Äänestä suosikkiasi! - Nyt valitaan Vuoden Turkulainen

Vuoden Turkulaiseksi on ehdolla 10 finalistia.

Satu Rasila

Robert Seger

Makwan Amirkhani

Pete Poskiparta

Turku Rock Academy.

Saana ja Olli

Suvi Kesäläinen

Matti ja Tapani Kulo

MBakery

Katariiina Räike

Pop-up Turku

Sirpa Jalkanen

Turun yliopisto

Nyt on sinun vuorosi päättää, kuka on tuonut Turkua parhaiten esille vuonna 2015.

Vuoden Turkulainen -kilpailuun pyydettiin yleisöltä ehdotuksia. Kilpailuun kertyi kaikkiaan lähes 60 ehdokasta. Kilpailun järjestäjien raati valitsi heistä kymmenen finalistia. Tässä he ovat:

1. Satu Rasila, näytelmäkirjailija

Turun kaupunginteatterin dramaturgi. Nainen, jonka tarinankerronnan ansiosta mikä tahansa aihe herää eloon ja vetää väkeä teatteriin.

2. Makwan Amirkhani, vapaaottelija

Erittäin suosittu huippu-urheilija ja mielipidevaikuttaja maahanmuuttaja-asioissa.

3. Pete Poskiparta, taikuri ja mentalisti

Valittu Vuoden 2015 taikuriksi. Esiintynyt Suomessa, Yhdysvalloissa, Espanjassa, Ruotsissa, Saksassa, Englannissa ja Virossa.

4. Turku Rock Academy, nuorten bänditoiminnan kehittäjä ja kouluttaja

Nuorten bändit saavat potkua alan ammattilaisten ohjauksessa. Konsepti on viety menestyksellä myös muihin kaupunkeihin.

5. Saana ja Olli, muotoilijapariskunta

Kaksikko on niittänyt mainetta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin Turku-aiheisilla ja saaristohenkisillä kuoseillaan ja hamppukankailla. Suunnittelun ja tuotannon lähtökohtina ovat kestävä kehitys, pitkäikäisyys ja paikallisuus.

6. Matti ja Taneli Kulo, Postikorttien Turku Facebook -sivuston perustajat ja ylläpitäjät

Isä ja poika tekivät suuren kulttuuriteon perustaessaan ryhmän, jossa on tuhansia kuvia menneestä Turusta.

7. MBakery, Suomen parhaaksi 2015 valittu leipomo

Niittänyt mainetta omintakeisilla leivoksilla ja kakuilla. Elävöittänyt myös Kauppahallin Ravintolamaailmaa Piece of Cake –kahvilalla.

8. Katariina Räike, Turun ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja

Pitkälti hänen ansiostaan Turun keskustassa on ollut valoa ja jouluohjelmaa enemmän kuin koskaan ennen.

9. Pop-up Turku, Turun nuorkauppakamarin vetovoimahanke keskustan elävöittämiseksi. Pop up -liikkeet ovat tuoneet uusia asiakkaita Turun keskustaan. Nyt idea leviää myös muihin kaupunkeihin.

10. Sirpa Jalkanen, immunologi ja tieteen akateemikko

Edustaa kansainvälisen tutkimustyön suomalaista huippua. Yksi Biotie Therapiesin perustajista.

Voit äänestää suosikkiasi täyttämällä ja lähettämällä alla olevan lomakkeen tai lähettämällä postikortin osoitteeseen: Turkulainen, toimitus, Läntinen Pitkäkatu 35, 20100 Turku. Laita postikorttiin äänestysnumero.

Äänestys päättyy 29.1.2016 ja voittaja palkitaan Turun kaupungintalolla helmikuussa suuressa juhlassa, jossa palkinnon voittajalle luovuttaa Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Vuoden Turkulainen -kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1985, joten kilpailulla on nyt juhlavuosi. Kilpailun järjestävät Kaupunkilehti Turkulainen, Turun kaupunki, Yle Turku ja Radio City Turku.

Vuoden Turkulainen -raatiin ovat kuuluneet Turun kaupungin edustajana viestintäjohtaja Saara Malila, Yle Turun vastaava tuottaja Antti Korhonen, Radio Cityn aluetuottaja Marianne Holmström ja Turkulaisen päätoimittaja Teija Uitto.

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT. KIITOS KAIKILLE ÄÄNESTÄJILLE.

Vuoden Turkulainen -tittelin ovat jo saaneet:

Viime vuosien voittajat: ravintoloitsija Erik Mansikka (2014), freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalo (2013), kiekkolegenda Juhani Tamminen (2012), rockartisti Michael Monroe (2011), Pallivahan Marja Tyrni, Turku Touringin matkailuopas (2010), tv-kasvo Jethro Rostedt (2009), eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser (2008), professori Sirkka-Liisa Kivelä (2007)

Vuoden Turkulainen -kilpailussa oli vuosien tauko. Sitä ennen tittelin voittivat: jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth (1999), ex-eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen (1998), kenraali Adolf Ehrnrooth (1997), missi Lola Wallinkoski (1996), jääkiekkoilija Saku Koivu (1995), selostaja Raimo Tiilikainen (1994), Yle Turun vastaava tuottaja Antti Korhonen (1993), Masa-Yardsin perustaja ja toimitusjohtaja Martin Saarikangas (1992), radiopersoona Markku Heikkilä (1991), Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen silloinen toimitusjohtaja Kari Ojala (1990), Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi (1989), eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen (1988), Turun kauppakorkeakoulun silloinen opiskelija-aktiivi Petteri Sinervo (1987), eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen (1986) ja viihdetaiteilija Anneli Saaristo (1985).

Voit halutessasi perustella valintaasi.
Ilmoitathan myös omat yhteystietosi.
Tiedot eivät näy julkisesti.
Tiedot eivät näy julkisesti.
Written by:

Ota yhteyttä