Kaupunki kuuluu sen ihmisille

Jossain vaiheessa ihmisen elämää tulee monille vahva kaipuu kotiin. Minulle se koti on vuosien seikkailujenkin jälkeen aina Turku. Töiden ja perheen takia olen asunut ja liikkunut viimeiset kymmenen vuotta osin myös muualla. Globaalissa maailmassa kaikki on sormennäppäilyn päässä ja työssäni tapaan johtajia ympäri maailmaa.
0 kommenttia Lisää kommentti

Kuka maksaa verot

Porukka ei tiedä, kuka verot maksaa.

Verovelvollisia on 4,3 miljoonaa, joista lähes jokainen maksaa kuntaveroa. Sen veroprosentti on sama kaikille kuntalaisille. Kuitenkin vain 2,2 miljoonaa maksaa valtion ansiotuloveroa, joka nousee tulojen lisääntyessä.

55 kommenttia Lisää kommentti

Ikäihmisen niukkaa elämää

Ystävättäreni äiti teki elämäntyönsä kotipalvelun työntekijänä ja elätti pienellä palkallaan perheensä yksinhuoltajana. Nämä pienipalkkaiset naiset ovat elämänsä aikana oppineet selviytymään vähällä. Vaatimaton ruoka on totuttu tekemään alusta asti itse, vaatteet paikataan ja nuukasti eletään.
1 kommentti Lisää kommentti

Sähköinen pakkopaita

Tiedän olevani väärässä ja vähemmistössä, kun vastustan sähköistä laskutusta. Minua ärsyttää laskujen tarkistaminen ja selvittäminen pankin sähköisillä sivuilla. Mutta suomalaisten enemmistö näyttää olevan tyytyväinen, kun ikäviä laskukuoria ei tarvitse avata eikä laskujen maksamiseksi nähdä vaivaa.

28 kommenttia Lisää kommentti