Esim. 26.11.2014
Esim. 26.11.2014
10.10.2012 (Koko päivä) - 31.3.2013 (Koko päivä)
Näyttelyt

Sofia Saaren Sukupolvien maisemat -näyttely

Atelje Sari Aaltonen

Kauppiaskatu 1 Turku 20100

Kuvataiteilija Sofia Saari esittää näyttelyssään maalauksia erilaisista paikoista, jotka ovat Saarelle erityisen tärkeitä hänen sukunsa historian, sekä hänen omien kokemustensa kautta. Saari käyttää maalauksissa vanhojen valokuva-albumien kuvia, jotka tuovat esille millaista elämä on ollut 1950-luvun jälkeisessä Suomessa. Näissä valokuvien pohjalta tehdyissä maalauksissa pohditaan kuva-aiheiden kautta myös eri aikakausiin liittyviä toimintatapoja ja sosiaalisia asetelmia.

Tärkeäksi aiheeksi nousee kaupungin ja maisemien historia, tietyt paikat joissa on tehty arkisia asioita. Aiheina korostuvat käsillä tekeminen ja perheen merkityksellisyys -- arvot jotka tämän päivän yhteiskunnassa eivät aina toteudu. Saari pyrkii maalaamaan niin, että teosta pidempään tarkastelemalla katsoja löytää useita päällekkäisiä kerrostumia sekä yksityiskohtia. Samalla Saari toivoo, että nämä piiloelementit muodostavat katsojalle kertomuksen tai tarinan, ja että maalausten maisemallisuus tuo katsojalle mieleen omia muistikuvia.

Turkulainen Atelje Sari Aaltonen on Suomen ensimmäinen yhdistetty kampaamo ja taidegalleria. Se sijaitsee idyllisen Aurajoen varressa. Tila on suunniteltu gallerian edellytyksiä mielessä pitäen. Aaltonen toivottaa yleisön tervetulleeksi tutustumaan näyttelyihin, sillä taide on tarkoitettu kaikkien nähtäväksi ja koettavaksi, ei vain kampaamoasiakkaiden.

Kellonaika: 
Ma-pe 9.00.-19.00.
Kauppiaskatu 1
Atelje Sari Aaltonen
20100

Arto Arvilahti/Kuvakas