Paikalliset

Katolinen kirkko kerää kiinnostusta

Kirkkoherra Peter Gebara on yksi Turun katolilaisen seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöistä.

Turun katolinen seurakunta, eli Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunta, aloitti toimintansa Turussa vuonna 1926. Tällä hetkellä seurakunnalla on jäseniä 1660 ja heistä noin puolet on ulkomaalaistaustaisia. Tästä huolimatta puolalaissyntyinen kirkkoherra Peter Gebara sanoo kaiken toiminnan tapahtuvan ensisijaisesti suomen kielellä.

-Pääkielenä on suomi ja kaikki toiminta tapahtuu suomeksi, Gebara kertoo. Sen lisäksi käytämme esimerkiksi englantia, vietnamia, puolaa ja tietysti Ahvenanmaalla ruotsia, hän jatkaa.

Gebaran mukaan seurakunnan jäsenmäärä on noussut hiljalleen vuosi vuodelta ja ikähaarukka on laaja. Mukaan toimintaan tulee Gebaran mukaan myös vuosittain noin 10-15 käännynnäistä esimerkiksi luterilaisesta kirkosta.

-Erityisesti messuista saa hyvän läpileikkauksen seurakuntalaisista. Messuilla käyvät kaikki, hän naurahtaa.

Seurakunta ylläpitääkin monenlaista toimintaa jäsenilleen esimerkiksi erilaiset seurat ja piirit kokoontuvat kuukausittain seurakunnan tiloissa.

-Piirien tarkoituksena on, että jokainen voi löytää itselleen jotakin, Gebara toteaa.

Piirejä on tarjolla erikseen esimerkiksi naisille ja miehille, mutta myös käsityökerho, sekä teologinen opintopiiri keräävät kiinnostuneita mukaan toimintaan. Maallikoiden tasainen kiinnostus seurakunnan toimintaa kohtaan taas näkyy erilaisten ryhmien vierailuina. Gebaran mukaan vierailulla eivät käy nykyään ainoastaan koululaisryhmät vaan kiinnostusta löytyy lapsista veteraaneihin.

Miten sitten näin monipuolista toimintaa on mahdollista ylläpitää?

-Elämme lahjoituksilla, Gebara sanoo. Me olemme kaikki täällä vapaaehtoisia, emmekä siis saa palkkaa. Täällä on tällä hetkellä töissä kaksi pappia, sihteeri, urkuri, sekä muutama siivooja. Aina ei riitä raha, mutta toimimme mahdollisuuksien mukaan, hän jatkaa.

Toinen tulonlähde on jo vuosia ollut suosittu joulubasaari eli joulumyyjäiset. Tänä vuonna seurakunnan nuoret saivat kuitenkin idean järjestää ensimmäiset pääsiäismyyjäiset. Myytävänä on muun muassa herkkuja ja erilaisia pikkuesineitä, kuten käsitöitä, ikoneita ja rukousnauhoja. Tarjolla on myös monenlaisia etnisiä herkkuja, joista mainittakoon äly- ja hermopiparit.

Myyjäiset sunnuntaina 1.4. klo 12-15 Birgittasalissa. Ursininkatu 15 A

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat