Mistä löytyy Turun aurinkoisin ja halvin terassi - tarkista tilanne kännykällä

Uudella puhelinsovelluksella voi tarkistaa, millä terassilla on hyvä sää ja millä terassilla on istumapaikkoja jäljellä.

Päivi Tuovinen

Tekeekö mieli lähteä terassille, mutta et tiedä missä on hyvä sää, halvat juomat tai yleensäkin tilaa istua? Näihin kysymyksiin pyrkii vastamaan yössä.fi -sivuston uusi kännykkäpalvelu.

– Tarkoitus on antaa ihmisille helppo tapa navigoida itselleen lähin ja paras terassi. Käyttäjät voivat myös olla todella interaktiivisia ja lähettää itse kuvia ja tietoja terassista, jolla istuvat. Näin muut käyttäjät näkevät esimerkiksi, millainen sää ja paljon ihmisiä jossain on, yössä.fi sivuston takana olevan Sankarimedia Oy:n toimitusjohtaja Matti Lamminsalo kertoo.

Lamminsalon mukaan ylläpidossa on myös varauduttu tilanteeseen, jossa käyttäjät syöttäisivät palveluun virheellistä tietoa.

– Kun palveluun päivitetään jotain, varmistamme itse ravintolalta, että tieto pitää paikkansa ja päivitämme tiedot sen mukaan. Tällä tavalla palvelua ei pystytä sabotoimaan.

Tällä hetkellä kännykkäsovellus on saatavilla vain iPhonelle. Lamminsalon mukaan muut käyttöjärjestelmät otetaan kuitenkin mukaan tulevaisuudessa.

– Aiomme tuoda tulevat sovellukset myös Androidille ja mahdollisesti Nokian Windows-puhelimiin, Lamminsalo sanoo.

Yössä.fi perustettiin tarjoamaan käyttäjille helppo tapa löytää lähialueensa ravintolat ja niiden tarjoukset. Tällä hetkellä internetissä toimivassa palvelussa on mukana Turun lisäksi ravintoloita Tampereelta, Oulusta sekä pääkaupunkiseudulta. Syksyllä sivusto aikoo tuoda itsensä ihmisten puhelimiin.

– Tarkoituksena on ensi syksynä lanseerata laajempi mobiilisovellus. Aiomme tehdä yhteistyötä muun muassa Facebookin kanssa, jolloin käyttäjä voi esimerkiksi merkitä itsensä johonkin ravintolaan ja nähdä sovelluksemme kautta, missä kaikkialla ravintoloissa hänen kaverinsa ovat, Lamminsalo suunnittelee.

Käyttäjän Toni Tervo kuva