Paikalliset

Kirjastosilta on suunniteltu lainmukaisesti

Insinööritoimisto Pontek Oy:n suunnittelema Crescendo voitti Kirjastosillan suunnittelukilpailun. Sillan keveällä olemuksella pyritään suojelemaan kansallismaisemaa.

Turun hallinto-oikeus on hylännyt valitukset kaupunginvaltuuston asemakaavapäätöksestä, joka mahdollistaa ns. Kirjastosillan rakentamisen Kauppiaskadun ja Rettiginrinteen välille. Hallinto-oikeuden mukaan valtuuston päätös on syntynyt lainmukaisessa menettelyssä ja se täyttää maankäyttö- ja rakennuslain asemakaavalle asettamat sisältövaatimukset.

Valittajat vetosivat hallinto-oikeuteen, että Kirjastosilta turmelee valtakunnallisesti merkittävän Aurajoen kulttuurimaiseman. Hallinto-oikeuden mielestä silta ei tuhoa maisemaa, vaan kulttuurihistoriallisen maiseman luonteeseen kuuluu tunnusomaisena piirteenä sen kerroksellisuus ja muuttuminen ajan mukana. Hallinto-oikeus myös muistuttaa, että se voi vain arvioida vain kaavan lainmukaisuutta.

Kirjastosillasta valittivat Meidän Turku - Vårt Åbo ry, Soilikki Franssila, Marja Mäki, Jorma Rinta-Kanto ja heidän 102 asiakumppaniaan, Olavi Mäenpää, Museovirasto ja Asunto Oy Carenia.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat