Suomi ei ole kaikille hyvinvointiyhteiskunta, mutta hyvinvointivaltio yrittää paikata yhä useamman perheen hyvinvoinnin puutteita. Asumistukea saa 550 000 ruokakuntaa ja toimeentulotukea ensi vuonna 490 000 henkilöä. Kaksi kolmesta työikäisestä suomalaisesta saa jotain yhteiskunnan miljardien eurojen tuista.

Palkalla pitäisi tulla toimeen

1 kommentti Lisää kommentti

Anders Chydeniuksen valmisteleman painovapausasetuksen vahvistaminen 2.12.1766 merkitsi pohjoismaisen oikeusvaltion ja kansanvallan varhaista alkua. Asetuksen myötä syntyi oikeus julkaista tuomioistuinten päätöksiä ja oikeudenkäyntien asiakirjoja.

Sananvapaus on demokratian ydin

0 kommenttia Lisää kommentti

Jos kaikki Kakola Yhtiöiden toiveet toteutuvat, tulee alueesta huikea yhdistelmä asumista, viihtymistä, nautiskelua, ulkoilua ja yleistä ihastelua. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala on käynyt katsomassa maailmalla, josko vastaavia esimerkkejä löytyisi, mutta hänen mukaan mitään samanlaista ei ole eteen tullut.

Sataman alueesta uusi keskittymä?

0 kommenttia Lisää kommentti

Olen niitä ihmisiä, jotka heräävät usein klo 3-5 aamuyöstä, mikäli painaa joku deadline (kuten tämä Turkulaisen kolumni), murhe tai työasia. Niin se vain on. Niin nytkin. Heräsin klo 3.05 kolumnin aihe päässäni ja en saa rauhaa, ennen kuin kirjoitan sen.

Katso itseäsi ilmasta

Mielikuvaharjoitteita

0 kommenttia Lisää kommentti

- Pidä lattialuukku kiinni ja lykkää sille harppu kainaloon, totesi kirjailija Hannu Salama Jumalan kertovan porttivahti-Pietarille tulevassa taivaanportin sisäänkirjautumisvaiheessaan.

Peli poikki

0 kommenttia Lisää kommentti