Piilota X Palauta

Eduskunta pimittää poissaolotietoja

30 Kommentoi

Eduskunta on jo jonkin aikaa kaunistellut kansanedustajien täysistunto- ja valiokuntapoissaoloja muuttamalla tilastointikäytäntöä.

Eduskuntatehtävissä koti- tai ulkomailla reissaavia kansanedustajia ei lasketa enää poissa oleviksi.

Muutamat valiokunnat ovat ottaneet vielä pitemmän harppauksen. Kun poissaolotilastoja ei tehdä, niistä on hankala kirjoittaakaan.

Yllättävää kyllä tähän rintamaan ovat liittyneet myös perussuomalaiset, ulkoasiainvaliokuntaa johtava Timo Soini ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö. Heidän valiokuntansa eivät ole vieläkään saaneet valmiiksi viime syksyn tilastoja.

Ei sen puoleen, EU–asioita käsittelevän Miapetra Kumpula-Natrin (sd) johtama suuri valiokunta ja Kalle Jokisen (kok) vetämä liikennevaliokunta ovat olleet yhtä saamattomia. Syyskauden poissaololukemat ovat kirjaamatta.

Tehtyjen tilastojen perusteella varsinainen poissaolokuningas on Mikael Jungner (sd). Hän jätti väliin 17 eli lähes puolet tulevaisuusvaliokunnan kokouksista. Juuri sen aktiivisempi hän ei ollut sivistysvaliokunnassakaan. Poissaoloja kertyi 18, kun kokouksia oli 43.

Kovin paljon kehuttavaa ei ollut myöskään vihreiden Osmo Soininvaaran osallistumisessa. Hän jätti väliin joka kolmannen viime valtiopäivien valtiovarainvaliokunnan 60 kokouksesta. Hallintovaliokunnassa Soininvaaralla oli poissaoloja 13, kun kokouksia oli 35.

Nollatuloksiakin riviedustajat sentään tekivät. Perussuomalaisia edustava ikäpuhemies Kauko Tuupainen oli sataprosenttisesti läsnä valtiovarainvaliokunnassa. Saman puolueen Reijo Tossavainen ja Lauri Heikkilä olivat paikalla kaikissa maatalousvaliokunnan 37 kokouksessa. Kristillisten Peter Östmankaan ei ollut kertaakaan poissa, vaikka lakivaliokunnalla oli valtiopäivien aikana 75 kokousta.

Valiokuntien puheenjohtajista nollalinjalle ylsivät sivistysvaliokunnan Raija Vahasalo (kok), maatalousvaliokunnan Jari Leppä (kesk) sekä tarkastusvaliokunnan Tuija Brax (vihr). Tarkastusvaliokunta ei tosin osoita kovin suurta tarkkuutta tilaston pidossa, kun kokousten määrä ei käy selville.

Kaikki eivät katsoneet hyvällä silmällä kansanedustaja Kimmo Sasin (kok) pääministeri Jyrki Kataisen (kok) aloitteesta professori Pekka Himaselta tilatusta tutkimuksesta antamaa lausuntoa. Sasi sanoi (Iltalehti 27.2. 2013), että Himasen taidoilla 700 000 euron arvoinen toimeksianto on viikon työ ja muutaman kymppitonnin arvoinen.

Tilaajan olisi Sasin mielestä pitänyt suorasanaisesti vaatia Kataiselta kilpailuttamista.

”Ihminen on ihmiselle Sasi”, oman puolueen eduskuntaryhmän piirissä huokailtiin.

30 kommenttia Kommentoi

Kommentit

3.3.2013 18:48

Jos tämä "pimittäminen" pitää paikkaansa, on se ilmeisen laitonta?

4.3.2013 14:25

Ehkä Jungner oli jakamassa rakkautta. Hänhän julisti tultuaan valituksi puoluesihteeriksi, että SDP on rakkauden puolue. Omalla tavallaan suorittamassa "vaalilupaustaan". Sitä tuskin voi tehdä valtuuston kokouksessa.

4.3.2013 15:07

Suomi on oikeus ja tasa-arvo valtio, onko? Jokaisella on oikeus päättää omista tekemisistä! Kansanjohtajilla vastuu ja velvollisuus puuttuvat.
Olen tullut siihen tulokseen, että eduskunnan yms. väärissä tekemisissä ja ylipäätä Suomen maan rappeutumiseen ovat kansalaiset itse syyllisiä, kun äänestävät hyväveli kavereita ja muita hihhuliväkeä eduskuntaan. Siinä näkee, mihin johtaa kristillisyys, (hyväuskoisuus), millä on kansaa pidetty kurissa. Tyhmyys seurassa lisääntyy ja viisaus kaventuu.

4.3.2013 16:39

Kansanedustajille ja ministereille vanhanajan kunnon kellokortti eduskunnan istuntosalin oven pieleen ja "työläisille" tuntipalkka tehdystä työstä, niin ahneuksissaan eivät malttaisi olla pois istunnoista.
Ja joku ovenpieleen valvomaan, ettei hyväveli leimaile kavereilleen kellokortteja!

4.3.2013 16:43

Palkkion arvoinen ehdotus.
Kuka sen ehdotuksen toteuttaa?

4.3.2013 17:24

Puhumalla pääsee eduskuntaan, selittelemällä sieltä vapaaksi.

5.3.2013 13:14

Jos näin on, niin silloin se onteidän syynne, ei siitä edustajia voi syyttä. "Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa"

5.3.2013 14:05

Voitko oikeasti vaikuttaa siihen että valitsemasi edustaja pääsee eduskuntaan? Käytännössä noin promillen äänituella.
Eduskuntaan menevät parhaat puhujat, näyttelijät ja valehtelijat. On selvää että näillä ominaisuuksilla saadaan äänestäjät taakseen.
Harvat jaksavat selvittää ehdokkaan todelliset ominaisuudet.

5.3.2013 15:01

Katselin juuri Tapani "tapani tulette tuntemaan" Mäkisen (kok) ansioluetteloa.
Tapani on sitä ja tätä, Tapani on siinä ja tässä, Tapani on ollut , on ja tulee olemaan tuossa, tässä, siinä, ja missä tehtävässä tahansa - mikään ei ole Tapanille vierasta.
Kaikki käy - Tapani hoitaa hommat.

5.3.2013 17:49

Jos vastakkain on sisäänpäin käätynyt nero jolla ei verbaalinen lahjakkuus ole paras mahdollinen. Aikaisemmissa töissä ollut tunnollinen ja muutenkin luottava.
Vastassa savolainen huuliveikko joka ei koskaa ollut oikeissa töissä, tottunut pieniin huijauksiin, älykkyys ei ole parasta mahdollista mutta juttu lentää.
Toinen valitaan edukuntaan, että heilahtaa toinen jatkaa normaalia elämää, kumpikohan?

7.3.2013 23:07

Ai jos ovat työtehtävissä ulkomailla, siitä täytyisi tulla poissaolo? En ymmärrä logiikkaa kaunistelusta! Tekeveät ihan hirmuisia tunteja duunia, enemmän kuin pitäisi ja silti saavat palkaksi tälläista arvostusta! Ei ole oikein. Arvostan näitä 200 työn sankaria, toivottavasti ehtivät saada vaalilainansa maksetuksi ennen seuraavia vaaleja. Kateelliset panettelevat ja ne jotka eivät tiedä mitään!

8.3.2013 11:32

Kaikilla ei ole kaikki kotona.

9.3.2013 12:00

Todellisia työsankareita! Silloin, kun eduskunnassa tehdään päätöksiä, täytyy olla paikalla, mutta ollaankin ulkomailla töissä. Ulkomailla ei olla ainakin eduskunnan duunia hoitamassa, mutta palkka (korvauksia) otetaan molemmista paikoista. En ole kateellinen, vaan he ovat ahneita ja tekemättä töitä, elävät kansan varoilla.

