Vaalikoneemme on nyt avattu!

Vapaa-aika

Kaupunginosaviikot alkavat Kärsämäestä

Turun kulttuuripääkaupunkivuonna järjestetyt Kaupunginosaviikot ilostuttavat turkulaisia tänäkin vuonna ja mitä ilmeisemmin entistä tapahtumarikkaampina. Ohjelmasarja käynnistyy keskiviikkona 9.5., jolloin alkaa aivan uusien alueiden, Kärsämäen ja Takakirveen, viikko, joka kestää 15.5. saakka. Toukokuussa on vielä Martin (14.5.-20.5.), Länsi-Turun (20.5.-26.5.) ja Nummenpakan (21.5.-27.5.) viikot. Kaupunginosaviikot jatkuvat senkin jälkeen pitkälle syksyyn. Mukana ovat lähes kaikki viime vuonna mukana olleet ja muutamia uusiakin.

Kärsämäessä ja Takakirveessä on heti ensimmäisenä vuonna oivallettu, mistä Kaupunginosaviikoissa on kysymys. Yhteisöllisyys ja omien asukkaiden aktivointi on tärkeää, tietää puuhanainen Päivi Koskinen. Alueilla on ollut lukuisia eri tahoja erilaisten tapahtumien takana, mutta nyt kaikki on saatu yhden nimittäjän alle. Kärsämäen ja Takakirveen väki järjestää viikkonsa aikana muun muassa kahdesti perunanistutusnäytöksen ja opastetun kiertoajelun, joissa tutustutaan historiaan, nykyisyyteen ja paikallisnähtävyyksiin.

Martin viikolla on runsaasti runouteen ja sanataiteeseen liittyvää ohjelmaa. Kirjailija Jarkko Laineen muistotapahtuma on 16.5. miehen nimikkopuistossa, samana iltana on Hugossa runoklubi, 17.5. on vapaa sana ja sävel -puistotapahtuma Martin kentällä, 18.5. on kirjavinkkausta ala-asteikäisille ja venäläistä runoutta, 19.5. KIRJAva-tapahtuma, johon osallistuu muun muassa kirjailija Riku Korhonen ja illemmalla Ida-klubi Kulmabaarissa. Martin viikolla voi käydä myös Heidekenin entisessä synnytyssairaalassa.

Länsi-Turku kattaa niin isona palan kaupungista, että yhden identiteetin löytäminen on hankalaa. Länsi-Turku ry:n puheenjohtaja Tapio Peltomaa on pohtinut asiaa ja tiivistää Länsi-Turun sisältävän kolmea l-alkuista asiaa: liikuntaa, luontoa ja Länsikeskusta.

– Meillä on Impivaaran liikuntakeskus, monipuoliset ja laajat luontoloput ja tietysti Länsikeskus, jonka merkitys on suuri, Peltomaa sanoo.

Länsi-Turku tuokin viikkonsa aikana näitä piirteitä esiin. Länsikeskus Cup -jalkapalloturnaus, jonka järjestävät Hepokullan ja Pohjolan nappulat, käynnistyy jo 19.5. Viikolla on myös ympäristöpolku länsiturkulaiseen luontomaisemaan -kävelykierros, Pohjolan pihat -tapahtuma sekä Länsi-Turku -seminaari 21.5., jossa pääpuhujana on ympäristöministeri Ville Niinistö. Seminaari keskittyy pohtimaan kestävää kaupunkirakennetta ja asukkaiden osallistumismahdollisuutta päätöksentekoon.

Nummenpakan viikko päättää toukokuun. Pakan porukka haluaa korostaa perinteitä, joita seudulla tosiaan riittää. Pakan viikko levittäytyy myös Kuralan Kylämäkeen. Tiistaina 22.5. Kylämäessä vietetään lasten päivää, jonne on kutsuttu maahanmuuttajaperheitä tutustumaan entisajan suomalaiseen maalaiselämään. Keskiviikkona Kylämäessä keitetään Lyylinpäivän kaffet varttuneemmalle väelle. Paikalle tulee legendaarinen emäntä Elsa Lindahl kertomaan 1940-luvun kahvittelutavoista.

Varsinaisen Nummenpakan puolella on Kuuvuoren kentällä koko perheen kesäjuhla maanantaina 21.5., Pakan paserus -kävelykierros tiistaina, yhteislauluilta keskiviikkona, Vesilaitosmuseon avoimet ovet perjantaina ja Kuuvuorirock lauantaina.

Kaupunginosaviikkojen järjestäjä on Kaupunginosaviikkojen tukiyhdistys ry. Tarkka ohjelma on luettavissa osoitteesta www.kaupunginosaviikot.net.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat