Kaupungintalon dream team?

Turku on isojen haasteiden edessä. Samaan aikaan kun päättäjiltä vaaditaan kehittämistä ja uudistamista, täytyy toisella kädellä säästää rankasti.

Kaupunkilaisten kannalta ei ole yhdentekevää, ketkä päätösvaltaa käyttävät. Valintojen taustalla ovat aina päättäjien omat arvot, tiedot, kokemukset ja näkemykset.

0 kommenttia Lisää kommentti

Suomi on kuin Talvivaara

Ihme tapahtuu, jos 60 000 suomalaista piensijoittajaa ei menetä rahojaan Talvivaaran katastrofissa.

Kaivosyhtiön talous romahti, kun yhtiön rahat loppuivat. Nyt juristit ja poliitikot kinaavat, lopetetaanko koko touhu vai myydäänkö jättiläismonttu eurolla uudelle yrittäjälle.

10 kommenttia Lisää kommentti

Synkkiä pilviä koulutuksen yllä

Suomalaisen lukiokoulutuksen ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten yllä leijailee marraskuun synkkyyteen verrattava tilanne.

Stubbin hallitus on viemässä kiireellä eteenpäin uudistusta, joka on yksi merkittävimpiä uudistuksia koulutuskentällä. Uudistusta tehtäessä tavoitellaan tietysti taloudellisia säästöjä.

0 kommenttia Lisää kommentti

Koulut kuntoon

Monissa kunnissa tehdään vaikeita päätöksiä tänä syksynä. Hallituksen jo aiempina vuosina linjaamat kuntien valtionosuussäästöt toteutuvat vuoden vaihteessa. Erityisesti koulutus on lujilla. Suorien leikkausten lisäksi on tehty ”rakenteellisia uudistuksia”.
0 kommenttia Lisää kommentti