Maahanmuuttajat osaksi yhteiskuntaa

Varissuo on Suomen monikulttuurisin lähiö. Noin 40 prosenttia asukkaista on maahanmuuttajataustaisia. Heinäkuussa Varissuon työttömyysaste oli 34 prosenttia. Maahanmuuttajataustaisten osuus työttömistä oli 56 prosenttia.

Muualla Euroopassa, jopa Ruotsissa, on esimerkkejä maahanmuuttajalähiöistä, joissa autot palavat ja levottomuus rehottaa.

0 kommenttia Lisää kommentti

Joulusiivouksen paikka

Viikon päästä Turku on taas hetken koko maan keskipiste, kun Brinkkalan parvekkeelta kajahtaa joulurauhan julistus.

Joulurauhan julistus kuuluu samaan kastiin Turun linnan, Aurajoen ja Tuomiokirkon kanssa. Ne yhdistetään laajasti Turkuun ja ovat kaupunkiin liitettävien mielikuvien ytimessä.

0 kommenttia Lisää kommentti

Turusta tuli turvallisempi paikka

Poliisin rikostilastot päättyvältä vuodelta ovat iloista luettavaa. Niiden mukaan Turun kaduilla on nyt turvallisempaa kävellä kuin vuosi sitten.

Lähes kaikkien rikoslajien määrät ovat tänä vuonna laskeneet viime vuodesta. Turku on poliisin mielestä turvallinen kaupunki ja menossa parempaan suuntaan.

1 kommentti Lisää kommentti

Antakaa pojan ajaa yksipyöräisellä!

Poliisi kielsi Turussa viime viikolla 11-vuotiasta poikaa polkemasta kaupungin kaduilla yksipyöräisellä polkupyörällä. Minä pyydän: älkää kieltäkö nuoren, reippaan ja fiksun pojan arvokasta harrastusta!

Puutarhakatu on aika rauhallinen ja hiljainen. Katukäytävällä on tilaa hänelle. Olen itsekin kulkenut samaa katua myös kouluun.

0 kommenttia Lisää kommentti

Vaalishoppailu

Julkiseen keskusteluun on viime aikoina noussut termi vaalishoppailu. Kysymys on sitä, että samat ehdokkaat asettuvat kesken kauden ehdolle toisiin vaaleihin ja valituiksi tullessaan lähtevät uusiin tehtäviin jättäen aiemman tehtävän kesken.

24 kommenttia Lisää kommentti