Turun seudulla grillataan ahkerasti

Älvsbytalon TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 46 prosenttia varsinaissuomalaisten ja satakuntalaisten omakotitalojen asukkaista viettää pihallaan kesäaikaan useita tunteja päivittäin. Pihoilla paistetaan rutkasti grilliherkkuja, sillä seudun asukkaat ovat maan kovimpia grilliruoan syöjiä: 18 prosenttia pistää kesäaikaan grilliherkkuja poskeensa miltei päivittäin – omakotitaloissa asuvista jopa joka neljäs.

Varsinais-Suomessa asuvat miehet kertovatkin, että heidän lempipuuhaansa on grillin äärellä patsastelu. 22 prosenttia miehistä valitsee grillailun lempitavakseen viettää kesäpäivää kotosalla. Varsinaissuomalaisten ja satakuntalaisten omakoti- ja rivitalojen naispuoliset asukkaat taas viettävät kesäpäivän kotona mieluiten rennoissa merkeissä: 41 prosenttia nauttii suvesta mieluiten perheen tai ystävien kanssa istuskellen pihalla tai terassilla.

Auringossa paahtuminen ei sen sijaan ole varsinaissuomalaisten mielipuuhaa, sillä vain viisi prosenttia omakoti- ja rivitaloissa asuvista valitsee auringonoton lempipuuhakseen kesällä kotona, kun keskisuomalaisista jopa 13 prosenttia viettää kesäpäivän kotona mieluiten aurinkoa palvoen. Alueen asukkaat viihtyvät myös parvekkeilla ja terasseilla: 44 prosenttia kertoo siemailevansa kahvia parvekkeella tai terassilla kesäaamuisin, ja jopa 40 prosenttia kertoo syövänsä siellä aterioita.

TNS Gallupin 14.–22.3.2012 välisenä aikana toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1 588 15–64-vuotiasta miestä ja naista alueellisen väestörakenteen mukaan.