15.3.2013 09:19

Olen todella paljon pois hallinto- ja valtiovarainvaliokunnan kokouksista. Tämä johtuu siitä, että ne ovat samaan aikaan. Tällaista päälllekkäisyyttä on pienessä ryhmässä vaikea välttää. Jos haluaisin kaunistella tilastoja, terkisin niin, että olisin toisen valiokunnan nimenhuudossa ja siirtyisin heti toiseen, mutta tällaisween oelleilyyn en halua lähteä. Sellaista ei juuri ole tapahtunut, että ilman hyvää syytä olisin pois molemmista.

15.3.2013 10:51

Eikö olisi järkevää luovuttaa tehtävä jollekin toiselle, jos tietää kokouksiin osallistumisen olevan mahdotonta?

15.3.2013 10:56

Järkevä poliitikko?
Raha on kaiken järjen A ja O.

15.3.2013 12:52

Hyvä Osmo Soininvaara, kun vastaat rehellisesti, ettet harrasta huijaamista istunnoissa, mutta kysyisinkin nyt sinulta, että jos on kaksi tai useampi istunto päällekkäin etkä mene, kuin yhteen, niin otatko palkkion useammasata vai, vaan yhdestä jossa olit mukana?
VP- kiitos!

15.3.2013 11:35

Nyt saimme esimerkin ministeritason moraalista. Tämä ituhippi Hautala on syyllistynyt verokiertoon ja vielä tänään vähättelee tekoaan. Elikä hän ilmeisesti yllyttää muitakin vastaavaan veromenettelyyn.

Toivottavasti hän ymmärtää erota kaikista luottamustoimistaan ja ministerin virasta. Hän on häpeäksi koko hallitukselle ja sen harmaantalouden tavoitteille. Todella säälittävä esimerkki kansamme edustajista.

Tosin löytyyhän sieltä ministeriporukasta henkilöitä jotka harrastivat hallintoneuvostojen kokuspalkkioiden keräilyä vaikka eivät edes osallistuneet ko. kokouksiin. Nämä todella häpeälliset esimerkit näyttävät karun totuuden hyvin ansaitsevien edustajiemme moraalista ja oikeudentunnosta. He sortuvat ahneuksissaan, muutaman satasen takia, muilta kieltämiinsä menettelytapoihin.
Todella iljettäviä ja säälittäviä tapauksia, eivätkä he suostu myöntämään törkeyksiään ja eroamaan tehtävistään.

15.3.2013 12:47

Hautala luulee pääsevänsä kaikesta pelkillä anteeksipyynnöillään!
Hautala itse työryhmässä mukana kitkemässä harmaata taloutta ja sekin jo osoittaa sen, ettei Hautalaa pidä päästää pelkillä anteeksi pyynnöillä rikosksistansa ja rikoksiensa uusimisista eli jatketusta rikoksesta, vaan tuplatuomio tämmöiselle politiikolle.

Kanerva menetti ministerin paikkansa tekstiviesteillänsä ja viestiensä uusimisilla joten Hautalankin on luovuttava ministerin paikastansa. Heti!
Ei rikollisuutta harrastava voi toisille tuomioita olla suunnittelemassa.

15.3.2013 14:28

Nythän siellä harmaan talouden työryhmässä on kerrankin asiantuntemusta siitä mistä on kysymys. Yleensä on työryhmät pelkkiä teoriarouvia ja -herroja tupullaan, ja sitten tulee näitä
himas-gateja, kun ollaaan täysin hukassa. Nyt on toivoa että saadaan harmaasta käytännön vinkkejä, infoa ja toimenpiteitä kun on HH messissä. Ainakin info- ja ilmiantopuhelin DDR:n malliin olisi toiveina. Ei sitten sitä 112, pliis vaan numero josta vastataan Suomen kamaralta suomen kielellä!

15.3.2013 15:15

Taas pukki kaalimaata vartioimassa!

15.3.2013 15:36

Jo toveri Stalin opetti, että jos varastat niin varasta kunnolla. On aivan uskomatonta, että naisihminen ( ministeri Hautala ) jonka vuositulot ovat useita satojatuhansia euroja , syyllistyy tämmöiseen järjettömyyteen muutaman satasen takia. Ruotsissa ministeri Mona Sahlin erosi suklaapatukan takia, saas nähdä ymmärtääkö hautala tehdä oikeat johtopäätökset.

Onkohan tässä Hautalan tapauksessa kysymys kotikasvatuksen puutteesta, luonneviasta, selkärangan puutteesta vai vaan ihan rehellisestä ahneudesta.

Kauppahallin parlamentti oli todella raivoissaan, luonnehdinnat ministeri Hautalasta oli sitä luokkaa, että niitä ei uskalla julkistaa edes Tamperelaisen sivuilla. Tämä naisihminen ja hänen edustamansa puolue ei todellakaan saanut mairittelevia arvosanoja kansan parissa.

15.3.2013 18:35

Toveri Stalin opetti myös, että ei ole olemassa syyttömiä ihmisiä. On vain huonosti kuulusteltuja. Tällä kommentilla en halua millään tavalla puolustella toveri Hautalaa.

15.3.2013 16:31

Minusta "määrätyjen" piirien aktivoituminen tässä kysymyksessä on kovin laskettua.
Kun esim. valtiovarainministeri eilisen ilmoituksensa mukaan on täysin yllättynyt
saamastaan kutsusta käsittelemään tänään Kyproksen pankkitukea joka per lärvi Suomelle myönnettynä olisi 2 kiloa per henkilö ja yhteensä yli 110 miljardia euroa niin
jostain 100 euron remontista erovaatimuksen esittäminen on täyttä hämäystä jotta
kansa ei huomaa vedätyksen ja puhalluksen oikeaa mittasuhdetta, joka on vastoin EU:n
perussopimusta!

15.3.2013 18:37

Haluaisin kyllä todella tietää tuon remonttireiskan puhelinnumeron, jos joskus tarvitsee oviremonttia tehdä. Tuolla rahalla saa normiduunarin pakun vasta karahtamaan pihaan. Eväkään ei vielä värähdä varsinaisen työn osalta. Hautalan kuvaama remontti on maksanut pikemminkin 1000 euroa tai enemmän. Riippuen hieman siitä, että mitä lasketaan mukaan. Ei meinaan mittatilaustyönä tehtyjä ovia ole halpahallista ostettavissa.

19.3.2013 16:58

Onhan eduskunnassa valtakunnan kieroimmat ihmiset.

20.3.2013 13:00

Kohtuullista olisi, että niiltä päiviltä, kun ei ole eduskunnan istunnoissa mukana, ei saa palkkaa.
Koko eduskunnan palkkaus pitäisi laittaa uusiksi: tulospalkkaus ja hyvin pieni peruspalkka. Eli esimerkiksi niin, että peruspalkka on 2000 euroa per kk. Eri eduskunnan tilaisuuksiin osallistumisesta joku korvaus ja varsinainen palkka tulisi siitä, kun saa vaalilupauksenaan tekemiään asioita läpi ja toteutukseen. Silloin voisi saada roimemman palkan.
Nythän kansanedustajille maksetaan pitkälti tyhjästä.

21.3.2013 13:13

Näin on. Olet oikeassa. Mistä aloitetaan, että hyvät ehdotukset tulisivat äänestäjille tiedoksi jne.? Asennemuutosta tarvitaan pikaisesti. Minua ärsyttää erityisesti se, kun kerrotaan että he tekevät tärkeä työtä ja siksi palkkaa on oltava erityisesti hyvä. Minä ajattelen toisin; työn perusteella palkkaus.

13.9.2013 16:30

Oli kiire ryyppäämään työaikana,kun saivat ilmaiset juomat.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288598984746.html

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.