta nyyt kun on miljonääri niin ne per........ meinaavat viedä sen minkä bunttan avustuksella olen saanut kasaan.

Joten opetelkaa taktikoimaan

ma_vaan

Kansanäänestykset ovat arvaamattomia, joissa useinmiten itse äänestyksen kohde ja tarkoitus on helppo 'hukata' muiden tarkoutusperien ja asioiden sekaan, vaikka näillä ei olisi mitään tai hyvin vähän tekemistä itse pääasian kanssa.

Trumpin valintahan ei kuitenkaan ollut kansanäänestyksen tulosta. USAssa on välillinen presidentinvaali, ei suora. 'Suoria' ääniähän Trump sai reilusti yli 2 miljoonaa vähemmän kuin Clinton, joten jos kyseessä olisi ollut puhdas kansanäänestys ja suora presidentinvaali, niin Clinton olisi tullut valituksi.

Totta on, että Trumpin aika on arvoitus ja suomalaisenakin hieman askarruttaa.

Stadivaarirock

Niin nykyinen hallitus ei aja suurimman osan suomalaisten etuja ei sitten yhtään.Suosiossa on veronkiertäjät veroparatiisit suurpääoma ja kunnon kapitalistit. Muut jotka edustaa 99% suomalaisia laitetaan kyykkyyn ja maksumiehiksi valheilla jotka eivät pidä paikkansa.

Tatu

Trump ei tosiaankaan saanut suuren enemmistön ääniä, vaan jäi kakkoseksi lähes kolmella miljoonalla äänellä. Republikaanit hyötyvät koko ajan amerikkalaisen vaalijärjestelmän vähemmistöjen turvaksi tehdystä poikkeuksesta, jossa keskilännen ja etelän pienet konservatiiviset osavaltiot saavat kongressiin enemmän edustajia, kuin niiden väestämäärä edellyttäisi. Ja kongressin nuppulukua käytetään valitsijamieskiintiöiden pohjana. On aika härskiä, jos Trump käyttää tätä vähemmistöjen turvaa enemmistön ohittamiseen.
Suuri enemmistö on ns. kansan ja eliitin väliin jäävä osa ihmisistä, joka ei hötkyile suuntaan eikä toiseen.

Kuussa kuun tavalla

Siis mitä nyt on sanottava suoraan ?
Mitkä ovat ne ilmiselvät asiat jotka Suomen poliitikot kieltävät ja ne tosiasiat joita he eivät uskalla kertoa Suomen kansalle ?
Liittyykö kaikki USA:N tulevaan presidenttiin ?
Onko Suomessa kuultu suuren enemmistön puhetta tai "rekkamiesten" ääntä esim. maahanmuuttopolitiikassa ?
Entäpä vihaista tyytymätöntä kadunmiestä ?
Meillä eliittikuplassa elävät vaientaa muiden puheet ja ohittaa ne peräkamarijöntin puheena ja maalaismollukan jorinoina missään käymättömän ja yhtään ulkomaalaista kohtaamattoman pelkona erilaisia ihmisiä kohtaan .

CALWX9

Suomi on ihan huonoimpia maita elää tällä hetkellä diktaattorit ohjaa tätä maata täysin milloin Sipilän hallitus on kysynyt mitä suomalainen haluaa ei missään vaiheessa.Ei ole enää minkäänlaista tasa arvoa kehitellään mielettömiä hankkeita ja muutoksia missä lopputuloksesta ei harmaata aavistusta uhattaan kaikkia ja kaikkea ja köyhiltä viedään kaikki ihmisarvo. Suositaan ainoastaan suurpääomaa ja heidän veronkiertonsa ja kaiken tämän kansan täytyy hyväksyä ja kestää.Demokratia ei toteudu koska kansa ei saa äänestää ministeripaikoista vaan ainoastaan kansanedustajia jotka painaa vaan nappeja ylimmän käskystä.Mitään arvostelua ei ministerit kestä vaan diktaattorin ottein järjestävät potkut sellaisille henkilöille , keksivät säästöjä kansalaisille ja nostavat omia palkkoja koko ajan valtion piikkiin.Suomen järjestelmä on hyvävelikerhot mistä todella on jokunen jäänyt jo kiinni mutta se on vaan jäävuoren huippu,ei tämä mikään mallimaa ole missä yli miljoona kansalaista elää köyhyydessä kakkilla kansavälisillä mittareilla mitattuna ja siihen on syypäänä hallitus ja hullu Ay liike joka vaatii vaan suurituloisille lisää etuja.

Tatu

A-P. Pietilä

A-P.Pietilä on Etelä-Suomen Median julkaisujohtaja ja pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja.