Vapaa-aika

Figaron häät ÅST:ssa syyskuussa

Turun Filharmonisen orkesterin, Åbo Svenska Teaterin ja Turun musiikkijuhlien kansainvälinen yhteistuotanto Figaron häät saa ensi-iltansa 26. syyskuuta. Ooppera esitetään yhteensä kymmenen kertaa syyskaudella 2013.

Teoksen ohjaa englantilainen John Ramster ja kapellimestarina toimii suomalainen Ville Matvejeff. Lavastuksen ja puvut suunnittelee kanadalaissyntyinen, nykyisin Lontoossa asuva Bridget Kimak ja valosuunnittelusta vastaa englantilainen Jake Wiltshire. Tuottajana toimii Liisa Mattila.

Solistikunta koostuu sekä suomalaisista että ulkomaalaisista huipputason laulajista. Kreivin roolin laulaa amerikkalaissyntyinen Kevin Greenlaw, kreivittären Marjukka Tepponen. Figarona esiintyy Waltteri Torikka ja Susannan roolissa ruotsalainen Susanna Andersson. Muissa rooleissa laulavat Hanna Hipp (Puola), Fiona Kimm (Englanti), Karl Rombo (Ruotsi), Anni Niemelä ja Janne Sundqvist.

Orkesterina toimii Turun Filharmoninen orkesteri ja solistinen 13 hengen kuoro koostuu paikallisista laulunopiskelijoista. Oopperan esityskieli on italia ja se tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi.

Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä esitettävässä versiossa yleisö viedään 1940-luvun Hollywood-studiolle seuraamaan 1700-luvulle sijoittuvan elokuvan kuvauksia. Tämä kansainvälinen yhteistuotanto tuo aivan uudenlaisen tulkinnan paljon esitetystä Mozartin oopperasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat