Piilota X Palauta

Perhetalo Heidekenillä tapahtuu toukokuussa

Kommentoi

Ennen ei voinut olla kunnon turkulainen, jos ei ollut syntynyt Heidekenillä. Nyt Heideken on monien lastensuojelujärjestöjen kotipesä. Tavoitteena onkin, että jokainen turkulainen ja lähikuntien lapsiperhe kokisi, että Perhetalo Heidekenillä on monenlaista annettavaa heille.

Toukokuussa Heidekenillä tapahtuu paljon. Perhekeskus Marakatissa on toimintaa viikon jokaisena arkipäivänä ja usein myös lauantaisin. Perhekahvilat, vauvakahvilat, kansainväliset kahvilat ja isäkahvilat ovat suosittuja. Kulttuuripääkaupunkivuotena kahviloissa on kulturelleja teemoja kuten vauvalauluja ja leikkejä, leikkiperinnettä ja pihaleikkejä. Kahviloissa vanhemmat tapaavat toisiaan rennossa tunnelmassa ja lapset voivat leikkiä ja peuhata keskenään.

Perhekeskus Marakattiin voi tulla myös erilaisiin muskareihin tai vertaisryhmiin. Tanssitan vauvaa ryhmät ovat erittäin suosittuja. Lauantaisin Arjen arkkitehdit kokoavat yhteen lapsiperheitä, jotka ovat kiinnostuneita ympäristöasioista.

Ne, jotka ovat kiinnostuneita Heidekenin historiasta, voivat tutustua siihen 17.5.-27.5. ”Päivänvaloa Heidekenillä” näyttelyn ovat koonneet Turun yliopiston opiskelijat ja se perustuu Heidekenin synnytyssairaalan työntekijöiden ja siellä synnyttäneiden omakohtaisiin muisteluihin. Perhetalo Heidekenin väki toivottaa niin pienet kuin suuremmatkin turkulaiset tervetulleeksi!

 

Raija Haataja-Nurminen
Toiminnanjohtaja, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry