Paikalliset

Toriparkin vastustajat aikovat kiertää ovelta ovelle

Jukka Vornanen (vas.) Elävä keskusta ilman toriparkkia -liikkeestä ojentaa nimienkeräyslistan Terhi Arellille. Liike aikoo jatkaa kampanjointiaan toriparkkia vastaan koko toukokuun ajan.

Tomi Kangasniemi

Toriparkki-kaavan uutta versiota ollaan tuomassa valtuuston käsittelyyn vielä ennen kesälomia. Tämä on saanut myös vastustajat liikkeelle. Nimien keräys hanketta vastaan on jälleen käynnissä.

– Nopealla aikataululla kaavaa viedään eteenpäin, joten myös meidän on reagoitava nopeasti. Vappuna aloimme keräämään nimiä adressiin, ja reilussa päivässä oli jo 6000 nimeä, Jukka Vornanen toteaa.

Vornasen mukaan Elävä keskusta ilman toriparkkia –liikkeellä ei ole samanlaisia resursseja käytettävissään kuin hanketta ajavalla Turun Toriparkki Oy:llä. Liikkeen mukaan keskustelun on kuitenkin jatkuttava, eivätkä vastapuolen argumentit vakuuta.

– Keskustan kuihtuminen ilman toriparkkia on heidän argumenttinsa, mutta siihen ei ole mitään perusteita. Mitään lukuja ei ole olemassa. Kun tehdään päätöksiä, poliitikkojenkin on hyvä muistaa, että hankkeella on tosi paljon vastustajia.

Samaa mieltä Vornasen kanssa on toritapahtumaan poikennut Terhi Arell. Arell katsoo, että toriparkki on turha.

– Jos keskustaan täytyy saada enemmän autoja, kannatan Louhen laajentamista.

Arellia harmittaa tapa, millä Turkuun väkisin juntataan toriparkkia, vaikka kaava on jo kerran mennyt nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

– Minua huolettavat ympäristöriskit. Torin alla on paksu savipatja. Mitä rakentamisesta seuraa pohjavedelle? Myös kustannuksista on sanottu, ettei hanke päädy kaupunkilaisten maksettavaksi. Mutta jos joku menee pahasti pieleen, kaupunki joutuu maksumieheksi, Arell arvelee.

Elävä keskusta ilman toriparkkia -liike aloitti vappuna uuden nimienkeruukampanjan. Adressin allekirjoittajat vaativat, että Turun kaupunki poistaa toriparkkihankkeen lopullisesti suunnitelmistaan ja kaavoistaan ja alkaa toteuttaa Kauppatorin alueen uudistamista viivytyksittä.

Kansanliikkeen aktiivit kiertävät toukokuun aikana myös ovelta ovelle ja kannustavat turkulaisia lähtemään nimienkeruukierrokselle omaan naapurustoonsa. Lisäksi liike järjestää 7. toukokuuta kello 17 torikokouksen, jolla otetaan kantaa elävän ja viihtyisän keskustan puolesta ja toriparkkia vastaan.

Tavoitteena on, että toukokuun loppuun mennessä adressi on koottu ja nimilista voidaan luovuttaa valtuustolle ennen valtuustokäsittelyä. Nimensä voi lisätä adressiin nettiosoitteessa www.adressit.com. Lisäksi liikkeellä on oma Facebook-ryhmä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat