Paikalliset

Maan vaarallisin tasoristeys ei katoa vielä vuosiin

Liikennemäärät Vanhan Tampereentien tasoristeyksessä ovat suuria, onnettomuuksia on silti ollut vähän.

Liikenneministeriö listasi jo yli kymmenen vuotta sitten Vanhan Tampereentien tasoristeyksen nopeasti poistettavaksi risteykseksi. Perusteluna oli Ratahallintokeskuksen luokitus, jonka mukaan tasoristeys on Suomen vaarallisin.

– Toki risteys vaarallinen on, mutta selvitys perustuu kuitenkin autoliikenteen määrään, ei onnettomuuksiin, liikenneinsinööri Matti Salonen Turun ympäristö- ja kaavoitusviraston suunnittelutoimistosta toteaa.

Ratahallintokeskus on viime vuosina pyrkinyt poistamaan tasoristeyksiä eri puolilta maata. Suomen vaarallisinta tasoristeystä ei kuitenkaan poisteta vielä vuosiin.

– Alueen asemakaava on vasta tekeillä. Kyllä tasoristeyksen poistamiseen vielä vuosia menee, Salonen arvioi.

Alueen liikennejärjestelyjä on tarkoitus muuttaa niin, että Markulantie yhdistetään Koroistenkaareen ja nykyisen market-alueen länsipuolelta Halistensillalle. Tasoristeys korvataan alikulkutunnelilla. Maarian Kirkkosilta jäisi jatkossa vain kevyen liikenteen käyttöön.

Turun kaupunginhallituksen jäsen Mikko Laaksonen (vihr.) vaati jo vuonna 2009, että valtion pitäisi rahoittaa Turun vaarallisten tasoristeysten poisto Vanhalta Tampereentieltä ja Vaalasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat