Piilota X Palauta
Lukijan uutinen

Työtön ja ulkomaalainen

3 Kommentoi

Hei, olen nyt ollut noin 18kk ilman työtä,etsin sitä aktiivisesti mutta en saa mitään,tämä on turhattuvaa ja masentevaa.Pari työpaikka on tullut eteen mutta palkkaus oli noin 5-6 euroa tunti,naurettevaa mutta heille palkka oli hyvä koska kuintenkin olen ulkomaalainen.

Olen ollut aina työssä ja minulle tämä on uusi tilanne , olen aina maksanut veroni ja olen liiton jäsen. Koskaan en ole käynyt sosiaalitoimen toimeentulo luukulla. Tässä maassa katsotaan vain koulutusta. Minulla on vankka työkokemus, joka mielestäni on koulutusta tärkeämpää. Voi käydä hienoja kouluja, mutta käytännössä ei osaa mitään.

Työvoimatoimisto tarjoaa vain turhia koulutuksia, joilla siivotaan tilastoja ja taas näyttää paperilla että työttömiä on vähemmän. En jaksa enää. Haluan töitä.

3 kommenttia Kommentoi
ulkomalainen  

Kommentit

23.11.2011 11:26

Kirjoittaja on ihan oikeassa, ja olen tosi pahoillani hänen puolestaan. Tilanne on loukkaava. Työnantajat ovat niin epävarmoja, eivät uskalla ottaa ketään "erilaista".
Usein on kuitenkin niin, että heikommin palkattuihin töihin olisi tulossa käytökseltään fiksumpia maahanmuuttajia, kuin suomalaisia. Ajatelkaapa työnantajat sitä! Mahdollisesti kiroilevan ja haluttoman suomalaisen sijaan voisitte ottaa ahkeran ja hyvin käyttäytyvän ulkomaalaisen - suomalaisella palkalla, tietenkin.

23.11.2011 19:32

Kyllä!
Tilanne on loukkaava, Eniten koska olen aina yrittänyt olla rehti ja kunnollinen tässä maassa!
En ole tullut suomeen pakolaisena tai ilman tuulevaisuuden suunnitelmia,olin työssä.Sen jälkeen on syntynyt perheeni,ainoa asia mikä pitää minua täällä! En tarvitse kuin joku muu sosialitukea, tarvitsen työtä, silloin kaikkilla on hyvä olla, sillä ei ole tarkeää mistä olen kotoisin,silloin voin sanoa että rakennan positiivistä yhteiskuntaa ja perheelle parempaa elämää.

2.6.2012 16:14

Myös monilla suomalaisilla on vastassaan aivan sama ongelma. Ilman koulutusta tai ilman työkokemusta ei saa töitä. Itselläni on kandintutkinto ja aika paljon työkokemusta, mutta työttömyyttä välttääkseni olen joutunut tekemään töitä jopa vain 2-4 euron tuntipalkalla (lehdenjakoa ja puhelinmyyntiä). Lopulta menin vain takaisin kouluun vaikken edes halua oikeastaan valmistua opiskelemaani ammattiin. Näin en ole työtön joka kävisi egon päälle, enkä kärsi huonoista työoloista. Suomen työolot ovat edistyksellisyydessään todella jälkeenjääneet. Olen pahoillani, koeta jaksaa. Toivottavasti politiikalla saataisiin muutoksia aikaan.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.