Turussa kova kamppailu tangofinaalipaikoista

Tangoristeilyllä on mukana myös juuri uuden albumin julkaissut, kaksi vuotta sitten tangokuninkuuden voittanut Marko Maunuksela.

Tangomarkkinat -laulukilpailun Semifinaalissa Logomossa valitaan parhaimmisto Seinäjoen Tangomarkkinoille kilpailemaan Tangokuninkaallisen kruunusta. Viikonlopun aikana on tarjolla konsertteja, tansseja sekä ravintola- ja toritapahtumia. Yle TV1 ja Radio Suomi lähettävät Semifinaalin suorana lähetyksenä. Semifinaalin musiikista vastaa Mika Toivasen johtama Tango-orkesteri ja juontajina nähdään Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Sunnuntaina Turusta matkataan Tangoristeilylle yhdessä Seinäjoelle valittujen finalistien kanssa.

Tangoristeilyllä on mukana myös juuri uuden albumin julkaissut, kaksi vuotta sitten tangokuninkuuden voittanut Marko Maunuksela.

– Olin isännöimässä paria ensimmäistä Tangomarkkinoiden karsintaa sekä Turun Tangomaratonin suoraa nettilähetystä, Maunuksela kertoo.

Lauantain semifinaaliin häna ei kuitenkaan ehdi.

- Minusta on hienoa olla mukana innostamassa kilpailijoita ja kokemassa kilpailun jännityksen. Olen ollut siellä mukana niin monta vuotta, että on omituista olla samaan aikaan keikalla Kuopiossa.

- Seinäjoen Tangomarkkinoilla olen kuitenkin kokopäiväisesti töissä ja isoin juttu tulee olemaan se, kun juonnan perjantaina televisioitavan Muistojen Polku –suurkonsertin.

Turun Semifinaalissa tullaan lauantaina käymään mielenkiintoinen kamppailu Seinäjoen finaalipaikoista. Mukana on sekä ihan uusia nimiä, että vanhoja konkareita, kuten Janus Hanski ja monilahjakkuus Tapio Liinoja.

- Minun mielestäni konkarien mukanaolo osoittaa, että Tangomarkkinat on laulukilpailuna ja brändinä arvostettu. Lauantaina Turussa ottavat todella kovat nimet mittaa toisistaan, Maunuksela sanoo.

Tangomarkkinat on Maunukselan mukaan työnhakuinstituutio, jossa laulajat ovat ikään kuin työhaastattelussa.

- Musiikkimaailma on nykyisin niin kovaa, että pelkkä tunnettuus ei riitä siihen, että saa keikkoja.

Maunukselan oma ura on osoittanut kuninkuusvuoden jälkeen vakiintumisen merkkejä. Hulina ei loppunut ensimmäiseen vuoteen, vaan töitä on riittänyt.

- Kaikki tekeminen tähtää nyt siihen, että tästä tulisi pitkä, vuosikymmeniä jatkuva laulajantaival. Rakennan omaa artistiminääni ja artistiuttani. Tykkään tehdä ”äänityötä”, joka tarkoittaa sitä, että voin tehdä työtä myös puhuen.

Viime aikoina Maunukselalla onkin ollut laulamisen lisäksi isännöinti- ja juontokeikkoja.

Hänen uusi albuminsa Kaunista ja hyvää on saanut mukavan vastaanoton tanssiyleisöltä.

- Mukana on sekä tanssittavia että kuunneltavia biisejä. Ensimmäinen single, albumin nimikappale on hidas tunnelmafoksi, Toimii hyvin siinä kohtaa iltaa, kun voi ottaa kaveria vähän lujemmin kiinni, Maunuksela naurahtaa.

Maunukselan uraa on rakentamassa myös hyvä oma yhtye. Pitkään eri tangokuninkaallisia säestänyt Fantasia –yhtye jatkoi kuninkuusvuoden jälkeen Maunukselan matkassa.

- Pojat ovat todellisia ammattilaisia ja olen onnellinen, että olen saanut noin hienon yhtyeen taustalleni uusi levykin on yhteistyön hedelmä.

Käyttäjän Kari Martiala kuva
Kari Martiala