Koulut kuntoon

Monissa kunnissa tehdään vaikeita päätöksiä tänä syksynä. Hallituksen jo aiempina vuosina linjaamat kuntien valtionosuussäästöt toteutuvat vuoden vaihteessa. Erityisesti koulutus on lujilla. Suorien leikkausten lisäksi on tehty ”rakenteellisia uudistuksia”.
0 kommenttia Lisää kommentti

Loistoristeilijä makkaraperunoilla

Tällä viikolla se sitten tapahtui: uusi laivanrakennushanke käynnistyi Turun telakalla.

Yksi vuoden kiistatta parhaita uutisia on ollut myönteinen telakkaratkaisu, joka takaa laivanrakennustoiminnan jatkumisen Turussa. Saksalainen Meyer Werft ja Suomen valtio totesivat yhdessä, että Turussa kannattaa yhä rakentaa laivoja.

0 kommenttia Lisää kommentti

Torin kokoiset poterot

Montakohan kertaa kaupunginvaltuustossa vielä painellaan äänestysnappeja ennen kuin kuokka jysähtää maahan Kauppatorilla?

Toriparkki-kamppailussa on syntynyt vuosikymmenien kuluessa tukevat rintamalinjat. Hankkeen vastustajat ja puolustajat ovat niin kaukana toisistaan, että ääni ei kanna torin toiselle puolelle.

1 kommentti Lisää kommentti

Toriparkkifarssille loppu

Jos pitäisi lyödä vetoa, miten toriparkille tänä iltana Turun valtuustossa käy, en laittaisi likoon kovin suurta summaa.

Ensin pitäisi tietää, ketkä saapuvat kokouspaikalle. Sen jälkeen olisi osattava veikata, ketkä äänestävät tyhjää. Tilanne on Matti Nykästä lainaten fifty-sixty.

0 kommenttia Lisää kommentti