Piilota X Palauta

Nuori ja vapaa

Kommentoi

Miten se saakaan jännityksen ylle, kun saa mennä ja tehdä oikeastaan mitä vain. Niin moni asia tuntuu uudelta ja ihmeelliseltä. Niin moni ovi on avoinna ja niin monta vaihtoehtoa valittavana.

On nuoria, joilla on jokseenkin suunta jo valmiina, minne kulkea. Sitten taas on niitä, joilla oikeastaan kaikki suunnitelmat ovat auki. Sitä hoetaan, miten pitäisi valmistua nopeasti ammattiin, miten pitäisi äkkiä päästä töihin takomaan rahaa. Se tarkoittaa paikalleen jäämistä.

Nuorena pitäisi matkustaa. Mielestäni ihan jokaisen meistä tulisi heittää rinkka selkään ja painella maailmalle. Se maailma kun on niin valtava ja siellä on niin paljon nähtävää. Vaikka mitenkä pelottaisi tai oma elämä olisi juuri silloin hyvin, niin silti. Kyllä sitä sitten ehtii vanhana istua paikoillaan. Kun uskaltaa vain ottaa sen askeleen ja lähteä, niin jossain vaiheessa kyllä havahtuu siihen, että kaikki on hyvin. Ainakin itse uskon tähän vakaasti. Omaa seikkailuani odotellessa.

Osa meistä ei koskaan halua kasvaa ”isoksi”. Missä vaiheessa sitten on muka niin iso että voi sanoa olevansa aikuinen ja nuoruus on eletty ja kaikki tarvittava nähty? Nykypäivänä kolmikymppinen on vielä nuori, nelikymppisenäkään ei ole vielä vanha ja viisikymppisenä elämä vasta alkaa. Miksi nuoruutta sitten hehkutetaan niin paljon?

Ehkä se on se ajatus. Nuoruus koetaan ajaksi jolloin kaikki on niin paljon helpompaa. Mukamas. Itse ainakin koen nuoruuden juuri sinä aikana, jolloin kaiken ottaa niin paljon raskaammin vastaan ja maailmaa tulee murehdittua joskus liiankin paljon. Juuri sinä aikana erotellaan jyvät akanoista, etsitään sitä omaa polkua ja jossain vaiheessa päädytään sitten johonkin, minne ikinä. Toivottavasti juuri sinne missä itse kullakin on hyvä olla.

Tähän loppuun kerron vielä jotain, joka on jäänyt päähäni ikuisiksi ajoiksi. Kysyin jo edesmenneeltä mummiltani pienenä, että pelkääkö hän kuolemaa. Mummi vastasi että ei hän pelkää, hän on jo nähnyt niin paljon, että kuolema ei pelota.

Noin sen kuuluukin mennä. Toivottavasti itsekin voin todeta saman joskus vanhana. Tarpeeksi eläneenä ja nähneenä.

Koska nuorena ollaan vapaita.

Jenny Mäkinen

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.