Elokuva-arvio: Lepakkomies jättää jäähyväiset

Riittävätkö paukut? Yön ritari palaa uutuusleffassa palauttamaan rauhan Gotham Cityyn, mutta vastaan asettuva Bane on kova luu kaluttavaksi.

FS Film

Suurilla ennakko-odotuksilla ladattu Batman-trilogian päätösosa, Christopher Nolanin ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama Yön ritarin paluu jatkuu asetelmaltaan siitä, mihin neljä vuotta sitten ilmestynyt Yön ritari -elokuva jäi.

Otettuaan syyt niskoilleen syyttäjä Harvey Dentin (Aaron Eckhart) kuolemasta Bruce Wayne alias Yön ritari alias Lepakkomies alias Batman (Christian Bale) katosi maan alle ja on piileskellyt siellä kahdeksan vuoden ajan. Nyt vuosikausia valheelle pohjautunut Gotham Cityn rauha alkaa kuitenkin rakoilla, kun kaupunkia uhkaa ylivoimaisen vahva ja vaarallinen vihollinen Bane (Tom Hardy).

Kaupungin poliisivoimien varaan Banen pysäyttämistä ei voi jättää, joten Bruce Waynen on palattava maan pinnalle ja puettava ylleen lepakkomiehen asu. Vaan onko hänestä enää kaikkien maanpaossa vietettyjen vuosien jälkeen vastustamaan fyysisesti yli-inhimillisen vahvaa ja ydinaseella uhkailevaa Banea?

Koska elokuvan levittäjä on esittänyt toiveen olla paljastamatta elokuvan avainkohtauksia ja yllätyksiä, kerrotaan sisällöstä vain sen verran, että Batmanin ja Banen ohella toimintatrillerissä taitojaan, voimiaan ja oveluuttaan mittelevät myös Selina Kyle alias Kissanainen (Anne Hathaway), Miranda Tate (Marion Cotillard), poliisi John Blake (Joseph Gordon-Levitt) ja hovimestari Albert (Michael Caine).

Elokuva täyttää tyylillä sille asetetut odotukset sekä sisältönsä että ulkoasunsa puolesta. Mielenkiintoisen juonen varaan rakennettu liki kolmituntinen kokonaisuus tarjoaa taitavasti limitettynä ja oivallisesti rytmitettynä näyttävää toimintaa sekä inhimillistä draama. Myös elokuvan roolisuoritukset ovat kautta linjan vahvoja.

Yön ritarin paluu on trilogian päätösosa, ja vaikka elokuva toimii myös itsenäisenä teoksena, avautuu sen rikas maailma parhaiten edelliset osat nähneelle katsojalle. Kaikkinensa kyseessä on hieno elokuva, joka on samalla sekä Batmanin paluu että jäähyväiset.

<object width="550" height="350"> <param name="movie" value="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/7858/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1"/> <embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/7858/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" allowFullScreen="true" width="355" height="209"></embed> </object> <a style="font-family: verdana; color:cccccc; font-size: 8pt; text-decoration:none" alt="filmtrailer.com" target="_blank" href="http://fi.filmtrailer.com/">Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa</a>
Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis