Torstai 30.10.2014 - 11.15

Kansalta viety valta

Syyskuussa tehty eläkeratkaisu on demokratian kannalta surullinen ratkaisu. Ei ehkä päätös sinänsä vaan se, miten päätös tehtiin ja kuka sen teki. Suomessa on oudosti voimassa sekä kansanvalta että harvainvalta. Kansanvallan ja demokratian nimissä meiltä, ihan tavallisilta ihmisiltä, on viety valta.

0 kommenttia Lisää kommentti

Niukan ajan budjetti

Kaupunginjohtajan budjettiesitys vastaa pitkälti kesäkuussa valtuustossa hyväksyttyjä ohjelukuja. Se on silti karua luettavaa. Yli 23 miljoonaa euroa alijäämää ja 30 miljoonaa lisää nettovelkaa. Alijäämällä syödään menneiden tilikausien ylijäämäisiä vuosia. Tämä tie on nopeasti loppuun käyty. Velkataakka säilyy kohtuullisena, joskin isona.
0 kommenttia Lisää kommentti
Perjantai 24.10.2014 - 21.00

Ohituskaistalta opiskelemaan

Kaikilla on oltava tasa-arvoiset mahdollisuudet päästä yliopistoon, eikä millään kansalaisryhmällä voi olla mitään etuoikeuksia, totesi entinen opetusministeri Jukka Gustafsson vuonna 2011. Gustafsson on sittemmin menettänyt ministerinpostinsa, kuten moni suomenkielinen opiskelija menettää mahdollisuutensa korkeakoulutukseen joka vuosi.

1 kommentti Lisää kommentti

Potra poika

Kansanedustaja Outi Mäkelä, 40, synnytti alkuviikosta pirteän pojan. Se tietää sitä, että täpärän enemmistön omaava hallitus voi suhtautua luottavaisin mielin marraskuun alussa toimitettavaan keskustan ja perussuomalaisten välikysymysten äänestykseen.

0 kommenttia Lisää kommentti