Työmarkkinapomojen taantumuksellinen EU-hehkutus

Useat Suomen johtavat tahot eivät osaa elää muuttuvassa maailmassa, vaan hokevat kabineteissaan vain mantraa "EU, EU, EU".
 
Tämän näin omin silmin, kun suomalaiset työmarkkinajärjestöt luovuttivat eilen torstaina Suomessa vierailleelle komissaari Jyrki Kataiselle yhteisen tiedotteen, jossa järjestöt toteavat Suomen voivan menestyä vain EU:n jäsenenä.
 
EK, SAK, Akava, STTK, Kuntatyönantajat, Valtion työmarkkinalaitos ja Kirkon työmarkkinalaitos korostavat yhteisessä julkilausumassaan, että Suomen tulevaisuus on olla EU:n keskiössä.
 
Pidän työmarkkinajärjestöjen vahvaa kannanottoa EU:n puolesta taantumuksellisena. Kyseinen kannanotto olisi voitu tehdä kymmenen vuotta sitten. Nyt EU:n tilanne on muuttunut liikaa.
 
Kun lähitulevaisuudessa voi olla koko EU:n kaatuminen, niin Suomen etu olisi toimiva exit-strategia. On jäsenistönkin kannalta häpeällistä, että työmarkkinajärjestöt tunnustavat näin sokeasti uskollisuuttaan EU:lle.
 
Jättipalkkaiset järjestöpomot ovat kokoomuksen ja SDP:n kanssa jumittuneet EU:n menneisyyteen.

Ville Tavio

Ville Tavio on turkulainen lakitoimistoyrittäjä, perussuomalaisten kaupunginvaltuuston ryhmän puheenjohtaja ja maakuntavaltuutettu. Sinivalkoinen konservatiivi, joka uskoo hyvinvoinnin syntyvän kansakunnan yhtenäisyydestä.