Vapaa-aika

Kirjakahvila tarjoaa mykkäelokuvia ja progea

Kirjakahvilassa ja Brinkkalan pihassa nautitaan Turun Taiteiden yönä 16. elokuuta modernista taidemusiikista ja historiallisesta elokuvataiteesta, taiteentutkimuksellista otetta unohtamatta.

Alkuillasta kuullaan livenä autenttiseen 1970-luvun tyyliin progressiivista rockia soittavia turkulaisyhtyeitä Viima ja Sammal. Live-esitysten lomassa populaarikulttuuri-/progetutkija ja muun muassa yhtyeessä Orne vaikuttava muusikko Kimi Kärki esitelmöi progressiivisen rockin synnystä ja kehityksestä 1960- ja 1970-lukujen taitteen Iso-Britanniassa. Musiikkityylin alkuvaiheet tulevat yleisölle konkreettisemmin tutuksi Kärjen toimiessa myös illan dj:nä.

Kirjakahvilan Taiteiden yön päättää elokuvakerho Kinokoplan kanssa järjestetty näytös, jossa Buster Keatonin mykkäklassikoita Seikkailija ja Seppä säestää hieman nykyaikaisempaan progressiiviseen ilmaisuun tukeutuva Half Apple. Vuonna 2004 perustetun progea ja modernia indierockia yhdistelevän Half Applen debyyttilevy Hands that Held Up the Sky julkaistiin maaliskuussa 2012. Elokuvat alustaa Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi.

Tapahtumaan on vapaa pääsy mutta anniskelun johdosta 18 vuoden ikäraja. Pihan portit avautuvat kello 20 ja sulkeutuvat kello 02.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat