Markkinatalous ohjaa joskus liiketoimintaa kummalliseen suuntaan. Huoltoasemalta ei saa enää auton huoltoa, mutta maitoa, leipää ja kinkkua sieltä kyllä voi ostaa. Bauhausista voi hankkia samalla käynnillä sata neliötä laminaattia, pari viherkasvia ja syödä hotdogin. Apteekissa asiakas saa särkylääkkeet ja pääsee kosmetologille kasvohoitoon.

Mikä on oranssi ja leikkaa ruohon?

0 kommenttia Lisää kommentti

Vajaat neljä miljoonaa suomalaista asuu maakunnissa, joilla on toivoa tulevasta.

Sen sijaan 1,5 miljoonaa asuu alueilla, joilla ei ole tarpeeksi työtä ja niissä toimeentulo perustuu verovaroilla kustannettuihin tulonsiirtoihin. Siitä huolimatta Juha Sipilän hallitus uskoo tasavertaisten maakuntien Suomeen.

Koko maa ei pysy asuttuna

20 kommenttia Lisää kommentti

Kaikki uudet kansanedustajat eivät ole aloittaneet kovin äänekkäästi. Hjallis Harkimo (kok.) on tähän mennessä puhunut vain kerran. Juha Pylväs (kesk.) ei ole ollut äänessä yhtään enempää, mutta on tehnyt yhden kirjallisen kysymyksen. Pronssin vie Susanna Koski (kok.) yhdellä puheellaan ja kahdella kirjallisella kysymyksellä.

Rinne puhui eniten

0 kommenttia Lisää kommentti

Vasemmistoa säännöllisesti lehtiyhtymän lehdissä haukkuva AP Pietilä haukkui ”anttirinteet ja paavoarhinmäet” väärästä talouspolitiikasta.

Pietilä on oikeassa siinä, että talouskurimus johtuu työttömyydestä. Työttömyyden vuosittaiset kustannukset ovat samaa luokkaa kuin koko valtion velkaantuminen.

Vain Suomeen investoitu raha työllistää

0 kommenttia Lisää kommentti

Yksi oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) tiedotustilaisuus olisi riittänyt mainiosti hallituksen työllisyyspaketin sisällöstä. Toinen oli liioittelua työn laatuun nähden.

Maan hallitus aikoo muun muassa madaltaa kynnystä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen ja kannustaa ihmisiä itsensä työllistämiseen.

Vapaapudotus ohi turvaverkon?

0 kommenttia Lisää kommentti