Isänpäivää odotellessa

Petri Uggeldahl syvätty

Petri Uggeldahlin kotialbumi

Lomailin lokakuun alkupäivinä Saarenmaan naapurini Eldurin kanssa Maltalla. Järjestin hänelle perinteisen syysretken Eurooppaan kiitoksena lukuisista remonttiavunannoista ja yksinäisistä pihatalkoista mökilläni. Turusta aikoinaan aloitettiin ja sen jälkeen olemme noin kolmen vuoden välein käyneet Ateenassa, Istanbulissa ja nyt keltaisen kalkkikiven päälle rakennetulla saarella. Kohde oli kiinnostava, ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää, uimarannat ikimuistoisia ja ilmatkin suosivat.

Paluulennolla katselin haikeana erään vauvan matkantekoa äitinsä sylissä. Kun pilvien yläpuolella auringonsäteet osuivat pieneen ihmiseen, mieleen tulivat monet muistot ja matkat oman rakkaan tyttäreni kanssa. Punainen mansikkapipo päässä Petra kulki pienestä pitäen kanssani, reippaasti ja kitisemättä. Mentiin eikä meinattu.

Maltan jälkeiset viikot ovat täyttyneet vauvoista ja vauvauutisista. Ensin työkaverini toi toimistoon näytille söpön pariviikkoisen nyytin ja heti perään televisiossa kerrottiin Yösyöttö -elokuvan keränneen runsaasti kehuja.

Seuraavaksi tuli ilouutinen valtakunnan ylimmältä tasolta. Tasavallan presidentin kanslia ilmoitti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion odottavan perheenlisäystä. Kyllä olin iloinen. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja ilmiselvästi rakastunut pari saa pienokaisensa onnellisten tähtien alla. Kansalaistenkin reaktiot olivat riemastuneita, innokkaimmat puhuivat jo omasta prinssistä tai prinsessasta.

Kaikkien isien päivä lähestyy. Sitä odotellessa olen konmarittanut turhia tavaroita ja vaatteita nurkista. En uusien toivossa, vaan saadakseni tilaa ja järjestystä kotiin. Antoisaa, mutta hidasta puuhaa. Paras ja ehdottomasti säästettäviin kuuluva löytö oli pieni muistikirja, johon olen kirjoittanut hauskoja lauseita ja tapahtumia lapseni varhaisvuosilta. Sen riveiltä löytyi vuodelta 2003 ehkä kaikkein arvokkain kunnianosoitus, minkä koskaan tulen saamaan. Kolmen iloisen rosvon ryöstäessä Sohvi-tätiä olohuoneemme lattialla noin viidettä kertaa saman illan aikana tyttäreni totesi ”Iskä, sä oot maailman paras barbileikkijä”. Ympäristöneuvoksen titteliä en tavoittele.

Kirjoittaja on Kastussa asuva 29turkulainen ympäristötarkastaja.

Petri Uggeldahl

 

 

Kastussa asuva ympäristötarkastaja havainnoi tällä palstalla isoja ja pieniä asioita turkulaisesta elämänmenosta. Joskus pyytämättä vähän kauempaakin.

Vapaa-ajallaan kirjoittaja tutkii mielellään lähiseudun kulttuuritarjontaa ja hakeutuu matkoillaan yleensä aina ensimmäiseksi teatteriin. Toki vanha harrastajanäyttelijä pitää kovasti myös saunan löylyistä ja erityisesti itämaisista kylpylöistä. Matkailu avartaa!

Usko turkulaiseen jääkiekkoon on edelleen tallella, mutta isän perintönä kiinnostus myös jalkapallokenttiä kohtaan on viimeaikoina lisääntynyt. Seuroista TPS, TuTo ja Inter kuuluvat sympattavien tiimien joukkoon ja koripallokin kolahti yhdellä käynnillä Biisonien kotiluolassa.

Ugge on hyvän ruuan ystävä ja ikuinen laihduttaja, joka pidempien lomien aikaan suuntaa mökilleen Viron Saarenmaalle.