Vapaa-aika

Demoiselle Gosse on ensimmäinen Turun Superstara

Tiina Rantasen luotsaama Demoiselle Gosse vakuutti tuomariston ammattitaidollaan.

Jasmin Suominen

Vaakahuoneen Paviljongissa kesäsunnuntaisin järjestetty Turun Superstara -kykykilpailu huipentui viime sunnuntaina finaaliin. Voittajaksi selviytyi turkulainen yhtye Demoiselle Gosse. Bändi nappasi voitolla 1500 euron pääpotin. Perusteluissa kerrottiin, että esitys oli ammattitaitoinen, valovoimainen, kaunis ja valloittava sekä kokoonpano oli loistava.

Demoiselle Gossen laulaja Tiina Rantanen oli kisan jälkeen haltioissaan. Hän kehui sään, yleisön, tuomarit ja kanssakilpailijat.

– En osannut yhtään etukäteen sanoa, kuka kisan voisi voittaa. Taso oli niin hyvä ja tuomaristolla oli varmasti vaikea tehtävä, sillä kilpailijoita oli niin monelta eri taiteenalalta, Rantanen sanoo.

Demoiselle Gosse on perustettu vuonna 2009. Tiina Rantanen tutustui silloin teatterin kautta kosketinsoittaja Jan-Mikael Träskeliniin. Träskelin kuunteli Rantasen tekemiä kappaleita, ihastui niihin ja pian kasassa oli bändi, jonka muut jäsenet ovat Akusti Turtonen (basso/sello/banjo) ja Jami Takala (rummut).

Rantanen teki yhtyeelle ensin englanninkielisiä biisejä, mutta kieli vaihtui suomeen, joka on kuitenkin laulajan sydäntä lähempänä. Demoiselle Gossella on koossa sen verran kappaleita, että levyn tekoon voisi jo ryhtyä. Bändin ajatuksena onkin päästä vuodenvaihteen paikkeilla studioon.

Demoiselle Gossen musiikki ei suinkaan ole valtavirran mukaista. Biisit ovat kokeilevia ja hitusen vaihtoehtomusiikkia muistuttavia. Tiina Rantasen tulkitsee kappaleita omaperäisesti ja sielukkaasti.

– Periaatteessa biisimme ovat poppia, mutta piano ja sello varmaan tekevät niistä sellaisia, mitä ihmiset kuvailevat kokeilevaksi musiikiksi, Rantanen pohtii.

Demoiselle Gosse menee nyt kilpailusta toiseen. Turun Superstaran voitto irtosi sunnuntaina ja torstaina bändin laulaja Rantanen ja pianisti Träskelin kisaavat akustisesti Naantalin ravintola Valborgin Unplugged in Valborg -bändikisassa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat